2022 Mercedes AMG EQS vs. Tesla vs. Audi

Sähköautojen maailmassa rajoitut vain kouralliseen huippuluokan luksussedaniin, kuten Tesla Model S:ään, Audi e-Tron GT:hen, Porsche Macaniin ja kahteen uusimpaan tulokkaaseen luksussähköautojen segmenttiin, Lucid Airiin ja Mercedes-Benz EQS:ään.

Näiden kolmen joukosta Tesla, Audi ja Mercedes näyttävät erottuvan, sillä Taycan on räätälöity enemmän urheilulliseen ajamiseen, kun taas Lucid Air on vasta julkaistu yleisölle. Valinta Model S:n, e-Tron GT:n ja EQS:n välillä riippuu lähinnä siitä, mitä arvostat eniten.

Tesla Model S on näistä kahdesta autosta vanhin, mutta se tarjoaa kuitenkin enemmän mukavuutta. Audi e-Tron GT on luultavasti näistä kolmesta autonäyttelijästä parhaimman näköinen, vaikka se ei ole läheskään yhtä suosittu. Mercedes EQS on varmasti ylellisin sähköauto, jonka rahalla voi nykyään ostaa, mutta se ei pärjää suorituskyvyltään kahdelle muulle.

e-Tron GT ja EQS ovat Model S:ää parempia autoja, vaikka Model S:n kanssa on helpoin elää. Kannattaa valita EQS, jos haluaa mukavimman ja teknisesti kehittyneimmän kokemuksen, mutta kannattaa valita Audi, jos haluaa nauttia dynaamisemmin suuntautuneesta ajokokemuksesta ja ylivoimaisesta ulkoisesta muotoilusta.

Tesla Model S – Tämän segmentin edelläkävijä – 90 000 dollaria MSRP.

Menneet ovat ne ajat, jolloin Model S oli markkinoiden edistyksellisin auto, sillä se näyttää jäävän jälkeen verrattuna uusimpiin EV-sedaneihin. Vaikka Tesla yrittää parhaansa mukaan päivittää Model S:ää ja tehdä siitä ylellisemmän ja futuristisemman, sekä sisä- että ulkosuunnittelu alkavat hiljalleen tuntua hieman vanhentuneelta.

  Mikä on luotettavin Mercedes-maasturi?

Niin tai näin, Tesla Model S on parempi kuin kaksi muuta, jos haluat suoraviivaista rakettimaista suorituskykyä, sillä 1000 hv:n Tesla Model S Plaid edition on autojen historian toiseksi nopein sarjatuotantoauto.

Tesla saa myös muutamia etuja, kun se pystyy hyödyntämään Teslan hyvin kehittynyttä latausinfrastruktuuria. Model S:n tarjoama toimintasäde sijoittuu e-Tron GT:n ja EQS:n väliin. Rakentamisen laatu ja hienostuneisuus eivät ole lähelläkään e-Tronia ja EQS:ää.

Kaiken kaikkiaan Model S on edelleen kilpailukykyinen sedan, mutta se ei yksinkertaisesti pärjää markkinoiden uusimmille sähköautoille.

Mercedes Benz EQS – Markkinoiden ylellisin sähköauto – 103 000 dollarin suositushinta.

Mercedes otti jonkin aikaa ennen EQS:n julkaisua, koska he halusivat pakata siihen kaiken mahdollisen, ja näyttää siltä, että se onnistuikin. EQS:ssä on lukemattomia futuristisia teknologiaratkaisuja, kuten paljon keskustelua herättänyt ”Hyperscreen” ja joukko fiksuja ohjelmistoratkaisuja.

EQS on suuri lähes joka kulmasta, mikä tarkoittaa, että se ei ole urheiluauto, eikä Mercedes ole koskaan tarkoittanut sitä sellaiseksi. Se on yksi ylellisimmistä ja mukavimmista autoista ylipäätään, ei vain EV-segmentin osalta.

Rakentamisen laatu on toista tasoa Model S:ään verrattuna, samoin matkustamon eristävyys ja ajo-ominaisuudet. Autossa on myös älykäs nelipyöräohjausjärjestelmä, joka käytännössä lyhentää auton akseliväliä, jotta se olisi mahdollisimman ketterä.

