2022 Audi Q5 vs Porsche Macan

Audi Q5 2022 on yksi Audin suosituimmista katumaastureista syystä. Se tarjoaa täydellisen tasapainon tilan ja koon välillä ja tarjoaa samalla kaiken, mitä Audilta voi odottaa. Valikoiman kärkimallit Q7 ja Q8 SUV:t ovat paljon kalliimpia ja valtavia, kun taas Q3 ei ole yhtä laadukas ja samalla ahdas sisältä.

Porsche Macan perustuu samaan alustaan kuin Q5, mutta Macan on 100-prosenttisesti aito Porsche, koska se on markkinoiden dynaamisin ja hauskimmin ajettava kompakti luksus-SUV, lukuun ottamatta tietenkin Alfa Romeo Stelviota.

Q5 tuntuu paljon senioriystävällisemmältä, koska se on räätälöity mukavuutta, helppokäyttöisyyttä ja käytännöllisyyttä ajatellen, kun taas Macan tuntuu paljon nuorekkaammalta, jännittävämmältä ja mukaansatempaavammalta ajaa. On turvallista sanoa, että nämä molemmat kompaktit luksusmaasturit ovat upeita, mutta Macan tuntuu tarjoavan paljon enemmän.

Tämä ei tule yllätyksenä, koska Macanin lähtöhinta on noin 10 000 dollaria korkeampi, mutta hintaero voi todellakin olla perusteltu niille, jotka etsivät kompaktia ja dynaamista katumaasturia, joka pärjää sekä mutkaisilla teillä että koulumatkoilla ja säilyttää samalla paljon paremman arvonsa muutaman vuoden käytön jälkeen.

2022 Audi Q5 – Audin paras perhemaasturi.

Vuoden 2022 Audi Q5:n hinnat alkavat 43 300 dollarista 45 TFSI:n osalta, 54 600 dollarista hybridimallin 55 TFSI e:n osalta ja 63 300 dollarista SQ5:n osalta. Perusmalli 45 TFSI saa 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin, jossa on 245 hv, kun taas 55 TFSI e saa saman moottorin, mutta lisäksi sähkömoottorin, joka tarjoaa yhteensä 362 hv.

  Onko Porsche Cayenne sama kuin VW Touareg?

Huippumalli SQ5:ssä on ihastuttava 350 hv:n V6-kompressori, joka pystyy kuljettamaan SQ5:n noin 5 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h. 55 TFSI e tarjoaa paperilla enemmän tehoa, mutta SQ5 päihittää 55 TFSI e:n 0-100 km/h noin 0,3 sekunnilla.

Kaikissa Q5-malleissa on Audin legendaarinen Quattro AWD ja Audin luotettava S-Tronic-vaihteisto. Muotoilullisesti Q5 näyttää hillityltä, tyylikkäältä ja korkealuokkaiselta. S-Line-paketilla varustetut mallit näyttävät hieman urheilullisemmilta ja jännittävämmiltä, mutta eivät läheskään yhtä jännittäviltä kuin Macan.

Q5 tuntuu mukavalta ajaa, koska se ei nauti aggressiivisesta ajamisesta. Q5 tarjoaa myös hieman enemmän tilaa kuin Macan.

2022 Porsche Macan – Dynaamisin kompakti luksusmaasturi.

Porsche Macanin lähtöhinta on 54 950 dollaria lähtötason 2,0 litran 4-sylinterisellä mallilla, jossa on 261 hv. Macan S alkaa 65 400 dollarista, ja siinä on V6-tuplaturbov6, 375 hv ja Porschen hämmästyttävä PDK-vaihteisto. Macan GTS maksaa 79 900 dollaria ja siinä on myös sama moottori, mutta teho on nostettu 434hv:iin.

Porsche ei ole vielä julkaissut vuoden 2022 Turbo Macania, mutta on turvallista sanoa, että Macan Turbo tulee maksamaan yli 80 000 dollaria ja tarjoaa todennäköisesti vähintään 450hv. Kaikissa Macan-malleissa on myös AWD, ja Porschen PDK-vaihteisto on yksi maailman parhaista DCT-vaihteistoista, ja 0-100 km/h-ajat ovat nopeampia kuin SQ5:llä kaikissa muissa malleissa paitsi perustason Macanissa.

