2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne – kumpi on parempi?

Parhaan ylellisen keskikokoisen katumaasturin valitseminen on melko haastavaa, sillä valittavana on useita eri vaihtoehtoja. Useimmissa katumaastureissa on huippuluokan materiaaleja, huipputekniset sisätilat, ylelliset ominaisuudet ja poikkeuksellinen suorituskyky. Mutta kumpi katumaasturi on parempi 2022 BMW X5:n ja 2022 Porsche Cayennen välillä?

Jos haluat tyylikkään, suorituskykyisen ja ylellisen auton, Porsche Cayenne on paras valinta. Mutta jos haluat tilavuutta, turvallisuutta, mukavuutta ja tasaista ajoa, BMW X5 on parempi vaihtoehto. Sitä paitsi Porsche Cayenne on myös käsiteltävyydeltään parempi, mutta BMW X5 on halvempi.

Kumpi auto on parempi – Porsche Cayenne vai BMW X5?

Ulkonäkö

Jos pidät maastoautojen perinteisestä laatikkomaisesta muotoilusta, pidät BMW X5:n ulkoisesta muotoilusta. Mutta jos rakastat modernia ja urheilullista muotoilua, Porsche Cayenne on ihanteellinen keskikokoinen katumaasturisi. Kaiken kaikkiaan Porsche Cayenne näyttää paremmalta, ja se on yksi luokkansa komeimmista autoista.

Sisätilojen osalta molemmat autot näyttävät tyylikkäiltä ja ylellisiltä. Porsche Cayenne erottuu kuitenkin edukseen, mutta BMW X5 on tilavampi. Lisäksi molemmissa autoissa on paljon huipputekniikkaa ja ylellisiä ominaisuuksia, jotka pitävät matkustajat viihdyttävinä ja mukavina.

BMW X5 on hieman suurempi, sillä sen akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,3 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 68,7 tuumaa. Porsche Cayennen akseliväli on 114 tuumaa, pituus 193,7 tuumaa, leveys 78,1 tuumaa ja korkeus 66,8 tuumaa.

Suorituskyky

Porsche Cayenne ja BMW X5 ovat luokkansa suorituskykyisimpiä katumaastureita. Näissä keskikokoisissa ylellisissä crossover-maastureissa on tehokkaat moottorit, jotka tuottavat poikkeuksellista suorituskykyä. Molemmissa autoissa on kolme moottorivaihtoehtoa, joissa on perusmoottori, suorituskykyinen moottori ja plug-in-hybridi.

  Porsche vs. Lexus: Luotettavuus

BMW X5:ssä on xDrive40i/sDrive40i, xDrive45e Plug-in-hybridi ja M50i. Toisaalta Porsche Cayennessa on V-6-moottori, V-6-turbomoottori ja Plug-in-hybridi. Kaikki nämä autot suoriutuvat erinomaisesti, ja Porsche Cayenne -perusmalli ja Performance -malli suoriutuvat paremmin kuin BMW X5 -perusmalli ja Performance -malli.

Porsche Cayennen perusmallin teho on jopa 355 hv, kun taas BMW X5:n perusmallin teho on 335 hv. Suorituskykymallien osalta Porsche Cayenne Turbo GT tuottaa jopa 631 hv, ja se kiihtyy 0-100 nopeuteen 3,5 sekunnissa. BMW X5 M tuottaa jopa 600 hevosvoimaa, ja se kiihtyy 0-100 nopeuteen 3,7 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Jos matkustat paljon ja haluat ketterän ja tilavan auton, X5 on ihanteellinen auto sinulle. Sen lisäksi, että BMW X5:ssä on tehokkaampi moottori, se tarjoaa myös runsaasti tavaratilaa kuin Porsche Cayenne. Lisäksi siinä on myös kolmannen rivin vaihtoehto, jota Porsche Cayennessa ei ole.

Lisäksi BMW X5:n istuimet ovat mukavammat kuin Porsche Cayennen istuimet, mutta Porsche Cayennen istuimet ovat BMW:n istuimia ylellisemmät ja tasokkaammat. Tämä johtuu siitä, että Porsche Cayennen istuimet ovat ahtaammat kuin BMW X5:n istuimet.

