2022 Audi Q5 vs. Jaguar F Pace

Jaguar F Pace ei ole koskaan ollut läheskään yhtä suosittu tai haluttu kuin Audi Q5, mutta F Pacen uusin facelift-versio toivoo muutosta tähän. Tämä on todellakin vaikea tehtävä, sillä Q5 on ja on aina ollut yksi suosituimmista luksusluokan keskikokoisista Executive SUV:ista.

Vuoden 2022 Jaguar F Pace vaikuttaa kiistatta aidommalta valinnalta Q5:een verrattuna, sillä se näyttää tarjoavan enemmän luonnetta, mutta Q5 tuntuu täydellisemmältä paketilta. Tekniikan osalta ne ovat melko samanlaisia, vaikka Audi näyttääkin olevan ylivoimainen.

Kaiken kaikkiaan nämä molemmat kuuluvat kompaktin/keskikokoisen katumaasturin osastoon, kun taas F Pace on myös Jaguarin lippulaivamaasturi. Audi tarjoaa myös jättimäisen Q7:n ja tyylikkäämmän Q8:n, jotka molemmat ovat aivan eri luokkaa F Paceen verrattuna.

Selvän voittajan valitseminen näiden kahden välillä on vaikeaa, mutta Audi vaikuttaa hieman monipuolisemmalta. F Pace on valtava parannus vanhempiin Jaguar-tuotteisiin verrattuna sekä luotettavuuden että tekniikan näkökulmasta, mikä tarkoittaa, että Jaguar on oikealla tiellä kohti saksalaisen ylellisyystrion kilpailua.

2022 Audi Q5 – Audin keskikokoinen ylellinen katumaasturi.

Perustason Audi Q5 45 TFSI alkaa 44 100 dollarista 2,0 litran 4-sylinterisellä turbomoottorilla, joka on yhdistetty 7-vaihteiseen S-Tronic DCT -vaihteistoon ja pysyvään Audi Quattro AWD -järjestelmään. 55 TFSI e hybrid Q5 maksaa 55 400 dollaria ja huippumalli Audi SQ5 56 995 dollaria.

55 TFSI:ssä on sama 2,0 litran 4-sylinterinen moottori yhdistettynä sähkömoottoriin, jolloin yhdistetty teho on noin 362 hv, kun taas lähtötason 45 TFSI:ssä on 265 hv. Malliston ylin SQ5 on itse asiassa hieman vähemmän tehokas verrattuna 55 TFSI e:hen, vaikka SQ5 on nopeampi ja jännittävämpi ajaa 3,0 litran ahdetun V6-moottorin ansiosta.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Muotoilullisesti Q5 on luokkansa parhaimmistoa, sillä se vaikuttaa sekä hienostuneelta että hillityltä. Jos se kuitenkin häiritsee sinua ja haluat maasturisi näyttävän siltä, että se on tosissaan, kannattaa valita S-Line-paketti. Sisätiloiltaan Q5 näyttää asteittain ylelliseltä, sillä se on vuorattu laadukkailla materiaaleilla ja ihastuttavilla laajakuvateleveillä.

Q5:ssä on paljon tilaa, joten se päihittää F Pacen sekä istuin- että tavaratilassa. Q5 on myös hieman ryhdikkäämpi ja mukavampi ajaa ja luotettavampi.

2022 Jaguar F Pace – brittiläinen vaihtoehto.

Jaguar F Pacen lähtötaso alkaa 50 900 dollarista järkevämmällä 246 hevosvoiman 2,0 litran nelisylinterisellä turbomoottorilla. F Pace on saatavana myös 3,0 litran V6-moottorilla, jossa on 335 hv, 3,0 litran V6-hybridimoottorilla, jossa on 395 hv, ja yli 85 000 dollaria maksavalla 542 hv:n täysin naurettavalla 5,0 litran V8-perämoottorilla.

