2022 BMW X5 VS Land Rover Range Rover Sport – kumpi on parempi?

Land Rover Range Rover on tunnettu maastokyvyistään, kun taas BMW on suosittu tarjoamaan äärimmäistä ajokokemusta. Kumpi auto on kuitenkin parempi Land Rover Range Rover Sportin ja BMW X5:n välillä?

Jos haluat auton maastoajoon, jossa on äärimmäinen mukavuus mielessä, Range Rover Sport on paras auto sinulle. Mutta jos haluat auton, jossa on poikkeuksellinen suorituskyky, tilava matkustamo ja suuri tavaratila, BMW X5 on ihanteellinen vaihtoehto. Molemmat näistä autoista ovat kuitenkin erinomaisia ja saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi ja tyylikkääksi.

Kumpi auto on parempi – BMW X5 vai Range Rover Sport?

Ulkonäkö

Range Roverin ulkoinen muotoilu näyttää komeammalta ja hienostuneemmalta kuin BMW X5:n. Kiitos ominaisuuksien, kuten omaleimaisen LED-ulkovalaistuksen, ajovalojen tehopesurin, 19-tuumaisten kevytmetallivanteiden, automaattisesti himmentyvien ja sähköisesti taittuvien ulkopeilien ja paljon muuta.

Molempien autojen sisätilat ovat ylelliset ja hyvin viimeistellyt, mutta Range Rover Sportin sisätilat näyttävät jälleen ylellisemmiltä kuin BMW X5:n sisätilat. BMW X5:ssä on kuitenkin tilava matkustamo ja parempi infotainment-järjestelmä.

Suorituskyky

BMW X5 on yksi luokkansa suorituskykyisimmistä autoista. Vain Porsche Cayenne voi kehuskella suorituskyvyllään paremmalla. Range Rover Sport on myös poikkeuksellinen, mutta ei kaupungissa. Maasto-ominaisuuksissa Range Rover Sport on parhaista paras. Sen lähin kilpailija on Audi Q7.

BMW X5, sDrive40i -perusmallissa on 3,0-litrainen turbo-rivimoottori, joka tuottaa jopa 335 hevosvoimaa ja jonka huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa. Sen suorituskykyinen malli, M50i, on varustettu 4,4-litraisella V8-turbomoottorilla, joka tuottaa enintään 523 hv ja jonka huippunopeus on myös 155 km/h.

  Mitä eroa on BMW 750i:n ja 750Li:n välillä?

Toisaalta Land Rover Range Rover ei ole yhtä tehokas kuin X5, mutta sekin pitää pintansa. Tässä brittiläisessä katumaasturissa on perusmalli P360 SE, jossa on 3,0-litrainen rivikuutoskaasumoottori, joka tuottaa jopa 355 hv ja kiihtyy 0-100:een 6,2 sekunnissa.

Sen huippuversio, V8 Autobiography, on varustettu 5,0-litraisella ahdetulla V8-kaasulla ja nelivedolla. Siinä on myös 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja se voi tuottaa jopa 567 hv. Tämän varustuksen nopeus on parempi kuin X5 M50i:n, joka on 176 kilometriä tunnissa. Se on kuitenkin hitaampi neljännesmaililla, sillä se kiihtyy 0-100:een 4,2 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Molemmat näistä keskikokoisista ylellisistä katumaastureista tarjoavat poikkeuksellista mukavuutta ja valtavan tavaratilan. Siitä huolimatta BMW X5 on hieman suurempi, mutta Range Rover Sport tuntuu ylellisemmältä. Lisäksi BMW X5:ssä on yksi hienoimmista infotainment-järjestelmistä, kun taas Range Rover Sportin infotainment-järjestelmä on melko puutteellinen ja haastava käyttää.

Lisäksi molemmissa autoissa on runsaasti tavaratilaa, mutta BMW X5 vie silti voiton, sillä sen tavaratila on yksi suurimmista. Tavaratilan lisäksi molemmissa autoissa on tilaa jopa 7 matkustajalle. Ainoa ongelma on, että molempien autojen kolmas rivi on ahdas eikä sovellu aikuisille.

