2022 BMW X5 VS Audi Q7 – kumpi on parempi?

Ikimuistoisista ajoista lähtien BMW on pannut Audia vastaan, eikä se ole muuttunut miksikään. BMW oli ensimmäinen luksusmerkki, joka kehitti urheiluajoneuvon, mutta monet, Audi mukaan lukien, seurasivat perässä. Siitä huolimatta, kumpi auto on parempi – BMW X5 vai Audi Q7?

BMW X5 on ihanteellinen henkilöille, jotka etsivät suorituskykyistä, nopeampaa ja turvallista keskikokoista katumaasturia. Toisaalta Audi Q7 on täydellinen niille, jotka haluavat ylellisen, tilavan ja luotettavan keskikokoisen katumaasturin. Kaiken kaikkiaan molemmat autot ovat poikkeuksellisia, ja se riippuu maustasi ja mieltymyksistäsi.

Kumpi auto on parempi Audi Q7 vai BMW X5?

Ulkonäkö

Nopea vilkaisu BMW X5:een ja Audi Q7:ään paljastaa ylellisen ja tyylikkään viimeistelyn. Audi Q7 näyttää kuitenkin näyttävämmältä kuin BW X5. BMW X5:n suuri munuaisritilä on kuitenkin myös lumoava, ja sen panoraamakuuikkuna antaa sille ylellisen tunnelman.

Audi Q7 on kuitenkin näyttävämpi, sillä sen muotoilu on upeampi ja lihaksikkaampi. Joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erottuvan, ovat LED-ajovalot kaukovaloavustimella, takaluukun yksityisyyslasi, sähköisesti taittuvat ulkopeilit, 19-tuumaiset viisivartiset tähtipyörät ja sähkötoiminen takaluukku.

Näiden katumaastureiden sisätilat näyttävät korkealuokkaisilta ja tuonpuoleisilta. Silti Audi Q7:n sisätilat näyttävät edelleen hienostuneemmilta kuin BMW X5:n sisätilat. Tämä johtuu siitä, että käytetyt materiaalit ovat hieman parempia kuin BMW X5:ssä.

Audi Q7:n sisätiloissa on minimalistinen sisustussuunnittelu, jossa on kaikkialla ensiluokkaisia materiaaleja. Erinomaisia sisätilojen ominaisuuksia ovat muun muassa lämmitettävät ja sähkösäätöiset istuimet, nahkaistuimet ja kolmialueinen automaattinen ilmastointi.

BMW X5 ei myöskään ole kaukana, sillä siinä on nahkaistuimet, nahkainen kojelauta, lämmitettävät etuistuimet, 12,3 tuuman keskusnäyttö ja paljon muuta. Huomaa, että molemmissa autoissa on edistyksellistä tekniikkaa, joka nostaa ne useimpien kilpailijoidensa yläpuolelle.

  BMW i8:n luotettavuus

Vaikka BMW X5:n ja Audi Q7:n sisätilat ovat erinomaiset, Mercedes GLE-luokan sisätilat ovat silti kehittyneemmät ja mukavammat. Lisäksi Audi Q7:n sisätilat ovat tilavammat ja mukavammat kuin BMW X5:n sisätilat.

Suorituskyky

BMW X5:n suorituskyky on parempi kuin Audi Q7:n. Tämä johtuu siitä, että siinä on tehokkaampi moottori, joka tuottaa enemmän hevosvoimia ja vääntöä. Tämän seurauksena se on myös nopeampi ja aggressiivisempi kuin Q7. Sitä vastoin Q7 on pehmeä ja helpompi käsitellä kuin X5.

Toisin kuin BMW X5:ssä, Audi Q7:ssä on vain kaksi moottorivaihtoehtoa; 2,0-litrainen turbo-rivinelosmoottori ja 3,0-litrainen turbo-v6-kaasumoottori. Suurempi moottori tuottaa jopa 335 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy 0-100:een 5,7 sekunnissa, mikä on melko hitaampi kuin BMW X5:n.

BMW X5:ssä on kolme eri moottorivaihtoehtoa. Suorituskykyisin varustelu on kuitenkin M50i, jossa on 4,4-litrainen V8-tuplaturboveturbobensiinimoottori. Se tuottaa jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy 0-100:een 3,8 sekunnissa, mikä on yksi luokkansa parhaista.

