2022 BMW X6 vs. Mercedes GLE Coupe

Jos kelataan aikaa taaksepäin vuoteen 2007, jolloin ensimmäinen X6 tuli markkinoille, kaikki olivat täysin ymmällään, miksi tällainen ”ruma” katumaasturi on edes olemassa. Top Gear sanoi, että X6 on hyödytön, koska se on liian ahdas, liian monimutkainen ja liian kallis, mutta samalla se on myös tarpeettoman suuri ja maastokelpoinen.

Nyt, 15 vuotta myöhemmin, tilanne on kuitenkin täysin toinen, sillä kaikki muut premium-luokan merkit, kuten Mercedes, Audi ja Porsche, ja jopa jotkin economy-tason merkit tarjoavat nyt ainakin yhden coupe-maasturin. On melko ilmeistä, että BMW tiesi, mitä se teki X6:n kanssa, sillä X6 on coupe-SUV:n todellinen pioneeri.

BMW tarjoaa X6:sta edelleen, sillä nyt jo kolmannen sukupolven X6 on tukeva, komentava ja luottamusta herättävä auto ajettavaksi. GLE-kupeen 2. sukupolvi on suunnattu suoraan X6:lle, mutta X6 tuntuu olevan kokonaisuudessaan parempi auto, sillä se tuntuu erikoisemmalta ja aidommalta.

Emme voi paeta sitä tosiasiaa, että X6 aloitti koko suuren coupe-SUV-trendin, mutta vaikka sitä ei mainittaisikaan, X6 tuntuu silti premium-tuotteelta.

2022 BMW X6 – Ensimmäinen ylellinen coupe-SUV-luokan katumaasturi

Vuoden 2022 BMW X6:n lähtöhinta lähtötason xDrive40i-mallissa on 67 350 dollaria, kun taas tehokkaampi X6 50i maksaa noin 86 000 dollaria. Huippumalli BMW X6 M alkaa vajaasta 110 000 dollarista, ja se on kaikkien aikojen tehokkain ja pelottavin BMW SUV.

Alkutason 40i-mallissa on 335 hv:n 6-sylinterinen moottori, M50i-mallissa on V8-turbomoottori, jossa on 523 hv, ja X6 M:n V8-turbomoottorin huipputeho on 600 hv. Kaikissa BMW X6 -malleissa on BMW:n xDrive AWD -järjestelmä ja luotettava ja pehmeä 8-vaihteinen automaattinen momentinmuunninvaihteisto.

  Pitäisikö sinun vuokrata vai ostaa BMW?

X6 näyttää tankilta, ja se on mielestäni kaikkein komentavan näköisin coupe-maasturi, vaikka sitä verrataankin hullunkuriseen Lamborghini Urukseen. X6:ssa käytetään laadukkaita materiaaleja, eikä X6:n sisällä ole missään kohtaa halpaa muovia.

X6 M:llä on hauska ajaa, ja se on X6:n paras versio, mutta on turvallista sanoa, että jo lähtötason 40i on enemmän kuin riittävä. X6:ssa on jotain hieman erikoisempaa verrattuna GLE Coupeen.

2022 Mercedes GLE Coupe – Mercedeksen Coupe-maasturin lippulaiva

BMW:n tuotua X6:n markkinoille kaikki muut premium-merkit seurasivat perässä, mutta tällä hetkellä tuskin yksikään niistä pystyy vastaamaan X6:een. 78 450 dollarin Mercedes GLE 53 Coupe on halvin GLE Coupe -malli, jonka voi ostaa Yhdysvalloissa, ja siinä on luotettu 3,0 litran turbov6, jossa on 429 hv.

117 000 dollarin GLE63 Coupe tarjoaa 4.0L BiTurbo V8:n 603hv:llä, Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmän ja 9G 9-vaihteisen automaattivaihteiston. GLE Coupe on nimensä mukaisesti coupe-versio GLE-maasturista ja se on suunnattu suoraan X6:sta vastaan.

