2022 Mercedes EQS vs. Porsche Taycan

Mercedes EQS on yksi markkinoiden uusimmista ja puhutuimmista EV-autoista tällä hetkellä, kun taas Porsche Taycan on alan standardi luksus-EV-sedanien osalta. Kyllä, Tesla Model S saattaa olla nopeampi ja suositumpi, mutta Taycan on ja on aina ollut auto, joka kannattaa voittaa.

Mercedes EQS on täysikokoinen ylellinen EV-sedan, ja se on todennäköisesti ylellisin ja muhkein sähköauton iteraatio tähän mennessä. EQS on myös Mercedeksen tekniikkatalo ja edistyksellisin auto, jonka Mercedes on koskaan rakentanut, lähinnä vaikuttavan Hyperscreen MB UX -infotainment-järjestelmän ansiosta.

Porsche Taycan taas ei ole läheskään yhtä ylellinen eikä mukava, mutta se näyttää paremmalta ja kulkee myös paremmin. Keskitason Taycan 4S on paljon miellyttävämpi ajettava kuin EQS, puhumattakaan malliston huipulla olevasta Taycan Turbo S:stä, joka on ajamisen innostavuuden osalta paljon EQS:ää parempi.

Kaiken kaikkiaan sinun kannattaa valita Mercedes EQS, jos haluat äärimmäistä mukavuutta ja ylellisyyttä etkä välitä 0-100 km/h -ajoista tai siitä, kuinka nopeasti voit ajaa mutkassa. Molemmat näistä sähköautoista ovat nykyisten sähköautomarkkinoiden huippuluokkaa, ja molemmat ovat yhtä vaikuttavia, mutta hyvin erilaisista syistä.

2022 Mercedes EQS – Planeetan ylellisin sähköauto.

2022 Mercedes EQS on neliovinen ylellinen sähkökäyttöinen sedan, jonka toivotaan asettavan sähköautomarkkinoiden ylellisyysstandardit samaan tapaan kuin S-luokka on polttomoottorilla varustetun maailman ylellisyyden vertailukohta. Vaikka EQS ei pysty kilpailemaan S-luokan kanssa mukavuuden ja tilojen suhteen, EQS tuntuu kuitenkin erikoisemmalta, etenkin ratin takana.

EQS:ää tarjotaan kahdella moottorikokoonpanolla, ”lähtötason” EQS 450:llä ja huippumallin EQS 580:lla. EQS 450:n hinnat alkavat 102 310 dollarista ja EQS 580:n hinnat 119 000 dollarista. 450-mallin teho on 329 hv ja 580-mallin 516 hv. 450:n mitoitus on noin 350 mailia, mutta 450:llä päästiin jopa yli 422 mailia yhdellä latauksella.

  Yleisin Mercedes-Benz

580:n pitäisi ajaa enintään noin 320 mailia, ja molemmat voidaan ladata täyteen nopealla tasavirtalaturilla hieman yli 40 minuutissa. EQS on yksiselitteisesti luksusauto, ja on selvää, ettei Mercedes ole asemoinut EQS:ää urheiluautoksi.

EQS on luokkansa johtava teknologiassa ja sisustuksessa, sillä mikään muu sähköauto ei pääse lähellekään sitä. EQS:ssä on myös ominaisuuksia, kuten ilmanpuhdistusjärjestelmät, nelipyöräohjaus, ympäristön valaistus ja kehittynyt mukautuva vakionopeudensäädin puoliautonomisella toiminnolla.

2022 Porsche Taycan – Planeetan dynaamisin sähkökäyttöinen sedan.

Porsche Taycan tulee saataville kahdessa korimuodossa ja muutamassa eri tehokokoonpanossa. Valikoima alkaa 82 700 dollarin perusmallilla Taycan, joka tarjoaa 270 mailin toimintasäteen ja 400 hv. Seuraavana vuorossa on 103 800 dollarin Taycan 4S, jossa on 247 mailin toimintasäde ja 522 hv.

150 900 dollarin hintainen Taycan Turbo tarjoaa 670 hv ja noin 250 mailin toimintasäteen, kun taas huippumalli Taycan Turbo S maksaa 185 000 dollaria, ja sen teho on 750 hv ja toimintasäde noin 200 mailia yhdellä latauksella. Kaikkia näitä saa myös Cross Turismo -korimallilla, joka maksaa noin 2 000 dollaria enemmän kuin sedan.