F Pacessa on myös suhteellisen pehmeä ja nopeasti vaihtava DCT-vaihteisto ja neliveto. Vuonna 2022 faceliftattu F Pace on kaukana vanhasta mallista, sillä F Pace pystyy nyt kilpailemaan Q5:n, GLC:n ja X3:n kaltaisten autojen kanssa sekä tekniikan että ylellisyyden osalta.

F-Pace näyttää jännittävämmältä kuin Q5, varsinkin jos valitset tulisieluisen SVR-mallin. Sisätiloiltaan F Pace näyttää enemmän Range Roverilta kuin vanha F Pace, ja monet pitävät sitä paljon paremman näköisenä Q5:een verrattuna.

Ajotuntumaltaan F Pace kannattaa hankkia, koska F Pace ei ole yhtä ryhdikäs kuin Q5. On totta, että F Pace tuntuu luonteikkaammalta ja aidommalta, varsinkin nyt kun se on oikeasti hyvä auto.

  Mikä on paras Audi TT:n pakoputki?

Johtopäätös – Audi Q5 on edelleen parempi, mutta uusi F Pace on valtava parannus vanhaan verrattuna.

Q5 on edelleen parempi, mutta F Pace pystyy nyt kilpailemaan Q5:n, GLC:n ja X3:n kaltaisten autojen kanssa enemmän kuin koskaan. Q5 on hienostuneempi, mukavampi, tilavampi ja käytännöllisempi, ja sen yleinen rakennelaatu on parempi.

F Pace SVR on joukon hulluin suorituskykymalli, eikä SQ5 ole läheskään yhtä jännittävä tai hauska ajaa. Tämä on kuitenkin ainoa segmentti, jossa F Pace voittaa Audin mukavasti. Lähes jokaisessa muussa segmentissä Audi voittaa selvästi.

FAQ-osio

Onko Audi Q5 luotettavampi kuin Jaguar F Pace?

Jaguarit tunnetaan laajalti heikoista luotettavuustuloksistaan, mutta tämä koskee lähinnä vanhempia Jaguar-malleja. Uudemmat Jaguarit ovat paljon parempia, ja F-Pace on suunnilleen yhtä luotettava kuin Q5. Muutamien luotettavuustutkimusten mukaan F Pace sijoittui jopa Q5:tä korkeammalle.

Niin tai näin, molemmat ovat luotettavuuden osalta parhaimmillaan keskinkertaisia, varsinkin kun niitä verrataan Lexuksen rakentamiin katumaastureihin. Jos kuitenkin teet kotiläksysi koko ajan ja huollat näitä autoja kunnolla, ne todennäköisesti kestävät pitkään.

Onko Audi Q5 turvallisempi kuin Jaguar F Pace?

Sekä Jaguar F-Pace että Audi Q5 ovat viiden tähden törmäysluokituksella varustettuja autoja, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse olla lainkaan huolissasi turvallisuudesta. Molemmissa autoissa on kaikenlaisia aktiivisia ohjelmallisia turvajärjestelmiä, jotka pitävät sinut turvassa useimmissa tilanteissa.

  Paras vuosi Audi S4:lle

Jos kuitenkin haluat varustaa Q5:n tai F Pacen täysin kaikilla tarvittavilla turvavarusteilla, joudut maksamaan melko paljon rahaa, niin paljon, että se mahdollistaa jopa korkeamman hintaluokan katumaastureiden ostamisen.

Onko Audi Q5:n jälleenmyyntiarvo parempi kuin Jaguar F Pacen?

Se riippuu valitsemastasi varustetasosta ja valitsemastasi moottorista, sillä nämä ovat jälleenmyyntiarvon osalta hyvin lähellä toisiaan. Jaguarilla on todellakin korkeampi ennustettu jälleenmyyntiarvo muutaman uskottavan verkkolähteen mukaan.

Erot ovat suhteellisen marginaalisia, mikä tarkoittaa, että niillä ei ole juurikaan merkitystä, ja jälleenmyyntiarvo liittyy enemmän siihen, miten hyvin autoa huolletaan, miten usein sitä huolletaan ja miten hyvin sisätilat ja ulkoiset ominaisuudet säilytetään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z