  Mikä on huonoin Audi ostaa käytettynä?

Macan näyttää ja tuntuu paljon jännittävämmältä, koska se on tehty suorituskykyisempiä kuljettajia varten. Sisätilojen osalta Macan tuntuu laadukkaammalta, vaikka muotoilu on mukavaa, se ei ole yhtä teknistä kuin Q5:ssä. Macanissa ei ole vielä täysin digitaalista mittaristoa.

Kaiken kaikkiaan Macan tuntuu paljon dynaamisemmalta ja hauskemmalta ajaa, mutta se on myös yhtä mukava kuin Q5. Macan ei ole yhtä tilava eikä perheystävällinen kuin Q5, koska Q5:ssä nämä tekijät ovat etusijalla.

Johtopäätös – Macan on parempi auto.

Audi Q5 on ihana auto matkustaa, ja tuskin kukaan voi olla eri mieltä. Macan tuntuu kuitenkin yksinkertaisesti mukaansatempaavammalta ja erikoisemmalta, kun se tarjoaa myös laadukkaampia materiaaleja, premium-merkin ja paremman ulkomuodon.

Macan on saatavana yli 400 hv:n moottoreilla, jotka on viritetty suorituskykyiseen ajoon, kun taas malliston kärkimallin SQ5 ei ole oikeastaan kovinkaan dynaaminen eikä jännittävä. Q5 on parempi perhemaasturi, koska se tuntuu hiljaisemmalta suuremmissa nopeuksissa, etenkin verrattuna Macan-malleihin, joissa on suuremmat vanteet.

Q5 on myös tilavampi ja tehokkaampi, mikä saa meidät ehdottamaan, että Q5 kannattaa ostaa, jos haluat kaiken hyvin tekevän perhe-SUV-tyypin. Macan tuntuu kuitenkin premium-tuotteelta, siinä on enemmän luonnetta, se on paljon haluttavampi ja pitää samalla arvonsa paljon paremmin.

FAQ-osio

Onko Audi Q5 tehokkaampi kuin Porsche Macan?

Audi Q5 on todellakin kautta linjan tehokkaampi kuin Macan, sekä siksi, että siinä on taloudellisemmat moottorit että siksi, että siihen on saatavana hybridivoimansiirto. Macanista ei voi ostaa hybridiautoa, ja näyttää siltä, että Porsche aikoo lopettaa polttomoottorilla varustettujen Macan-mallien käytön ja korvata ne kokonaan sähköautolla.

  Ruf vs. Porsche - mikä on ero?

Asiaa selventää se, että lähtötason Macanin kulutus on 21MPG, kun taas lähtötason Q5:n kulutus on 25MPG. Nämä erot eivät ehkä ole niin liioiteltuja, mutta ne kasvavat asteittain kalliimmissa malleissa.

Onko Porsche Macan haluttavampi kuin Q5?

Porsche Macan on todellakin paljon haluttavampi kuin Q5, sillä se on todennäköisesti halutuin kompakti luksus-SUV. Tämä johtuu siitä, että Macan tarjoaa premium-merkin ja tuntuu paljon erikoisemmalta ajaa.

Nuoremmat asiakkaat arvostavat Macanin kaltaisia autoja paljon enemmän, ja siksi Macan näyttää keräävän paljon enemmän kiinnostusta kuin Q5. Lisäksi Q5:n ostajilla on taipumus pitää se pidempään kuin Macanin ostajilla.

Onko Porsche Macan arvokkaampi kuin Audi Q5?

Kuten mainittiin, Porsche Macan on melko paljon kalliimpi verrattuna Q5:een, mutta Q5 menettää arvonsa paljon nopeammin kuin Macan. Tämä tarkoittaa, että Macanin pitäisi pystyä säilyttämään arvonsa paremmin, mikä voi lopulta johtaa halvempaan omistuskokemukseen muutaman käyttökerran jälkeen.

Macan on todellinen arvon säilymisen mestari, vaikka se maksaakin paljon enemmän heti alkuunsa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z