2017 Audi A4 ongelmat

Audi A4 ongelmat

Jos olet etsimässä luksusluokan sedania, vuoden 2017 Audi A4 on todennäköisesti tutkassasi. Sen tyylikkään ja modernin muotoilun, huipputeknologian, premium-merkin ja vaikuttavan suorituskyvyn ansiosta ei ole ihme, että tämä auto on valloittanut niin monien kuljettajien sydämet.

Kuten kaikilla autoilla, myös vuoden 2017 Audi A4:llä on kuitenkin ollut oma osuutensa raportoiduista ongelmista. Vaikka monilla omistajilla on ollut myönteisiä kokemuksia ajoneuvoistaan, on ilmennyt joitakin yleisiä ongelmia. Yksi yleisimmin raportoiduista vuoden 2017 Audi A4:n ongelmista liittyy vaihteistoon.

Useat omistajat ovat raportoineet epätasaisesta vaihtamisesta, epäröinnistä ja kolisevista äänistä vaihteita vaihdettaessa. Myös sähköongelmia on raportoitu, mukaan lukien infotainment-järjestelmän ja auton eri antureiden ongelmat. Lisäksi jotkut omistajat ovat raportoineet liiallisesta öljynkulutuksesta, turboahtimen vioista ja jousitusongelmista.

Vaikka nämä ongelmat voivat olla omistajille turhauttavia, on tärkeää huomata, että kaikki vuoden 2017 Audi A4:t eivät koe näitä ongelmia. Lisäksi monet näistä ongelmista voidaan ratkaista säännöllisellä huollolla ja ajoneuvon asianmukaisella hoidolla. Jos siis haluat tietää lisää kaikista näistä ongelmista, lue eteenpäin!

Lisätietoja Audi A4:n ongelmista

Vaihteisto-ongelmat

Yksi yleisimmistä vuoden 2017 Audi A4:n omistajien raportoimista vaihteisto-ongelmista liittyy kaksoiskytkin-automaattivaihteistoon (DCT). Tämä vaihteisto on suunniteltu tarjoamaan tasainen ja tehokas vaihtaminen, mutta jotkut omistajat ovat raportoineet ongelmista, jotka liittyvät viivästyneeseen kytkeytymiseen ja karkeaan vaihtamiseen erityisesti alhaisemmilla nopeuksilla.

Joissakin tapauksissa tämä voi aiheuttaa auton nykimisen tai hitaan tuntuman kiihdytettäessä. Jotkut omistajat ovat raportoineet tärinästä tai värinästä, joka voi tuntua koko ajoneuvossa, kun auto vaihtaa vaihteita. Tämä voi johtua viallisesta momentinmuuntimesta tai vaihteistonesteen ongelmista, mutta Audin mukaan S-Tronic on usein luonnostaan nykivää alhaisilla nopeuksilla.

  Audi S8:n yleiset ongelmat

Sähköongelmat

Jotkut omistajat ovat raportoineet, että infotainment-järjestelmä voi olla hidas tai reagoimaton tai että se voi jäätyä tai kaatua. Tämä voi johtua monista eri tekijöistä, kuten ohjelmistovirheistä ja laitteistovioista. Nämä voidaan kuitenkin yleensä ratkaista yksinkertaisilla ohjelmistopäivityksillä, kun taas peruutuskameran ongelmat voivat vaatia uuden kameran hankkimista.

Ajovalot ovat varmasti vaikuttavia kaikissa Audi-malleissa, mutta ne voivat myös vioittua, mikä on todellakin ongelma, koska niiden korjaaminen/vaihtaminen maksaa yleensä paljon rahaa. Jotkin turva-anturit ja -ominaisuudet voivat myös olla ongelmallisia, mutta ne on hoidettava välittömästi, koska ne voivat haitata yleistä turvallisuutta tiellä.

Liiallinen öljynkulutus

Yksi yleisimmistä syistä liialliseen öljynkulutukseen vuoden 2017 Audi A4:ssä liittyy männänrenkaisiin. Jos männänrenkaat ovat kuluneet tai vaurioituneet, öljy voi vuotaa palotilaan ja palaa polttoaineen mukana, mikä johtaa lisääntyneeseen öljynkulutukseen. Muita mahdollisia syitä liialliseen öljynkulutukseen voivat olla venttiilien tiivisteiden tai PCV-järjestelmän ongelmat.

Jos vuoden 2017 Audi A4:ssäsi esiintyy liiallista öljynkulutusta, on tärkeää, että auto tarkastetaan kokeneella mekaanikolla. Auton vieminen Audi-jälleenmyyjälle/huoltoon on yleensä kalliimpaa verrattuna riippumattomaan korjaamoon, mutta se voi myös auttaa sinua säilyttämään auton jälleenmyyntiarvon.