Mukavuus ja tavaratila

Jos etsit silkkaa mukavuutta, Audi Q7 -katumaasturi on vastaus. Sen lisäksi, että Audi Q7:n sisätilat ovat kehittyneemmät ja mukavammat, se on myös tilavampi kuin BMW X5. Lisäksi siinä on enemmän tavaratilaa kuin X5:ssä, mikä tarkoittaa, että voit säilyttää enemmän matkatavaroita. Audi Q7:ssä on yhteensä 770 litraa säilytystilaa, kun taas X5:ssä on 650 litraa.

Hinta

Tehokkaampi, nopeampi ja turvallisempi BMW X5 on hieman kalliimpi kuin luotettavampi, tilavampi ja mukavampi Audi Q7. Perus BMW X5 sDrive40i maksaa noin 60 300 dollaria, kun taas perus Audi Q7, Premium 45 TFSI Quattro maksaa noin 57 300 dollaria.

  BMW M3 Luotettavuus

FAQ

Kumpi auto on luotettavampi – BMW X5 vai Audi Q7?

Luotettavuuden osalta BMW jää edelleen jälkeen Audista ja Mercedeksestä. BMW on kuitenkin parantanut luotettavuuttaan viime aikoina, ja se antaa Audille ja Mercedekselle kyytiä. Siitä huolimatta Audi Q7 on edelleen luotettavampi kuin BMW X5.

Audi Q7:ssä ei ainoastaan rekisteröidä vähemmän ongelmia kuin X5:ssä, vaan myös sen varaosat sekä korjaus- ja huoltokustannukset ovat edullisemmat kuin BMW X5:ssä.

Kumpi auto on nopeampi – BMW X5 vai Audi Q7?

Saatat yllättyä siitä, että BMW X5 on nopeampi kuin Audi Q7. BMW X5:n tehokkaiden moottoreiden ansiosta. BMW X5 M50i on yksi markkinoiden nopeimmista katumaastureista. Sen huippunopeus on jopa 155 km/h, ja se kiihtyy 0-100 vain 3,8 sekunnissa.

Audi Q7 Premium Plus 55 TFSI Quattro -varustelu on myös nopea, mutta ei yhtä nopea kuin BMW M50i. Tämä Audi Q7 -versio kiihtyy nopeudesta 0-100 5,7 sekunnissa, mikä on melko hidasta BMW X5 M50i:hen verrattuna. Sen huippunopeus on myös hitaampi kuin X5:n.

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi?

BMW valmistaa joitakin markkinoiden polttoainetehokkaimpia autoja. Kyllä, BMW X5 toimii paljon paremmin kuin Audi Q7, mutta se myös kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin kilpailijansa. BMW X5:n EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja 23 mpg yhdistettynä.

Toisaalta Audi Q7:n EPA-luokitus on 17 mpg kaupungissa, 21 mpg maantiellä ja 18 mpg yhdistettynä. Näin ollen BMW X5 on paljon polttoainetehokkaampi kuin Audi Q7.

  Missä BMW:ssä on v6-moottori

Mikä on Audi Q7:n korkea kulutus?

Audi Q7 on yksi markkinoiden kestävimmistä keskikokoisista katumaastureista. Tämä auto voi kestää yli 200 000 kilometriä, jos sitä huolletaan asianmukaisesti. Siitä huolimatta Audi Q7, jolla on ajettu yli 150 000 kilometriä, katsotaan korkeaksi ajokilometrimääräksi. Jos siis olet ostamassa käytettyä Audi Q7:ää, kannattaa harkita sellaista, jossa on enintään 150 000 kilometriä.

Kumpi auto kestää kauemmin – BMW X5 vai Audi Q7?

Molemmat autot kestävät pidempään, kun ne huolletaan ja kunnossapidetään asianmukaisesti. Koska Audi Q7 ei kuitenkaan hajoa yhtä usein kuin BMW X5, se kestää yleensä pidempään. Sitä paitsi, kun molemmat autot huolletaan asianmukaisesti, Audi Q7 kestää vähintään 150 000 kilometriä, kun taas BMW X5 kestää vähintään 100 000 kilometriä.

Johtopäätös

Yleisesti ottaen molemmat autot ovat erinomaisia tehokkailla moottoreilla, tilavilla sisätiloilla, ylellisillä ominaisuuksilla ja huipputekniikalla. BMW X5 sopii kuitenkin parhaiten henkilöille, jotka haluavat turvallisuutta, voimaa ja nopeutta. Kun taas Audi Q7 sopii niille, jotka haluavat mukavuutta, tyyliä, ylellisyyttä, tilavuutta ja luotettavuutta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z