2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

2022 Mercedes GLA on halutuin pienikokoinen SUV/crossover, joka kerää paljon kiinnostusta sekä nykyisiltä että uusilta Mercedes Benz -asiakkailta. Audi Q5 taas on kompakti SUV, joka sekä maksaa enemmän että tarjoaa enemmän, mutta riittääkö hintaero oikeuttamaan sen?

Ensinnäkin vuoden 2022 Mercedes GLA:ssa ei ole aluksi varsinaisesti puutetta tilasta, ja se on uudempi auto, koska se tuli markkinoille täydellisellä uudistuksella vuonna 2020. Vuoden 2022 Audi Q5 on itse asiassa päivitysmalli, ja Q5:n tämä sukupolvi debytoi ensimmäisen kerran jo vuonna 2017.

Q5 on suurempi ja mukavampi auto, johon mahtuu helposti enemmän ihmisiä ja enemmän matkatavaroita, ja se on myös korkeammalla ja täynnä laadukkaampia materiaaleja. GLA on kaupunkimaasturi, joka ei ole läheskään yhtä tilava eikä mukava kuin Q5.

Aineellisesti Q5 on parempi auto, koska se on askel ylöspäin Audi Q3:een verrattuna, joka on todellinen Mercedes GLA:n kilpailija. Arvoltaan Q5 on silti hieman miellyttävämpi kuin GLA, vaikka se maksaa 10 000 dollaria. Q5 on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, mikä tarkoittaa, että alennuksia on paljon todennäköisemmin tarjolla.

2022 Mercedes Benz GLA – Mercedeksen ”lähtötason” katumaasturi.

GLA250 on 36 400 dollarin lähtöhinnallaan ylivoimaisesti suosituin GLA-malli. Siinä on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, joka tuottaa 221 hv ja jonka keskimääräinen polttoaineenkulutus on 28MPG yhdistettynä. Jos olet valmis maksamaan 2 000 dollaria enemmän, Mercedes on valmis liittämään GLA:han AWD-järjestelmän, jonka pitäisi tehdä siitä entistä suorituskykyisempi.

  Mercedes AMG GLC Class Coupe Luotettavuus

Ylellisyydeltään GLA tarjoaa paljon tyyliä ja kohtuullisen paljon sisältöä, mikä tarkoittaa, että kaikki näyttää upealta, mutta se ei aina tunnu upealta. Sisätilojen pääpaino on kahden laajakuvan infotainment-järjestelmän kokoonpanossa, joka tulee ihastuttamaan kaikki.

Tilojen suhteen GLA:ssa ei ole mitään mainittavaa, sillä sen tavaratila on luokkansa huonoin ja istuintilat parhaimmillaan keskinkertaiset. Ajokokemus on reipas, ja GLA:n ajo-ominaisuudet ovat korkeaksi autoksi hyvät, ja se on myös luokkansa ylivoimaisen mukava.

Kaiken kaikkiaan GLA on loistava kaupunkien luksusluokan pieni katumaasturi, joka pärjää myös maantiellä. Moottorivaihtoehtoja on vain yksi, paitsi AMG-vaihtoehdot tietenkin, jotka ovat liian kalliita suositellakseen.

2022 Audi Q5 – Audin ”keskitason” katumaasturi.

Vuoden 2022 Audi Q5:n hinnat alkavat 44 100 dollarista turboahdetulla 2,0 litran nelisylinterisellä, joka tuottaa 261 hv. Q5:een on kuitenkin tarjolla muutama lisämoottorivaihtoehto, joihin kuuluvat myös 362 hv:n hybridimoottori ja 350 hv:n 3.0L V6-moottori. Vakiovarusteena on neliveto, mikä kaventaa GLA:n ja Audin välistä hintaeroa noin 2 000 dollarilla.

Ylellisyydeltään kompakti Audi Q5 näyttää ja tuntuu tukevammalta kuin GLA, ja se on melko selvää heti, kun astut matkustamoon. Sisätilat eivät ole yhtä räikeät kuin GLA:ssa, mutta rakentamisen laatu ja yleiset materiaalivalinnat ovat selvästi GLA:n yläpuolella.