Turboahtimen viat

Yksi yleisimmistä syistä turboahtimen vikaantumiseen vuoden 2017 Audi A4:ssä liittyy öljyjärjestelmän ongelmiin. Jos öljy saastuu tai öljynsuodatin tukkeutuu, se voi johtaa öljyn virtauksen vähenemiseen ja turboahtimen mahdolliseen vaurioitumiseen. Muita mahdollisia turboahtimen vikaantumisen syitä voivat olla jäähdytysjärjestelmän ongelmat tai sähköongelmat.

  Onko Audi Q4 e-tron hyvä auto?

Turboahdin on moottorin keskeinen osa, joka lisää tehoa ja tehokkuutta. Jos turboahdin vikaantuu, suorituskyky voi heikentyä ja moottorin muut osat voivat vaurioitua. Yleisiä turboahtimen vian oireita ovat tehon menetys, epätavalliset äänet ja liiallinen savu tai päästöt.

Jousitusongelmat

Vaikka se on suhteellisen harvinaista, jotkut vuoden 2017 Audi A4:n omistajat ovat raportoineet jousitusongelmista. Niihin voi kuulua kolisevia ääniä tai kova ajo, mikä voi johtua monista eri tekijöistä. Jos iskunvaimentimet kuluvat tai vaurioituvat, seurauksena voi olla kuoppainen ajo ja lisääntynyt melu ja tärinä. Muita mahdollisia jousitusongelmien syitä voivat olla esimerkiksi pyöränlaakereihin tai linjaukseen liittyvät ongelmat.

FAQ-osio

Onko vuoden 2017 Audi A4 hyvä käytetty auto?

Autokriitikot ovat ylistäneet vuoden 2017 Audi A4:ää sen pehmeästä ja tehokkaasta moottorista, hyvin viritetystä jousituksesta ja hyvin muotoilluista sisätiloista. Siinä on myös laaja valikoima edistyksellisiä turvallisuus- ja kuljettajaa avustavia ominaisuuksia. Vaikka vuoden 2017 Audi A4:n kanssa on raportoitu joitakin ongelmia, nämä ongelmat ovat suhteellisen harvinaisia, ja monilla omistajilla on ollut myönteisiä kokemuksia ajoneuvoistaan.

Viisivuotiaiden keskikokoisten luksussedanien segmentissä Audi A4 on todennäköisesti paras auto, jonka voit ostaa. Se on nykyaikaisempi ja paljon ylellisempi kuin vuoden 2017 Mercedes Benz C-luokka tai BMW F30 3-sarja.

Mikä 2017 Audi A4:n moottori on paras?

Vuoden 2017 Audi A4:ssä on kaksi bensiinimoottorivaihtoehtoa: 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori, jossa on 190 hevosvoimaa, ja 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori, jossa on 252 hevosvoimaa. Molemmat moottorit ovat turboahdettuja ja niissä on vakiona Audin Quattro- nelivetojärjestelmä, mutta tehokkaampi yksikkö on ehdottomasti vetovoimaisempi, vaikka se ei ole kovin paljon polttoaineen janoinen. 2,0 litran TFSI on paras vaihtoehto, jos olet pääasiassa kaupunkiliikenteessä.

  Onko Audi TTS hyvä auto?

Audi A4 on saatavana myös kahdella dieselmoottorivaihtoehdolla: 2,0-litraisella nelisylinterisellä TDI-moottorilla ja 3,0-litraisella V6 TDI-moottorilla. 2,0 litran moottorin teho on 150-190 hv, kun taas 3,0 TDI:n teho on jopa 272 hv. Näiden kahden moottorin välillä 2,0 litran TDI on parempi, ja se on todennäköisesti paras moottori niille, jotka ajavat suurimman osan ajoajastaan moottoritiellä.

Pitäisikö minun ostaa vuoden 2017 Audi A4?

Kyllä, sinun pitäisi. Vuoden 2017 Audi A4:n suositteleminen ei ole lainkaan ongelma, sillä vuonna 2017 A4 oli paljon aikaansa edellä. Vuoden 2022 A4:n sisätilat ovat itse asiassa huonommat kuin vuoden 2017 mallissa, sillä se menetti normaalit painikkeet ja MMI-asettelun liian suuren kosketusnäytöllä varustetun keskusnäytön hyväksi.
Vuoden 2017 Audi A4 antaa sinulle kaiken, mitä sedanilta kaipaat, sillä se on kilpailijoitaan tilavampi, käytännöllisempi, ylellisempi, hiljaisempi ja teknologiaosastolla paljon edistyneempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z