2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Mercedes Benz GLA:n nykyinen sukupolvi ja Audi Q3:n nykyinen sukupolvi ovat kiistatta halutuimpia ja parhaita luksusluokan pienikokoisia katumaastureita, joita rahalla saa nykyään. Kun asetamme nämä kaksi saksalaista katumaasturia vastakkain, on kuitenkin vaikea valita selvää voittajaa.

Vuoden 2022 Mercedes Benz GLA näyttää ja tuntuu upealta futuristisen muotoilun ansiosta, kun taas Audi Q3 näyttää myös tyylikkäältä, erityisesti coupe-muodossa. Sisätiloiltaan GLA tuntuu uudemmalta ja rohkeammalta, kun taas Audi tuntuu toimivammalta ja hieman paremmin kootulta.

Ajotuntumaltaan nämä kaksi ovat lähes identtiset, mutta GLA tuntuu tarjoavan tasaisemman ajon kokonaisuutena. Toisaalta Q3 tarjoaa hieman enemmän matkustajatilaa ja paljon enemmän tavaratilaa. GLA on haluttavampi, mutta Audi on paremman näköinen.

Molemmat sopivat täydellisesti yhteen moottoritehojen, tehokkuuden, turvallisuuden ja luotettavuuden osalta. Q3 tuntuu joskus hieman hienostuneemmalta, mutta GLA näyttää hienostuneemmalta. Q3:sta saa enemmän vastinetta rahoilleen, mutta GLA:sta saa yleisesti ottaen enemmän.

2022 Mercedes GLA – markkinoiden halutuin pienikokoinen luksusmaasturi

Vuoden 2022 Mercedes GLA 250 -katumaasturi alkaa 36 230 dollarista, ja siinä on 2,0 litran rivinelos-sylinterinen nelisylinterinen moottori, joka tuottaa 221 hevosvoimaa ja 258 newtonmetrin vääntömomentin. Voit maksaa 2000 dollaria lisää, jos haluat AWD-ajoneuvon. AWD-järjestelmällä GLA250 4MATICin pitäisi pystyä nopeuteen 0-100 km/h noin 6,8 sekunnissa.

Voit valita myös kahdesta AMG-mallista, GLA 35:stä ja GLA 45:stä, mutta ne maksavat usein yli 55 000 dollaria, eivätkä ne ole aivan tavallisia. Mercedes Benz GLA:n tärkein myyntivaltti on merkki, sillä se on Mercedesin lähtötason katumaasturi, joka ei tunnu yhtään vähemmän Mercedekseltä.

  Onko Mercedes luksusauto Saksassa?

Muotoilullisesti GLA:ssa on vaikuttavia kaaria, jotka huokuvat eleganssia, ja sisätilat muistuttavat monia kalliimpia Mercedes-malleja. 99 prosenttia ihmisistä valitsisi GLA:n sisätilat Q3:n sisätilojen sijaan, koska ne näyttävät rohkeammilta ja itsevarmuutta herättävämmiltä.

GLA:n ajo on hienostunut ja se tarjoaa Q3:a mukavamman ajomukavuuden. GLA:ssa on kypsempi ajokokemus, vaikka se näyttää melko nuorekkaalta sekä sisältä että ulkoa.

2022 Audi Q3 – Loistava yleiskäyttöinen pienikokoinen luksus-SUV.

Vuoden 2022 Audi Q3:n hinnat alkavat 35 900 dollarista, ja siinä on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, joka tuottaa 228 hv ja 258 lb-ft vääntöä, ja se on varustettu Quattro AWD:llä. Q3:ssa on intuitiivisemman näköiset sisätilat, joita jotkut saattavat pitää hieman tylsinä GLA:han verrattuna, mutta Audin sisätilat ovat todellakin hieman paremmin koottu.

Q3 on saatavana joko tavallisena SUV:nä tai Coupéna, kun taas GLA:ta tarjotaan vain tavallisena SUV:nä. Q3 näyttää ulkoisesti hieman urheilullisemmalta ja nuorekkaammalta, varsinkin jos se on varustettu S-line-varustelulla ja jos se on maalattu rohkeammalla värillä.