GLE Coupe on kuitenkin hieno auto, mutta siinä on puutteita X6:een verrattuna, sillä se saa V8-moottorin vain malliston huippuversioon. Tämä tarkoittaa, että sinun on maksettava 117 000 dollaria, jos haluat V8 GLE:n, kun taas V8 X6:n saat 30 000 dollaria halvemmalla.

  BMW 6-sarjan Gran Turismo Luotettavuus

GLE Coupe on hämmästyttävä katumaasturi, sillä se näyttää hyvältä, ajaa hyvin ja on uskomattoman haluttava, mutta X6:ssa on vain jotain erilaista, sillä se on paras coupe-katumaasturi, joka on olemassa.

Johtopäätös – BMW X6 on parempi.

Kuten aiemmin mainittiin, GLE Coupe on uskomaton katumaasturi, ja siitä on vaikea löytää vikaa korkeiden ylläpitokustannusten ja huonon toisen istuinrivin lisäksi. Tämä on vakioasia suurissa coupe-SUV:issa, mikä tarkoittaa, että X6 kärsii samankaltaisista ongelmista.

Siitä huolimatta useimmat ihmiset, joilla on taipumus ostaa tämäntyyppisiä katumaastureita, eivät välitä tästä, koska he haluavat vaikuttavimman urheilullisen näköisen katumaasturin, joka on myynnissä. Sinänsä BMW X6 on, kuten nuoret ehkä sanoisivat – rakennettu erilaiseksi. X6:ssa on jotain sellaista, joka saa sen tuntumaan kotoisammalta kuin GLE:n tapauksessa.

Se voi johtua siitä, että X6 keksi coupe-SUV-kaavan, mutta se voi johtua myös siitä, että BMW on sopivampi tekemään tällaisen auton verrattuna Mersuun. Lisäksi BMW tuntuu myös paremmin tehdyltä, sillä siinä on käytetty korkealuokkaisempia materiaaleja ja kiinnitetty enemmän huomiota yksityiskohtiin.

FAQ-osio

Onko Audi Q8 parempi kuin BMW X6 ja Mercedes GLE?

Audi tuli hieman myöhässä Q8:n kanssa, mutta näyttää siltä, että Q8:aa myydään paljon paremmin verrattuna GLE Coupeen ja X6:een. Tämä johtuu siitä, että Audi teki sen hieman eri tavalla. Loppujen lopuksi Q8 on helpommin saavutettavissa ja se on käytännöllisempi.

Q8 ei kärsi yhtä monista käytännöllisyyskompromisseista kuin kaksi muuta, mutta siitä huolimatta useimmat pitävät X6:sta parhaana coupe-SUV:na. Kaikki kolme ovat vaikuttavia, ja on vaikea sanoa, että yksikään näistä olisi huono.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai Jaguar?

Onko BMW X6 M nopeampi kuin Mercedes 63 S AMG GLE Coupe?

BMW X6 M ja Mercedes Benz GLE AMG 63 S Coupe ovat uskomattoman samankaltaisia, kun on kyse 0-60mph-ajoista ja moottoritehoista. Näyttää kuitenkin siltä, että X6 M:llä on pieni etu GLE 63 Coupeen nähden, koska se painaa hieman vähemmän ja se pystyy laskemaan tehonsa paremmin.

On syytä mainita, että sekä GLE Coupessa että X6:ssa on älyttömän leveät renkaat, mikä tarkoittaa, että niiden pitäisi pystyä laskemaan teho alas helposti.

Miksi BMW X6 M on parempi kuin kaikki kilpailijansa?

Se johtuu siitä, että BMW keksi coupe-SUV-segmentin ja että BMW on täydellistänyt sen. Kyllä, GLE, Urus ja Cayenne Coupe ovat upeita, mutta X6 tuntuu yksinkertaisesti tukevammalta, aggressiivisemmalta ja jännittävämmältä ajaa.

Lamborghini Urus voi kilpailla X6:n kanssa, ja monet pitävät sitä jännittävämpänä, mutta minusta X6 vain näyttää ja tuntuu kaiken kaikkiaan erikoisemmalta. On myös turvallista sanoa, että vain Cayenne Coupe pystyy kilpailemaan X6:n kanssa sisätilojen laadussa ja rakennusmateriaalien johdonmukaisuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z