2022 BMW X5 VS Tesla Model Y – kumpi on parempi?

BMW ja Tesla ovat nykyään maailman parhaita autonvalmistajia. Kuitenkin, vaikka BMW loistaa valmistamalla parhaita bensiinikäyttöisiä autoja, Tesla on maailman paras sähköautojen valmistaja. Mutta kumpi auto on parempi vuoden 2022 BMW X5:n ja Tesla Model Y:n välillä?

Tesla Model Y sopii henkilöille, jotka haluavat suorituskykyisen, erittäin kehittyneen ja tilavan keskikokoisen katumaasturin. Kun taas BMW X5 sopii parhaiten henkilöille, jotka pitävät perinteisestä katumaasturimallista, jossa on ylelliset sisätilat ja tyylikäs ulkoasu. Molemmat autot ovat kuitenkin poikkeuksellisen suorituskykyisiä ja edistyksellisiä.

Kumpi keskikokoinen luksus-SUV on parempi – BMW X5 vai Tesla Model Y?

Ulkonäkö

Tesla saattaa olla tulevaisuuden auto, mutta sen muotoilu ei ole kovin houkutteleva BMW X5:een verrattuna. Tämä johtuu siitä, että BMW X5:ssä on upeita ominaisuuksia, jotka jättävät katsojat ymmälleen. Sitä vastoin Tesla Model Y:n ulkoinen muotoilu on yksinkertainen, mikä tekee siitä vähemmän houkuttelevan kuin BMW X5:stä.

Lisäksi BMW X5:n sisätilat näyttävät myös hienostuneemmilta kuin Tesla Model Y:n sisätilat. Tämä johtuu siitä, että Tesla käyttää yksinkertaisia materiaaleja, kun taas BMW X5:n materiaalit ovat ylellisempiä. Lisäksi Tesla Model Y:n istuimet eivät ole yhtä mukavat kuin BMW X5:n istuimet.

Tesla Model Y:ssä on kuitenkin yksi luokkansa parhaista infotainment-järjestelmistä. Siinä on infotainment-näyttö, joka on keskitetty yksinkertaiseen kojelautaan. Ja kun suuri panoraamakatto kattaa suurimman osan katosta, tunnelma autossa on tuonpuoleinen.

BMW X5:ssä on myös mukava infotainment-järjestelmä, joka on käyttäjäystävällinen. Tämän lisäksi siinä on istuimet, jotka ovat paitsi mukavat myös Vernasca-nahasta valmistetut. Siinä on myös nahkainen kojelauta ja kauniit viimeistelyt, jotka määrittelevät luokan ja tyylikkyyden.

  Onko käytetyn BMW:n ostaminen huono ajatus?

BMW X5 on hieman suurempi kuin Tesla Model Y, sillä sen akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,3 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 63,7 tuumaa. Teslan akseliväli on 113,8 tuumaa, pituus 187 tuumaa, leveys 75,6 tuumaa ja korkeus 63,9 tuumaa.

Suorituskyky

BMW X5 ja Tesla Model Y ovat Porsche Cayennen ohella luokkansa suorituskykyisimpiä autoja. Tesla Model Y suoriutuu kuitenkin hieman paremmin kuin BMW X5. Kun BMW X5 M50i kiihtyy 0-100:een 3,8 sekunnissa, Tesla Model Y Performance -vaihtoehto tarvitsee siihen vain 3,6 sekuntia.

Tesla Model Y on varustettu 75 kWh:n akulla, joka tarjoaa myös jopa 326 mailia Long-Range-vaihtoehdossa ja 303 mailia Performance-vaihtoehdossa. BMW X5:ssä on puolestaan kolme moottorivaihtoehtoa, joihin kuuluvat 3,0-litrainen turbo-sisar-6-moottori, 3,0-litrainen turbo-sisar-6-hybridimoottori ja 4,4-litrainen twin-turbo V8-moottori.

Mukavuus ja tavaratila

Molemmissa autoissa on tilavat sisätilat ja suuri tavaratila. BMW X5:ssä on hieman suurempi tavaratila, jossa on yhteensä 72,3 kuutiometriä, kun taas Tesla Model Y:ssä on yhteensä 68 kuutiometriä. Mitä tulee matkustamotilaan, Tesla Model Y:ssä on enemmän jalkatilaa sekä edessä että takana kuin BMW X5:ssä.

