2022 Mercedes C300 vs Audi A4

Upouusi Mercedes C300 on ollut viime aikoina kovassa huudossa lukuisista eri syistä. Se näyttää pikemminkin pienennetyltä versiolta malliston huipulla olevasta S-luokan luksusjahdista kuin Mercedeksen ”lähtötason” luksussedanilta. Vuoden 2022 C-luokka tarjoaa paljon, ja Audi A4:n ja BMW 3-sarjan on uskomattoman vaikea pärjätä sille.

Audi A4:n nykyinen sukupolvi on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, sillä alkuperäinen malli tuli markkinoille vuonna 2016 ja sitä faceliftattiin kaksi vuotta sitten. Tämä tarkoittaa, että tulemme todennäköisesti näkemään upouuden A4:n muutaman vuoden kuluttua, mutta pystyykö A4 toistaiseksi pärjäämään uutta C-luokkaa vastaan?

Rehellisesti sanottuna ei todellakaan voi. Vaikka A4 tuntuu edelleen suhteellisen uudelta ja premium-merkkiin sopivalta, uusi C-luokka tuntuu yksinkertaisesti paremmalta ja uudemmalta lähes joka suhteessa. A4 on hieman käytännöllisempi ja halvempi ostaa, mutta C-luokka on parempi lähes kaikessa muussa.

Jos sinulla on varaa päivittää upouuteen C-luokkaan, sinun kannattaa ehdottomasti tehdä niin. Jos kuitenkin pidät siitä, että voit lentää tutkan alla muutamalla ylimääräisellä eurolla taskussa, A4 on juuri sinua varten.

2022 Mercedes C300 – Planeetan paras luksusluokan kompakti sedan.

Vuoden 2022 Mercedes C300 alkaa 42 000 dollarista 2,0 litran nelisylinterisellä moottorilla, joka tuottaa 255 hv. Tätä 2,0 litran moottoria tehostetaan myös Mercedes-merkkisellä EQ Boost -mild-hybriditekniikalla, joka voi tilapäisesti lisätä tuota tehoa noin 20 hv lisää.

Kaikissa C300-malleissa on pehmeä ja hienostunut 9-vaihteinen vaihteisto, joka vaihtaa vaihteita saumattomasti ilman, että sitä edes huomaa. Koko voimansiirto on tasainen, ja sen pitäisi kestää aikaa, jos olet valmis tekemään kaikki huollot ajallaan.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai Jaguar?

C300:n ulkoinen muotoilu on paljon näyttävämpi kuin A4:n, sillä se näyttää premium-luokkaa paremmalta ja haluttavammalta. Sisätilojen osalta C300 näyttää kaksi sukupolvea uudemmalta kuin A4, mutta jotkut materiaalivalinnat ovat itse asiassa A4:ssä paremmat. C300 on teknisesti edistyneempi ja tarjoaa samalla pehmeämmän ajon.

Totuus on, että C300 on parempi lähes kaikessa muussa kuin käytännöllisyydessä ja hinnassa. Kunnes Audi tuo markkinoille A4:n uuden sukupolven, C300 on todellakin parempi valinta useimmille.

2022 Audi A4 – ikää on jo hieman jäljellä…

Vuoden 2022 Audi A4 on todellakin premium-luokan kompakti sedan, ja tuskin kukaan voi väittää, etteikö A4 olisi hyvä auto. A4 tuntuu kuitenkin yksinkertaisesti aivan liian vanhanaikaiselta verrattuna uuteen C300:aan, joka on ehdottomasti vienyt sisätilojen muotoilun rajoja yli segmentin rajojen.

Toisaalta A4:n lähtöhinta on 39 100 dollaria, ja siinä on vakiona Audin ikoninen Quattro AWD -järjestelmä ja 2,0 litran nelisylinterinen 201 hv. Asiayhteyden vuoksi mainittakoon, että 4MATICilla varustettu C300 maksaa aluksi 5 000 dollaria enemmän, ja siitä huolimatta useimmat ihmiset todennäköisesti valitsevat C300:n.