Tilamielessä Q5 voittaa GLA:n helposti, sillä se tarjoaa enemmän istuin- ja tavaratilaa. Q5 on sekä pidempi että korkeampi kuin GLA, mikä tarkoittaa, että se tuntuu suuremmalta ja hallitsevammalta ajettavaksi. Q5 on myös maastokelpoisempi, koska sen maavara on suurempi.

  Missä Mercedeksessä on 6-sylinterinen moottori?

Q5 on tehtaalta lähtien paremmin varusteltu, ja se on myös parempi perheauto, koska siinä on enemmän tilaa lastenistuimelle ja koska sen ovet aukeavat leveämmin.

Johtopäätös – Audi Q5 on parempi auto, mutta myös palkkion arvoinen.

Mercedes GLA on loistava auto, mutta Q5 on yksinkertaisesti parempi. Ainoa osa-alue, jonka GLA tekee Q5:tä paremmin, on muotoilu, erityisesti sisäpuolella, mutta se on hankittu maku, eikä se ole kaikille samanlainen. Toisaalta Q5 on isompi, halutumpi, korkeammalla mallistossa, mukavampi ja tilavampi.

Se tarjoaa myös hallitsevamman ajoasennon ja paremman näkyvyyden kaikkialle. Jos pystyt löytämään kohtuullisesti varustellun Q5:n hieman edullisemmin, Q5 on parempi auto, ilman muuta. Jos kuitenkin olet järkevä budjetin kanssa etkä tarvitse ylimääräistä tilaa, kokoa, mukavuutta ja laatua, valitse GLA.

FAQ-osio

Onko Audi Q5 luotettavampi auto kuin Mercedes GLA?

Sekä Q5 että GLA vaikuttavat kohtuullisen luotettavilta, mutta kumpikaan niistä ei ole lähelläkään segmenttinsä kärkeä. Tämä johtuu siitä, että sekä Audi että Mercedes haluavat tehdä ominaisuuksilla varustettuja autoja, jotka keskittyvät enemmän innovaatioihin, ylellisyyteen ja tyyliin kuin luotettavuuteen ja pitkäikäisyyteen.

Tämä ei tarkoita sitä, että näiltä autoista puuttuisi laatua, vaan sitä, että ne ovat niin monimutkaisia, että niiden on vaikea toimia aina moitteettomasti.

  Audi A3 Sportback e-tronin luotettavuus

Onko Audi Q5 turvallisempi kuin Mercedes GLA?

Molemmilla näistä autoista on erinomainen viiden tähden turvallisuusluokitus, mikä tarkoittaa, että ne hyödyntävät paljon ohjelmistoviisautta, jonka avulla ne auttavat pitämään sinut turvassa jokapäiväisissä tilanteissa. On syytä mainita, että sinun on käytettävä ylimääräistä rahaa sekä Audiin että Mercedekseen, jos haluat kaikki turvallisuuskellot ja pillejä.

Kaiken kaikkiaan turvallisuus on molempien merkkien prioriteetti, mikä tarkoittaa, että kaikki niiden nykyaikaiset autot ovat todella turvallisia.

Onko Audi Q5 arvokkaampi kuin Mercedes GLA?

Audi Q5 pitää arvonsa paremmin, koska se kuuluu korkeampaan hintaluokkaan, ja Q5:n ostajat pitävät sen todennäköisesti pidempään. Monissa verkkolähteissä todetaan, että Q5:n arvo ei laske yhtä nopeasti kuin GLA:n, mikä tarkoittaa, että vaikka Q5 maksaa enemmän, se myös säilyttää arvonsa paremmin.

Koko väittelyssä on muutenkin kyse hinnasta, koska Q5 on paljon parempi kuin GLA. Audi Q3 on GLA:ta lähempänä, ja se on melko selvää heti, kun katsot hintaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z