Hinta

Tesla Model Y on hieman halvempi kuin BMW X5. Tämä on varsin yllättävää, sillä näiden autojen suorituskyky ja ominaisuudet ovat lähellä toisiaan. Mutta koska BMW X5 on ylellisempi ja sen sisätilat ovat korkeatasoisemmat, se on lisämaksun arvoinen.

Tesla Model Y Long Range -perusmallin hinta on noin 60 440 dollaria, kun taas BMW X5 sDrive40i:n perusversio maksaa noin 6 300 dollaria. Vaikka ero on siis pieni, BMW X5 on hieman kalliimpi.

  BMW Z4 VS Supra - kumpi on parempi?

FAQ

Kumpi auto on luotettavampi – BMW X5 vai Tesla Model Y?

Tesla Model Y on luotettavampi kuin BMW X5. Vaikka Teslalla on ollut ongelmia rakentamisen laadussa, heidän autonsa ovat aina olleet luotettavia. Jos siis haluat auton, joka ei saa sinua viettämään enemmän aikaa autotallissa, vastaus on Tesla Model Y. BMW X5 on yksi luokkansa epäluotettavimmista autoista.

Kumpi auto on nopeampi – Tesla Model Y vai BMW X5?

Tesla Model Y on nopeampi auto. Tesla Model Y Performance -vaihtoehdon huippunopeus on jopa 155 km/h. Se myös kiihtyy 0-100:een 3,6 sekunnissa. Tämä on parempi kuin BMW X5 M50i -versio, jonka huippunopeus on 155 mph ja kiihtyvyys 0-100:een on 3,8 sekuntia.

Mahtuuko Tesla Model Y:hen jopa seitsemän matkustajaa?

BMW X5:n tapaan myös Tesla Model Y:n voi saada kolmannen rivin istuimilla. Siitä huolimatta Tesla Model Y:n kolmas rivi on yhtä ahdas kuin BMW X5:n kolmas rivi. Se on siis parempi lapsille kuin aikuisille. Mutta toisin kuin BMW X5:n kolmannella rivillä, Teslassa on kaksi mukitelinettä näiden istuinten matkustajille.

Onko BMW:llä täyssähköinen katumaasturi?

Kyllä, BMW:llä on täyssähköinen BMW ix3 -katumaasturi. Tämä sähköinen katumaasturi ei kuitenkaan pysty kilpailemaan Tesla Model Y:n kanssa, sillä siinä on puutteita monilla osa-alueilla. Esimerkiksi ix3 kattaa vähemmän kilometrejä eikä se toimi yhtä hyvin kuin Tesla Model Y. BMW:n on siis tehtävä paljon parannuksia, jos se aikoo kilpailla Teslan kanssa.

  Mikä Tesla on paras koiranomistajille?

Kumpi auto kestää kauemmin – BMW X5 vai Tesla Model Y?

Koska Tesla on sähköauto, sen odotetaan kestävän pidempään kuin BMW X5:n, joka toimii bensiinimoottorilla. Oikein huollettuna Tesla Model Y voi kestää 300 000-500 000 kilometriä. Lisäksi Tesla kehittää parhaillaan akkua, joka voi kestää yli 1 000 000 kilometriä.

Sitä vastoin BMW X5 kestää vain 150 000 kilometriä, mikä ei ole tarpeeksi hyvä. Mutta jos X5:tä huolletaan oikein, se voi ajaa yli 200 000 kilometriä. Kaiken kaikkiaan Tesla Model Y kestää kauemmin, koska akku voidaan vaihtaa, kun se kuluu loppuun.

Johtopäätös

Vaikka nämä kaksi autoa eroavat toisistaan monin tavoin, ne ovat silti molemmat keskikokoisia luksusmaastureita. BMW X5 on poikkeuksellinen henkilöille, jotka etsivät ylellistä, mukavaa ja tyylikästä katumaasturia. Kun taas Tesla Model Y on täydellinen henkilöille, jotka haluavat suorituskykyisen, tilavan ja erittäin kehittyneen katumaasturin.

Vaikka näissä autoissa on samanlaiset ominaisuudet, Tesla Model Y tarjoaa vastinetta rahalle, sillä se on halvempi, taloudellisempi ja suorituskykyisempi kuin BMW X5.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z