A4:lle tehtiin pieni päivitys vähän aikaa sitten, mutta A4:lle annettiin vain upouudet ajovalot ja takavalot sekä suurempi infotainment-näyttö sisätiloihin. Myönnettäköön, että myös Mercedes todennäköisesti tekee tämän muutaman vuoden kuluttua, mutta toistaiseksi A4:n muotoilu on varmasti mennyt vähän vanhaksi.

  Onko Mercedes-maasturi kallis ylläpitää?

Maantiellä A4 tuntuu ensiluokkaiselta, mukavalta ja hyvin eristetyltä, mutta C300 on parempi. Audi tarjoaa kehittyneen infotainment-näytön, mutta C300:n näyttö on parempi. Ainoa osa-alue, jolla A4 voittaa C300:n helposti, on käytännöllisyys, sillä A4 tarjoaa enemmän sisätilaa ja enemmän tavaratilaa.

Johtopäätös – Mercedes C300 on parempi vaihtoehto, mutta A4 on edullisempi vaihtoehto.

Kuten tässä artikkelissa mainittiin, C300 todella tuntuu kokonaiset kaksi sukupolvea A4:ää uudemmalta, mutta se myös maksaa AWD-järjestelmällä varustettuna 5 000 dollaria enemmän. Koska C300 on niin uusi, useimmat jälleenmyyjät eivät tarjoa merkittäviä alennuksia vielä vähään aikaan.

Toisaalta Audi-jälleenmyyjät tarjoavat todennäköisesti merkittävämpiä alennuksia, koska A4 on niin vanha. Tämä tarkoittaa, että voit ostaa hyvin varustellun A4:n AWD-järjestelmällä samaan hintaan kuin RWD C300:n lähtötason auton.

Tässä tapauksessa A4 on parempi valinta, mutta jos olet valmis käyttämään todellisen Audin tai Mercedeksen tasoista rahaa, C300 voittaa A4:n lähes jokaisessa kategoriassa käytännöllisyyttä lukuun ottamatta. Sinänsä C300 on uusi luksusluokan kompakti sedan, kun taas A4 tarjoaa paljon vastinetta rahalle, varsinkin jos sen saa alennuksella.

FAQ-osio

Onko Audi A4 tehokkaampi kuin 2022 Mercedes C300?

Uuden C300:n kulutus on 23MPG kaupungissa ja 33MPG maantiellä, kun taas A4:n kulutus on 26MPG kaupungissa ja 34MPG maantiellä. Vaikka Audi vaikuttaa paperilla hieman tehokkaammalta, todellisuudessa molempien pitäisi olla suunnilleen yhtä tehokkaita.

  Onko Mercedes E-Class parempi kuin C-luokka?

Se riippuu enemmänkin ajotottumuksistasi ja siitä, kuinka varovaisesti käytät kaasupoljinta, sillä molemmat ovat yhtä tehokkaita.

Onko Audi A4 turvallisempi kuin 2022 Mercedes C300?

Sekä A4 että C300 ovat yhtä turvallisia, sillä molemmilla on ylivoimainen viiden tähden turvallisuusluokitus. C300 tarjoaa kuitenkin kehittyneempiä ohjelmallisia turvaominaisuuksia, mutta ne myös maksavat siihen verrattuna enemmän rahaa.

Todellisuudessa molempien pitäisi pitää sinut turvassa useimmissa tilanteissa, mutta muista pitää silmällä ympäristöäsi koko ajan, olipa autosi kuinka turvallinen tahansa.

Onko Audi A4 parempi perheauto kuin 2022 Mercedes C300?

Audi A4 on mahdollisesti parempi perheauto kuin 2022 C300, koska se maksaa vähemmän rahaa, ei ole yhtä räikeä ja on hieman käytännöllisempi. A4 saa pisteitä sekä suuremmasta tavaratilasta että tilavammista takaistuimista, mutta C300 on mukavampi ja paremmin eristetty.

Kaiken kaikkiaan molemmat ovat yhtä perheystävällisiä, joten et tee virhettä valitsemalla kumpaakaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z