Hinta

Porsche Cayenne on hieman kalliimpi kuin BMW X5. Jos kuitenkin vertaat niiden perusmalleja, huomaat, että BMW X5:n perusmallissa on enemmän ominaisuuksia kuin Porsche Cayennen perusmallissa. Saat siis enemmän vastinetta ostamalla BMW X5:n kuin Porsche Cayennen.

  BMW Z4 VS Ford Mustang - kumpi on parempi?

Esimerkiksi Porsche Cayennen perusmallista, jonka hinta on noin 70 350 dollaria, puuttuu paljon kuljettajan apuominaisuuksia, jotka ovat vakiona BMW X5:n perusmallissa, jonka hinta on noin 61 190 dollaria. Kaiken kaikkiaan näillä kahdella autolla on paljon yhteisiä ominaisuuksia, ja kyse on mieltymyksistä ja budjetista.

FAQ

Kumpi auto on luotettavampi – BMW X5 vai Porsche Cayenne?

Tämä on vaikea kysymys, sillä molemmat näistä autoista sijoittuvat alhaiselle sijalle luotettavuusluokituksissa. Porsche Cayenne on kuitenkin hieman luotettavampi kuin BMW X5, koska siinä on vähemmän ongelmia. Lisäksi BMW:n varaosat kuuluvat kalleimpiin, joten X5:n käyttäjät joutuvat käyttämään korjauksiin hieman enemmän rahaa kuin Porsche Cayennen omistajat.

Kumpi auto on nopeampi – BMW X5 vai Porsche Cayenne?

Porsche Cayenne on nopeampi auto. BMW X5 M saattaa suoriutua erinomaisesti, mutta Porsche Cayenne Turbo on silti nopeampi. BMW X5:n huippunopeus on 177 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 3,8 sekunnissa. Sitä vastoin Porsche Cayenne Turbon huippunopeus on 186 km/h ja se kiihtyy 0-100:een 3,5 sekunnissa.

Mikä on Porsche Cayennen korkea ajokilometrimäärä?

Porsche Cayenne on yksi markkinoiden hienoimmista luksusmerkeistä. He valmistavat myös korkealuokkaisia, ylellisiä ja tyylikkäitä autoja. Porsche Cayenne on yksi markkinoiden luotettavimmista Porsche-malleista. Oikein huollettuna sillä voi ajaa yli 200 000 kilometriä. Mutta keskimäärin se kestää 150 000-250 000 mailia.

  Mikä on BMW Premium -paketti?

Kumpi auto kestää kauemmin – Porsche Cayenne vai BMW X5?

BMW X5 saattaa vaikuttaa ulkoisesti kestävämmältä kuin Porsche Cayenne. Päinvastoin, Porsche Cayenne kestää kauemmin kuin BMW X5. Esimerkiksi useimmat BMW X5 -mallit kestävät hieman yli 100 000 kilometriä, kun taas useimmat Porsche Cayenne -mallit kestävät hieman yli 150 000 kilometriä.

Jos siis haluat investoida käytettyyn autoon, jonka matkamittarissa on paljon kilometrejä, Porsche Cayenne voi olla parempi vaihtoehto.

Kumpi auto on kalliimpi korjata ja huoltaa – Porsche Cayenne vai BMW X5?

BMW X5 ja Porsche Cayenne ovat kalleimpia keskikokoisia luksusmaastureita korjata ja huoltaa. BMW X5:ssä on kuitenkin enemmän ongelmia kuin Porsche Cayennessa. Lisäksi BMW X5:n osat ovat kalliimpia hankkia kuin Porsche Cayennen.

Yhteenveto

BMW X5 ja Porsche Cayenne ovat markkinoiden suorituskykyisimpiä keskikokoisia katumaastureita. Siitä huolimatta BMW X5 sopii parhaiten ihmisille, jotka etsivät tilavaa, mukavaa, turvallista ja tasaista ajoa. Toisaalta Porsche Cayenne sopii parhaiten henkilöille, jotka etsivät suorituskykyistä, nopeampaa, ylellistä ja tyylikästä katumaasturia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z