Q3 tarjoaa enemmän tilaa matkustajille ja huomattavasti enemmän tavaratilaa. Q3 on itse asiassa luokkansa johtava tavaratilan osalta, kun taas GLA tarjoaa vähiten tavaratilaa kaikista pienikokoisista luksus-SUV:ista.

Audi tuntuu tien päällä hieman tavallisemmalta. Tiemelun eristys ja yleinen mukavuus ja lähellä, mutta GLA tuntuu hieman paremmin vaimennetulta. Jos arvostat suorituskykyä ja käsiteltävyyttä, huippumalli Audi RS Q3 tarjoaa paremman kokemuksen kuin malliston ylin GLA 45 AMG, erityisesti moottoriosastolla.

  Paras käytetty Mercedes-AMG ostettavaksi?

Johtopäätös – Molemmat ovat yhtä vaikuttavia.

Paremman vaihtoehdon valitseminen Q3:n ja GLA:n välillä on vaikeaa, sillä ne pystyvät vaihtamaan lyöntejä lähes joka suhteessa. GLA on paljon haluttavampi, mutta Q3 on paljon käytännöllisempi. GLA maksaa enemmän rahaa, mutta Q3 maksaa enemmän korjata, jos jokin menee pieleen.

Molemmat ovat yhtä tehokkaita, yhtä turvallisia ja yhtä luotettavia. GLA tarjoaa miellyttävämmän ajomukavuuden, kun taas Q3 on urheilullisimmillaan parempi käsiteltävä. Molemmat on saatavana AWD-järjestelmällä, ja molemmissa on tehokkaat 2,0 litran nelisylinteriset moottorit koko mallistossa.

GLA tarjoaa futuristisemman näköiset sisätilat, mutta Q3:n sisätilat ovat toimivammat ja intuitiivisemman näköiset. Sinun ei tarvitse käyttää kovin paljon rahaa saadaksesi kaikki tarvittavat lisävarusteet Q3:n kanssa, mutta GLA:sta saa enemmän tavaraa.

Katsotpa asiaa miten tahansa, nämä kaksi voivat vaihtaa lyöntejä koko päivän. Näin ollen selkeän voittajan valitseminen on vaikeaa.

FAQ-osio

Käyttävätkö Mercedes GLA ja Audi Q3 premium-polttoainetta?

Mercedes Benz GLA on mitoitettu erityisesti vain premium-polttoaineelle, kun taas Q3 ei ole. Tämä tarkoittaa, että säästät todennäköisesti melko paljon rahaa, jos sinulla on tapana pitää autoasi 5 tai useamman vuoden ajan, jos valitset Q3:n.

Tämä ei tarkoita, että Q3 olisi vähemmän premium-luokan auto kuin GLA, vaan pikemminkin sitä, että se perustuu VW:n yhteiseen alustaan, johon myös VW T-Roc kuuluu.

  Missä Mercedeksessä on seitsemän istuinta?

Onko Mercedes Benz GLA parempi maastoauto kuin Audi Q3?

AWD-lisävarusteilla varustettuna molemmat näistä ovat suhteellisen kyvykkäitä vähemmän ihanteellisissa olosuhteissa, kuten talvella tai jäällä, mutta kumpaakaan näistä ei ole suunniteltu selviytymään haastavammassa maastossa. Ne ovat teknisesti maastureita, mutta kukaan ei käytä niitä maastokäyttöön.

Näin ollen selkeän voittajan valitseminen tässä on myös turhaa, mutta Audi on merkki, joka tunnetaan ylivoimaisesta vetokyvystä ja rallihistoriasta, joten on ymmärrettävää, jos uskot, että Q3 saattaa olla hieman parempi.

Onko Mercedes Benz GLA parempi perheauto kuin Audi Q3?

Ei, ei ole. Q3 tarjoaa enemmän kokonaistilaa jokaisella istuimella ja tarjoaa samalla luokkansa johtavan tavaratilan. GLA ei ole pieni eikä epämukava nuoremmille perheille, mutta Q3 tarjoaa paljon enemmän. Vanhemmat GLA-mallit olivat hirveitä, kun kyse oli ihmisten kuljettamisesta, ja uusi GLA on paljon parempi, mutta ei silti missään nimessä yhtä hyvä kuin Q3.

Jos haluat todellisen perhe-SUV:n, on parempi valita kompakti tai keskikokoinen SUV, kuten Mercedes GLC tai Audi Q5.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z