2022 Mercedes GLA vs. BMW X1

Mercedes Benz GLA on periaatteessa A-luokka puujaloilla, mikä tarkoittaa, että se sai hiljattain täydellisen uudistuksen, joka teki sekä A-luokasta että GLA-katumaasturista vihdoin Mercedes-merkkinsä arvoisia. Vanhempi A-Klasse oli hieman sekalainen, koska siitä puuttui sekä ylellisyyttä että mukavuutta, mikä tarkoitti, että se ei ollut tehtäviensä tasalla.

Pienten/pienikokoisten luksus-SUV:ien segmentti on uskomattoman kilpailukykyinen ja suosittu, ja siksi autonvalmistajat yrittävät parhaansa mukaan tarjota vaikuttavia autoja, jotka eivät riko pankkia. BMW X1 lähestyy elinkaarensa loppua, ja se pitäisi korvata pian, mutta se on edelleen kilpailukykyinen katumaasturi, jonka voi ostaa huomattavilla alennuksilla.

Sinänsä Mercedes Benz GLA on kaiken kaikkiaan parempi vaihtoehto kuin X1, koska se tarjoaa futuristisemman ja ylellisemmän kokemuksen. Sekä sisätilojen että ulkoasun muotoilu on paljon paremmin toteutettu, ja myös ajokokemus on hienostuneempi ja premium-luokkaa.

BMW X1 on silti ihastuttava katumaasturi niille, jotka kaipaavat enemmän matkustajatilaa ja lastitilaa sekä intuitiivista ja helposti omaksuttavaa sisustusta. X1 on edelleen kilpailukykyinen ajokokemuksen suhteen, sillä se tarjoaa dynaamisemman ajokokemuksen, jos se on varustettu oikealla varustuksella.

2022 Mercedes Benz GLA – Valtava parannus vanhaan malliin verrattuna.

Vuoden 2022 Mercedes Benz GLA alkaa 36 230 dollarista GLA 250 -mallissa, joka on varustettu 2,0 litran nelisylinterisellä rivimoottorilla, jonka teho on 221 hv ja vääntömomentti 258 newtonmetriä. Jos maksat 2 000 dollaria lisää, voit päivittää 4MATIC-malliin, joka sisältää AWD-järjestelmän ja tekee GLA:sta entistä suorituskykyisemmän huonoissa sääolosuhteissa.

  Paras käytetty BMW SUV

Voit valita myös AMG-huippumallin, mutta ne maksavat usein yli 55 000 dollaria. GLA näyttää vaikuttavalta sekä sisältä että ulkoa, ja jos pidät Mercedeksen tyylikkyydestä, GLA on juuri oikea valinta sinulle. Yksi GLA:n suurimmista näyttävistä ominaisuuksista on futuristisen näköinen sisätila, jossa on kaksi suurta näyttöä.

Jos kuitenkin haluat, että molemmat näytöt näyttävät ja tuntuvat mahdollisimman hyviltä, sinun on maksettava melko paljon rahaa, sillä vakiojärjestelmä näyttää melko surulliselta. GLA ei myöskään tarjoa luokkansa johtavaa matkustajatilaa, ja tavaratila on itse asiassa luokkansa huonointa luokassaan melkoisella erolla.

GLA:ssa ajetaan mukavasti ja sen äänieristys on erinomainen. Riippumatta siitä, minkä varustetason valitset, hyödyt luokan johtavasta mukavuudesta.

2022 BMW X1 – elinkaarensa loppusuoralla

Vuoden 2022 BMW X1 maksaa 35 400 dollaria 28i-mallissa, jossa on myös 2,0-litrainen rivinelos-sylinterinen nelisylinterinen moottori, joka tuottaa 228 hv:n tehon ja 258 newtonmetrin väännön. Voit päivittää xDrive-vaihtoehtoon, jossa on AWD-ajo, 2000 dollarilla, jolloin X1 on tehojen ja moottorivaihtoehtojen osalta suurin piirtein identtinen GLA:n kanssa.

