2022 Mercedes G Wagon vs Range Rover

Land Rover on hiljattain julkistanut täysin uuden 2022 lippulaiva Range Roverin, mikä tarkoittaa, että vanha Mercedes G-luokan ja Range Roverin kilpailu jatkuu. Uusi G Wagon on kuitenkin ollut myynnissä jo noin kaksi vuotta ja se oli tuolloin myös täysin uusi malli.

Sekä Mercedes että Range Rover enemmän tai vähemmän päivittivät autojaan sen sijaan, että olisivat uudistaneet niitä, mikä tarkoittaa, että sekä nykyinen G-luokka että uusi Range Rover ovat enemmänkin evoluutiota kuin vallankumousta. Tämä johtuu siitä, että molemmat mallit nauttivat etuoikeutettua asemaa alan ylemmässä sarjassa, eikä niiden tarvitse siksi muuttua paljon tyydyttääkseen nykyisiä asiakkaita.

Täysin uusi vuoden 2022 Range Rover on tyylikäs, suuri, ylellinen ja statusta kohottava katumaasturi, joka päihittää G-vaunun tekniikan, ylellisyyden, turvallisuuden ja ajokokemuksen osalta. Range Rover on aina ollut auto, jolla on paremmat ajo-ominaisuudet, ja uusi malli tuo sen entistäkin paremmin esiin.

Toisaalta G-vaunu tarjoaa ikonisen muotoilun ja ylivertaisen käytettävyyden tietynlaisen yhdistelmän, johon tuskin mikään muu katumaasturi pystyy vastaamaan. Molemmat ovat loistavia katumaastureita, mutta Range Rover vaikuttaa kuitenkin paremmalta vaihtoehdolta.

2022 Mercedes Benz G-luokka – raakile puvussaan

Mercedes Benz G-luokka alkaa 131 000 dollarista G550-maasturin osalta, ja huippumalli G 63 AMG S maksaa 156 000 dollaria. Tällä hinnalla saat yhden, ellei jopa historian ikonisimmista maasturimalleista ja auton, joka pitää arvonsa paremmin kuin 99 prosenttia kaikista maastureista.

  Mikä on paras Mercedes nuorille kuljettajille?

Tekniikan osalta G Wagon tarjoaa suunnilleen kaiken, mitä 2000-luvun katumaasturilta vaaditaan. Kahdessa suuressa maisemanäytössä on sekä mittaristo että keskeinen infotainment-näyttö, jota voi ohjata useilla eri tavoilla.

Tiloiltaan G Wagon jää Range Roverin taakse sekä edessä että takana, mutta se tarjoaa hieman suuremman tavaratilan. Luotettavuuden osalta G Wagon on huomattavasti parempi, varsinkin kun auton omistus on kestänyt muutaman vuoden ja kilometrejä on kertynyt kohtuullisesti.

Huoltoteknisesti G Wagon vaikuttaa myös hieman helpommin lähestyttävältä. G-luokka on maastokelpoisempi auto, ja korkeimmillaan se maksaa vähemmän kuin Range Rover ja tarjoaa samalla huomattavasti paremman arvon säilymisen.

2022 Range Rover – uusi luksusmaastureiden kuningas

Upouusi Range Rover alkaa noin 92 000 dollarista helpommin lähestyttävissä 6-sylinterisissä versioissa, kun taas jotkut V8-mallit alkavat tuplasti kalliimmasta hinnasta. Range Rover tarjoaa kuitenkin useampia moottorivaihtoehtoja ja sisältää samalla myös muutamia hybridejä.

Uusi Range Rover on siten G-Wagon-mallia tehokkaampi ja samalla mukavampi liikenteessä. Se tarjoaa uudempaa tekniikkaa, joka tuntuu ja näyttää paremmalta. Uusi Range Rover on saatavana takapyöräohjauksella, joka käytännössä lyhentää akseliväliä ja tekee autosta G-luokkaa ketterämmän.