Heti, kun Taycanin näkee silmiinsä, tiedostaa, että se on todellinen urheiluauto, vaikka se painaa noin 5 000 kiloa. Porsche on pitänyt huolen siitä, että Taycan ajaa niin kuin oikean Porschen kuuluukin, ja useimpien mielestä se on dynaamisempi kuin Panamera.

  Kumpi on parempi Porsche Boxster vai Cayman?

Taycan ei ole sisältä yhtä räikeä kuin EQS, mutta se ei tarkoita, etteikö Taycan olisi myös uskomattoman ylellinen, se on vain se, että EQS on aivan eri tasolla. Taycan ei myöskään ole läheskään yhtä varusteltu kuin EQS, mutta siinä on kaikki, mitä voi odottaa huippuluokan luksusautolta.

Johtopäätös – Ota EQS, jos haluat ylellisyyttä, ota Taycan, jos haluat urheilullista ajoa.

Molemmat näistä sähköautoista ovat yhtä vaikuttavia, ja ne ovat mielestäni tällä hetkellä kaksi jännittävintä sähköautoa. EQS on ehdottomasti maailman ylellisin EV, ja jos arvostat ylellisyyttä urheilullisuuden sijaan, EQS on selvä valinta.

Jos arvostat toimintasädettä, kannattaa valita EQS 450, sillä se tarjoaa tässä artikkelissa mainituista malleista suurimman toimintasäteen. 450 on itse asiassa paras valinta koko EQS-mallistosta, koska voit käyttää 20 000 dollarin hintaeron 450:n kunnolliseen lisävarusteluun.

Toisaalta, jos arvostat urheilullista ajoa, Taycan on oikea valinta, sillä se on ehdottomasti markkinoiden urheilullisin ja parhaiten käsiteltävä sähkökäyttöinen sedan, ja malliston paras valinta on Taycan 4S, sillä se tasapainottaa täydellisesti tehon ja toimintasäteen.

FAQ-osio

Onko Mercedes Benz EQS AMG nopeampi kuin Taycan?

Mercedes on hiljattain esitellyt EQS 53 AMG:n, joka on dynaamisin ja nopein EQS-malli, jonka voi ostaa. EQS AMG tarjoaa 650 hevosvoimaa, minkä ansiosta EQS spurttaa 0-100 km/h parhaimmillaan noin 3,5 sekunnissa.

  Mercedes Benz G-luokan luotettavuus

Tämä on todellakin nopea, mutta 750 hv Porsche Taycan Turbo S pystyy siihen alle 2,5 sekunnissa.

Onko Mercedes EQS parempi kuin Tesla Model S?

Tesla Model S on nopeampi, halvempi, suositumpi ja helpompi käyttää Teslan Supercharger-verkoston ansiosta. Model S ei kuitenkaan ole parempi kuin EQS, koska EQS tarjoaa kokonaisuutena paremman ja hienostuneemman kokemuksen.

Teslan autoja ei yksinkertaisesti ole rakennettu tarpeeksi hyvin, jotta ne voisivat pärjätä EQS:lle. Tämä ei tarkoita sitä, että Tesla tekee huonoja autoja, päinvastoin, he tekevät loistavia autoja, mutta Mercedes yksinkertaisesti tekee sen paremmin.

Onko Mercedes EQS parempi kuin Audi e-Tron GT?

Audi e-Tron GT tarjoaa uskomattoman samanlaisen kokemuksen kuin Taycan. Tämä johtuu siitä, että molemmat on rakennettu yhteiselle VAG-alustalle ja ne jakavat monia komponentteja keskenään. e-Tron on enemmän tai vähemmän hillitty versio Taycanista, mikä tarkoittaa, että se on paljon urheilullisempi kuin EQS.

e-Tron GT on yksi markkinoiden parhaimman näköisistä sähköautoista, kun taas EQS on yksi markkinoiden oudoimman näköisistä sähköautoista. Kaiken kaikkiaan EQS on todellakin vaikuttavampi kokonaispakettina, kun taas e-Tron on hauskempi auto ajaa, omistaa ja katsoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z