Voit myös valita BMW:n M-mallin, joka kilpailee Mercedeksen AMG-mallien kanssa. Kuten aiemmin todettiin, BMW X1:n nykyinen sukupolvi on yksi BMW:n vanhimmista nykyisistä malleista, ja se on tarkoitus uudistaa kokonaan tänä tai ensi vuonna.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että X1 tuntuisi vanhanaikaiselta, sillä se tarjoaa edelleen raikkaan ulkoisen muotoilun, vaikka sisätilojen muotoilu alkaa jo hieman näyttää ikänsä. Jos siis olet henkilö, joka ei pidä kattavista kosketusnäytöllisistä infotainment-järjestelmistä ja nappien puutteesta, X1 on juuri sinulle sopiva auto.

  Onko BMW E46 luotettava?

X1 on edelleen tilavampi katumaasturi sekä matkustajatilan että tavaratilan osalta. M Sport -mallit tuntuvat dynaamisimmilta ajettavilta olematta kuitenkaan yliampuvia. Se on dynaamisempi vaihtoehto, mutta se ei pärjää GLA:lle sekä maantieelämän tyylikkyydessä että mukavuudessa.

Johtopäätös – Mercedes Benz GLA on parempi auto.

Uudemman alustan ansiosta, johon on pakattu kaikki nykyaikaiset ylellisyys- ja mukavuusominaisuudet, Mercedes Benz GLA voittaa BMW X1:n useimmilla segmenteillä, erityisesti haluttavuuden, ylellisyyden ja mukavuuden osalta.

GLA näyttää ja tuntuu 21. vuosisadan autolta, kun taas X1 vaikuttaa edellisen vuosikymmenen autolta. Tämä ei tarkoita, että X1 olisi huono auto, mutta se ei yksinkertaisesti pärjää GLA:lle. GLA:n edellinen sukupolvi ei pystynyt kilpailemaan BMW X1:n kaltaisten autojen kanssa, mutta nykyinen GLA päihittää X1:n varmasti useimmilla osa-alueilla.

BMW julkaisee todennäköisesti tänä tai ensi vuonna upouuden X1:n, jonka pitäisi kuroa näiden kahden välinen ero umpeen useimmilla osa-alueilla. Siihen asti GLA vie voiton.

FAQ-osio

Onko Mercedes-Benz GLA tehokkaampi auto kuin BMW X1?

Sekä BMW X1:ssä että Mercedes-Benz GLA:ssa on vaikuttavia moottoreita, jotka pystyvät vaihtamaan lyöntejä lähes kaikilla osa-alueilla, myös tehokkuudessa. X1 on mitoitettu 24MPG:ksi kaupungissa ja 33MPG:ksi maantiellä, kun taas GLA on mitoitettu 24MPG:ksi kaupungissa ja 34MPG:ksi maantiellä.

Tämä tarkoittaa, että nämä kaksi ovat polttoainetaloudellisuuden osalta lähes identtisiä, ja suurin ero on siinä, miten autoa ajetaan.

  Onko BMW M235i luotettava?

Onko Mercedes Benz GLA turvallisempi auto kuin BMW X1?

Sekä BMW X1 että Mercedes Benz GLA tarjoavat vaikuttavia turvallisuusluokituksia, sillä molemmilla on viiden tähden turvallisuusluokitus. Tämä tarkoittaa, että niissä yhdistyvät passiiviset ja aktiiviset ohjelmistoturvallisuusominaisuudet, jotka takaavat huippuluokan turvallisuuden.

Erot ovat tässäkin marginaalisia, joten voidaan sanoa, että molemmat ovat yhtä turvallisia.

Onko Mercedes Benz GLA luotettavampi auto kuin BMW X1?

Muutamien uskottavien lähteiden, kuten J.D. Powerin, mukaan BMW X1 näyttää todellakin olevan hieman luotettavampi. Erot ovat tässäkin marginaalisia, mutta useimmat lähteet antavat X1:lle lievän edun. Tämä on melko odotettua, sillä X1:n nykyinen sukupolvi on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa.

Kaiken kaikkiaan molemmat ovat keskimääräistä luotettavampia, varsinkin kun niitä verrataan edeltäjiinsä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z