Hinta

Range Rover Sport on kalliimpi kuin BMW X5. Perus Range Rover Sport, P360 SE maksaa noin 70 900 dollaria, kun taas perus BMW X5, sDrive40i maksaa noin 60 300 dollaria. Vaikka Range Rover Sport on kalliimpi, niillä on lähes samat ominaisuudet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Näin ollen BMW X5 tarjoaa enemmän edullisemmin.

  Missä BMW:ssä on V12-moottori?

FAQ

Kumpi auto on luotettavampi – BMW X5 vai Land Rover Range Rover Sport?

BMW:llä ja Land Roverilla on markkinoiden epäluotettavimpia autoja. Viime vuosina molemmat autot sijoittuivat luotettavuuslistan häntäpäähän, mutta BMW on sittemmin noussut viime vuosina sijoilla ylöspäin. Siksi BMW X5 on tällä hetkellä luotettavampi kuin Range Rover Sport.

BMW X5 sijoittuu luotettavuudeltaan hieman keskimääräistä huonommin, mutta Land Rover Range Rover Sport sijoittuu vielä huonommin. Siitä huolimatta molempien autojen korjaaminen on kallista, koska ne hajoavat usein verrattuna muihin luokkansa autoihin.

Kumpi auto kestää kauemmin – BMW X5 vai Land Rover Range Rover Sport?

Yllättäen näiden autojen käyttöikä on lähes sama. BMW X5 ja Range Rover Sport kestävät noin 150 000-200 000 kilometriä. Lisäksi molemmissa näissä autoissa on paljon ongelmia, ja niitä pidetään hyvänä 100 000 kilometriin asti. Kun nämä kilometrit on ajettu, molemmissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia.

Mikä on Land Rover Range Rover Sportin korkea ajokilometrimäärä?

Jos haluat ostaa laadukkaan käytetyn Range Rover Sportin, sinun on tarkistettava ja varmistettava, ettei siinä ole ajettu yli 100 000 mailia. Tämä johtuu siitä, että Range Rover Sport -malleissa, joissa on yli 100 000 mailia, on paljon ongelmia. Range Rover Sportin korkeaksi ajokilometrimääräksi katsotaan kuitenkin 150 000-200 000 mailia.

  Onko BMW luotettava 100k jälkeen?

Onko BMW X5 nopeampi kuin Range Rover Sport?

Kyllä, BMW X5 on yksi luokkansa nopeimmista autoista. Vain Porsche Cayenne on X5:tä nopeampi. BMW X5 M:n huippunopeus on 155 km/h ja se kiihtyy 0-100:een 3,8 sekunnissa. Range Rover Sportin huippunopeus on 176 km/h, ja se kiihtyy 0-100 nopeuteen 4,3 sekunnissa.

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi – Range Rover Sport vai BMW X5?

BMW X5 on polttoainetehokkaampi kuin Range Rover Sport. Verrattuna muihin luokkansa autoihin Range Rover Sport on kuitenkin polttoainetehokkaampi. BMW X5:n EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja 23 mpg yhdistettynä.

Sitä vastoin Land Rover Range Rover Sportin EPA-luokitus on 19 mpg kaupungissa, 24 mpg maantiellä ja yhdistetty mpg 19. Se on polttoainetehokkaampi kuin Porsche Cayenne ja samalla tasolla kuin Mercedes-Benz GLE-luokka ja Audi Q7.

Johtopäätös

BMW X5 ja Land Rover Range Rover Sport ovat kaksi korkealuokkaista keskikokoista katumaasturia, joissa on huipputeknisiä ominaisuuksia, ylelliset sisätilat ja tehokkaat moottorit. Range Rover Sport on kuitenkin ihanteellinen henkilöille, jotka haluavat maastopedon, jolla on erinomainen ulkonäkö. Sitä vastoin BMW X5 on täydellinen niille, jotka haluavat suorituskykyisen, tilavan ja turvallisen katumaasturin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z