2022 Mercedes GLA vs. BMW X2

BMW X2 on pienikokoinen SUV/Crossover ja Mercedes GLA on suurin piirtein sama tarina. Näiden kahden välillä on kuitenkin melko paljon eroja, sillä molemmat tekevät samaa asiaa, mutta eri tavoin.

BMW X2 näyttää paljon urheilullisemmalta, sillä sen ulkomuoto on aggressiivisempi, mikä näkyy myös X2:n ajotavassa. GLA tarjoaa mielenkiintoisemman ja rohkeamman sisustuksen, joka näyttää vain tarjoavan enemmän kuin X2, sekä ulkonäön että ylellisyyden osalta.

X2 uhraa tilaa ulkonäön hyväksi, ja se on melko ilmeistä heti, kun X2:ta vilkaisee. GLA puolestaan tarjoaa suhteellisen korkean kattolinjan, mutta sekään ei tarjoa luokkansa parasta tilaa. Jos haluat ennen kaikkea tilaa, valitse Audi Q3 tai BMW X1.

Kaiken kaikkiaan BMW X2 on urheilullisempi ja dynaamisempi auto, jota on hauskempi ajaa hitaasti ja nopeasti. Toisaalta GLA on halutumpi, sillä se tarjoaa siistimmän näköiset sisätilat ja on myös hieman mukavampi.

Mercedes Benz GLA – Halutuin pieni katumaasturi.

36 400 dollarin lähtöhinnalla saat GLA 250:n, jossa on 2,0 litran nelisylinterinen moottori, joka tarjoaa 221 hv. Jos maksat kaksi tonnia enemmän, voit päivittää GLA250:n AWD 4MATIC -järjestelmällä, joka tekee GLA:sta entistä suorituskykyisemmän ja paremman lumisissa, mutaisissa ja jäisissä olosuhteissa.

GLA:sta on saatavana myös kaksi tehokasta AMG-malliston huippuversiota, jotka maksavat yli 50 000 dollaria, mikä on uskomattoman kallista Mercedesin pienikokoiselle SUV:lle. Kaiken kaikkiaan GLA-malliston paras valinta on GLA250, varsinkin jos se on varustettu 4MATIC-järjestelmällä.

  Ovatko BMW:t hyviä autoja?

Mercedes GLA päihittää BMW X2:n haluttavuuden osalta, sillä GLA houkuttelee enemmän ihmisiä sen muotoilun ansiosta sekä sisältä että ulkoa. GLA tarjoaa rohkeamman ilmeen, erityisesti AMG-varustuksessa, kun taas sisätilat eivät ole yhtä konservatiiviset ja tylsät kuin X2:ssa.

Ajomielessä GLA on hieman mukavampi, ja se hyötyy myös paremmasta näkyvyydestä. GLA:n polttoainetaloudellisuus on myös parempi, mutta erot ovat niin marginaalisia, ettei niitä kannata mainita.

BMW X2- Dynaamisempi valinta näistä kahdesta.

BMW X2:n lähtöhinta on 36 600 dollaria eli lähes sama kuin Mercedes GLA:n. X2:ssa on turboahdettu 4-sylinterinen 2,0 litran moottori, joka tuottaa 228 hv. BMW xDrive AWD-järjestelmä on myös saatavana lisävarusteena. Huippumalli X2 M35i tuottaa 300hv, ja se alkaa 46 450 dollarista ja melkoisella vakiovarustuksella.

Alkutason 28i on kuitenkin enemmän kuin riittävä useimmille edellä mainitun xDrive AWD -järjestelmän kanssa. X2:n vaihteisto on parempi kuin GLA:n vaihteisto, sillä se on saumattomampi ja jatkaa BMW:n ylivoimaisten automaattivaihteistojen perinnettä.