EQS pitää myös hallussaan nykyistä ennätystä suurimmasta EV-only-ajomatkasta yhdellä latauksella, sillä se pystyy ajamaan 441 mailia ilman pysähdyksiä. Kaiken kaikkiaan EQS on paras sähköauto, jonka rahalla saa, jos haluaa mukavuutta ja ylellisyyttä.

  Mikä on paras Mercedes Benz naiselle?

Audi e-Tron GT – Loistava yleismalli – $102 400

Audi on merkki, joka tunnetaan siitä, että se valmistaa loistavia monikäyttöisiä luksusautoja, jotka pystyvät sekä ylellisyyteen että suorituskykyyn, ja e-Tron GT on juuri sitä. e-Tron GT näyttää saaneen parhaan vastaanoton, mitä tulee muotoiluun, kun taas EQS on näistä kolmesta eniten keskustelua herättänyt.

e-Tron GT:n sisätilat muistuttavat sisätiloja, joita löytyy useimmista Audin malleista, mikä on sekä hyvä että huono asia. Hyvä puoli on se, että sisustus ei ole ylenpalttinen ja se huokuu laatua. e-Tronin matkustamosta löytyy kovaa painettavia painikkeita, eikä sitä voi sanoa kahdesta muusta autosta.

Joidenkin mielestä sisätilat saattavat kuitenkin olla hieman tylsän näköiset, varsinkin kun otetaan huomioon, että useimmat sähköautot yrittävät nykyään keksiä sisätilat uudelleen. Mitä tulee toimintasäteeseen, e-Tron GT jää jälkeen muihin kahteen muuhun verrattuna.

Jos aiot käyttää autoa päivittäisenä työmatkaliikenteenä ja ladata sitä seinälaturilla yön yli, tämän ei pitäisi olla ongelma.

UKK-osio

Onko EV:n ostaminen järkevää vuonna 2022?

Sähköajoneuvoista on hitaasti mutta varmasti tulossa autoteollisuuden seuraava suuri juttu. EV:t ovat kuitenkin vielä liian kalliita massakäyttöön, emmekä ole valmistautuneet kaikkiin energiavaatimuksiin, joita tuhansien tai jopa miljoonien EV:iden päivittäinen virransyöttö edellyttää.

Silti EV:n ostaminen vuonna 2021 on järkevää, jos pystyt hyödyntämään alustan täysin, mikä tarkoittaa, että voit ladata auton joka päivä. Jos et pysty siihen tai sinulla on tapana matkustaa satoja kilometrejä säännöllisesti, on parempi jättää EV toistaiseksi väliin.

  Voiko Mercedes mennä autopesulan läpi?

Onko Porsche Taycan parempi kuin EQS, e-Tron GT ja Model S?

Porsche Taycan on erittäin samankaltainen kuin e-Tron GT, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi ovat melko samanlaisia. Taycan tarjoaa kuitenkin enemmän sekä tekniikan että nopeuden osalta. Porsche valmistaa joitakin maailman parhaista urheiluautoista, ja Taycan on yksi niistä.

On turvallista sanoa, että Taycan on urheilullisempi kokemus, mutta se ei pärjää Teslalle mukavuudessa EQS:lle ylellisyydessä.

Ovatko sähköiset katumaasturit parempia kuin sähköiset sedanit?

Se riippuu näkökulmastasi, sillä se on todennäköisesti ratkaiseva tekijä, kun on kyse siitä, mistä EV:stä pidät eniten. Vaikka katumaasturit ovat todellakin käytännöllisempiä ja niistä näkee paremmin ulos, ne ovat painavampia kuin sedanit, ja se on valtava ongelma, kun otetaan huomioon, että EV:t ovat painavia jopa pieninä hatchbackeina.

Sellaisenaan sedanit tarjoavat yleensä suuremman kantaman ja rauhallisemman matkustamon, jossa on paremmat rakennusmateriaalit ja paljon dynaamisempi kokemus.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z