Range Roveria on sekä parempi ajaa että ajaa, koska siitä on saatavana myös pitkän akselivälin versio, joka kasvattaa toisen rivin tilaa huomattavasti G-luokkaa suuremmaksi. Uusi Range Rover on saatavana myös seitsenpaikkaisena versiona, kun taas G-luokka on ainoastaan viisipaikkainen.

  Mikä malli on pienin Mercedes-maasturi?

Range Roverit ovat kuitenkin tunnetusti jonkin ajan kuluttua epäluotettavia, ja niiden korjaaminen maksaa myös kohtuuttomia summia. Ne eivät pidä arvoaan yhtä hyvin kuin G-vaunut, eivätkä ne näytä yhtä hienoilta, vaikka ne ovatkin kauttaaltaan paljon hienostuneempia.

Johtopäätös – Range Rover on parempi auto.

Range Roverissa on yksinkertaisesti enemmän kaikkea, ja siinä ovat suurimmat erot. Range Roveriin on saatavana useita eri moottorivaihtoehtoja ja -kokoonpanoja, kun taas G-luokkaan on saatavilla vain janoinen V8-moottori.

Range Roverin saa sekä seitsenpaikkaisena että pitkävetoisena mallina, kun taas G-luokka on pelkästään viisipaikkainen. Range Roveriin on saatavana tekniikoita, kuten takapyöräohjaus, aktiivinen melunvaimennus, sähkösäätöiset käsinojat, vegaaniystävällinen sisustus ja erityinen bakteeri-ilmanvaihtojärjestelmän suodatinjärjestelmä, jotka kaikki puuttuvat G-luokan vaunusta.

Range Rover tuntuu hienostuneemmalta ja mukavammalta riippumatta siitä, missä istut. G-luokka on edelleen hämmästyttävä katumaasturi, joka maksaa vähemmän, säilyttää arvonsa paremmin, on luotettavampi ja halvempi ylläpitää, mutta se tuntuu paljon vanhemmalta kuin Range Rover.

FAQ-osio

Onko Mercedes Benz G-Class haluttavampi auto kuin Range Rover?

Vaikka Range Rover on parempi auto, useimmat ihmiset pitävät G-luokkaa Range Roveria parempana monista eri syistä. Arvoltaan G-luokan ostaminen ja omistaminen on järkevämpää, koska se säilyttää arvonsa paremmin, mutta suurin erottava tekijä on ulkoinen muotoilu.

  Missä Mercedeksessä on kolmas rivi?

Kaikki tuntevat G-luokan ulkonäön, ja kaikki pitävät siitä. Näin ollen on turvallista sanoa, että G-luokka on halutumpi auto useimmilla maailman markkinoilla, myös Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Onko Mercedes G Wagon parempi maasturi kuin Range Rover?

Sekä Mercedes että Range Rover ovat ylpeitä siitä, että ne valmistavat kyvykkäitä katumaastureita, jotka pärjäävät sekä aidatulla parkkipaikalla että maastoreitillä. G-Wagon on kuitenkin hieman kyvykkäämpi maasturi, koska sen muotoilu on utilitaristisempi.

Tämä ei tarkoita sitä, että Range Rover olisi huono maastoauto, vaan se on itse asiassa myös uskomattoman taitava, mutta se on enemmän maastoon viritetty.

Mikä on markkinoiden ylellisin katumaasturi?

Markkinoiden ylellisin katumaasturi on epäilemättä Rolls Royce Cullinan, koska se tarjoaa 100-prosenttisesti räätälöidyn luksuskokemuksen, joka kattaa 100-prosenttisesti auton omistamisen. Jokainen Cullinanin sisältämä osa on äärimmäisen laadukas, eikä sitä voi verrata mihinkään muuhun.

Rolls Royce Cullinan on katumaasturipelin huippuluokkaa, ja jopa Range Roverin kaltaiset katumaasturit ovat kaukana todellisista uhkista. Tästä huolimatta Cullinan maksaa yli 335 000 dollaria ilman lisävarusteita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z