BMW X2 vaikuttaa ulospäin rohkeammalta, koska se on aggressiivisempi ja dynaamisemman tuntuinen. Tämä heijastuu myös ajamiseen, sillä X2 ottaa mutkat paljon paremmin kuin GLA. X2:ssa on tehtaalta lähtien paremmat varusteet, varsinkin jos ajatellaan turvallisuutta.

Vaikka GLA näyttää sisältä ylellisemmältä, X2 on huomattavasti paremmin rakennettu. BMW:n ja Mercedeksen väliset materiaalien laatuerot liioitellaan vuosien mittaan yhä enemmän. Vaikka BMW ei yleensä pärjää Audille ja Mercedekselle sisätilojen suunnittelussa, BMW:n sisätilat ovat todellakin paremmin rakennettuja.

  BMW M2 Luotettavuus

Johtopäätös: BMW X2 on parempi auto, mutta GLA voittaa.

Kun näitä kahta tarkastellaan kokonaisuuksina, antaisin etulyöntiaseman X2:lle, koska se on paremmin rakennettu, se on pehmeämpi ajaa, se näyttää paremmalta ja se tarjoaa paremmilla perusvarusteilla luonnollisemman ajokokemuksen.

GLA on kuitenkin halutumpi, ja on melko selvää, miksi, sillä GLA:n sisätilat ovat helposti X2:n sisätiloja paremmat. Molemmat ovat tiloiltaan melko samanlaisia, mutta GLA tuntuu tilavammalta sen klassisemman SUV-muodon ansiosta.

Vaikka X2 tuntuukin perusmallina dynaamisemmalta, malliston huippumalli GLA 45 AMG on sekä vahvempi että dynaamisempi kuin malliston huippumalli BMW XW 35i, vaikka se maksaa paljon enemmän. Useammat valitsevat GLA:n, vaikka X2 vaikuttaa kokonaisuutena paremmalta paketilta.

FAQ-osio

Ovatko Mercedeksen autot haluttavampia kuin BMW:n?

Mercedes-autot ovat todellakin haluttavampia kuin BMW:t, mutta erot eivät ole niin suuria kuin useimmat luulevat. Mercedes keskittyy tyyliin, kun taas BMW:t tarjoavat yleensä enemmän sisältöä, varsinkin jos arvostat dynamiikkaa ja laatua.

BMW ja Mercedes voivat vaihtaa lyöntejä niin kauan, kun ne ovat useimmissa segmenteissä lähellä toisiaan. Mercedeksen autot ovat yleensä ylellisempiä, erityisesti aivan huippuluokan Mercedes-autot. Toisaalta BMW:n autot tuntuvat paremmilta ajaa, ja ne ovat kaiken kaikkiaan paremmin rakennettuja.

Onko BMW X2 turvallisempi kuin GLA?

Molemmat autot ovat turvallisuustasoltaan viiden tähden autoja, mikä tarkoittaa, että turvallisuudella ei ole suurta merkitystä. X2:ssa on kuitenkin tehtaalta lähtien enemmän turvavarusteita, ja X2:n varustaminen kaikilla turvakelloilla ja pilleillä maksaa vähemmän rahaa.

  BMW 8-sarjan Gran Coupe Luotettavuus

Turvallisuuden kannalta ne ovat lähes identtisiä, mutta X2 tarjoaa paremman vastineen rahalle, erityisesti markkinoiden alemmassa segmentissä.

Onko BMW X2 luotettavampi kuin GLA?

Tilastot osoittavat, että uudemmat BMW-mallit ovat todellakin luotettavampia kuin Mercedes-mallit, mutta tässä asiassa eroa ei juuri ole. Sekä X2:n että GLA:n pitäisi kestää pitkään, jos niistä pidetään asianmukaista huolta.

Niiden korjauskustannukset ovat samankaltaiset, mutta BMW näyttää olevan hieman kalliimpi. Kun otetaan huomioon kaikki nämä näkökohdat, näiden kahden auton välinen huolto- ja luotettavuuskilpailu on lähellä toisiaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z