2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Keskikokoisten luksusmaastureiden segmentti on täynnä lukemattomia upeita maastureita, joita valmistavat kaikki merkittävät huippumerkit, kuten Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Land Rover, Bentley, Aston Martin, Cadillac ja Lincoln, mutta kahta keskikokoista maasturia ei vertailla yhtä usein kuin BMW X5:tä ja Mercedes Benz GLE:tä.

Nämä ovat niin läheisesti verrannollisia, että se tarkoittaa, että et tee huonoa päätöstä, jos valitset jommankumman niistä. Yhdysvaltain markkinat osoittavat eniten kiinnostusta näitä kahta katumaasturia kohtaan, ja siksi sekä BMW X5 että Mercedes GLE valmistetaan Yhdysvalloissa.

Kun X5 asetetaan vastakkain, X5 päätyy kärkeen laadun ja urheilullisuuden osalta, koska se tarjoaa korkealaatuisempia sisustusmateriaaleja ja jännittävämmän ajokokemuksen, kun taas GLE tarjoaa futuristisemman näköisen kojelaudan, enemmän tavaratilaa ja rauhallisemman lähestymistavan ajamiseen.

BMW X5 on hieman uudempi kuin GLE, ja se näkyy selvästi. Molemmat ovat kuitenkin loistavia keskikokoisia katumaastureita, ja tulet viihtymään paremmin kuin hyvin kumman tahansa kanssa.

2022 Mercedes GLE – Mukavampi katumaasturi.

Noin 56 000 dollarin lähtöhinnallaan GLE sijoittuu tiukasti ylellisen keskikokoisen SUV:n segmenttiin. GLE:hen on saatavana myös valinnainen kolmas istuinrivi, johon pääsevät vain lapset, joten sitä ei pidä käyttää aikuisten kuskina.

GLE:hen on saatavana tehokkaat moottorit, joihin kuuluu sekä 6- että 8-sylinterisiä moottoreita. GLE tarjoaa X5:een verrattuna selkeän wow-tekijän, sillä sen ulko- ja sisätilat ovat futuristisemman näköiset ja näyttävät ja tuntuvat hallitsevammilta.

  Tekeekö Mercedes sähköautoja?

GLE on viritetty enemmän mukavaan ja hienostuneeseen ajoon, mikä tarkoittaa, että se ei yritä olla millään tavalla urheilullinen tai aggressiivinen. GLE:n toinen istuinrivi tuntuu tilavammalta ja mukavammalta, koska istuimet eivät ole yhtä pystyasennossa kuin X5:ssä.

GLE ja X5 ovat ratin takaa katsottuna hyvin erilaisia, vaikka ne ovat molemmat keskikokoisia katumaastureita, joilla on samanlainen strategia markkinoille sijoittumisessa.

2022 BMW X5 – Kuljettajan valinta

BMW X5:n hinnat alkavat 59 400 dollarista, mikä tarkoittaa, että se maksaa hieman enemmän kuin GLE, mutta jos lisävarusteita hankitaan vertailukelpoisella tasolla, ne ovat uskomattoman lähellä toisiaan. X5 ei ole ensisilmäyksellä yhtä silmiinpistävä eikä houkutteleva, mutta mitä enemmän sitä katsoo, sitä enemmän huomaa, että BMW on toiminut varman päälle.

X5:n ulkoinen muotoilu riippuu suuresti siitä, mitä lisävarusteita valitset, mikä on sekä hyvä että huono asia. Huonosti varustellut X5-mallit näyttävät tylsiltä ja innottomilta, mutta M-Sport-huippumallit näyttävät upeilta, mikä tarkoittaa, että sinun on maksettava enemmän, jos haluat tulla huomatuksi.

X5 on selvästi parempi kuin GLE sekä ajo- että laatuosastolla. X5 tuntuu ketterämmältä ja halukkaammalta kääntymään nopeaan tahtiin, se rullaa vähemmän mutkissa olematta kuitenkaan liian jäykkä, mikä tarkoittaa, että X5 on selvä valinta sellaiselle, joka rakastaa jännittävää ajoa.

BMW:llä on myös tapana kunnostautua laadussa, ja X5 tuntuu GLE:hen verrattuna hieman paremmin rakennetulta. Materiaalivalinnat ovat johdonmukaisempia koko matkustamossa, ja halpoja muoviosia on vähemmän kuin GLE:ssä.

  Voiko lukkoseppä tehdä avaimen Mersuun?

Johtopäätös – Valitse X5, jos haluat urheilullista ajoa, valitse GLE, jos haluat mukavuutta.

GLE on mukavuuden mestari, koska se ajaa niin kuin se ajaa. Sinua ei houkuta tutkimaan GLE:n vetorajoja, koska se ei sitä halua. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö X5 olisi mukava, mutta se, että X5 ei yksinkertaisesti ole yhtä eristetty ajoprosessista samalla tavalla kuin GLE.

X5 tuntuu enemmän autolta, se on enemmän yhteydessä tiehen ja kommunikoi kuljettajan kanssa paljon enemmän, kun taas GLE saa sinut istumaan ja nauttimaan ajosta. X5 on parempi mukavuudessa kuin GLE urheilullisuudessa. Tämä tarkoittaa viime kädessä sitä, että X5:ssä on enemmän ajamiseen liittyviä ominaisuuksia.

GLE:llä on kuitenkin läsnäolo tiellä, johon X5 ei yksinkertaisesti pysty vastaamaan, ja se on tärkeää, kun on kyse luksusmaastureista. Niin tai näin, molemmat ovat upeita, ja sinun kannattaa pitäytyä ajotyylissäsi, kun on aika valita näiden kahden välillä.

UKK-osio

Onko Mercedes GLE turvallisempi kuin BMW X5?

Sekä BMW X5 että Mercedes Benz GLE ovat ylivertaisen turvallisia keskikokoisia katumaastureita, mikä tarkoittaa, että ne ovat turvallisuuden osalta hyvin samankaltaisia. IIHS palkitsi X5:n top safety pick -luokituksella ja vastaavalla 5-start-luokituksella, mikä tarkoittaa, että X5 on turvallinen.

Mercedes GLE sai Top safety pick + -luokituksen, mikä tarkoittaa, että GLE on hieman X5:n edellä turvallisuudessa, ainakin IIHS:n testeissä.

  Tarvitseeko Mercedes erityistä öljyä?

Onko Mercedes GLE polttoainetehokkaampi kuin BMW X5?

Polttoainetaloudellisuus riippuu pitkälti valittavasta moottorityypistä, mutta näyttää siltä, että nämä kaksi ovat niin lähellä toisiaan, että voittajaa on mahdotonta valita. Kaikki riippuu ajotavasta, mutta on turvallista sanoa, että kumpikin näistä autoista on melko polttoainetaloudellinen kokoon ja painoon nähden.

GLE on kuitenkin paljon painavampi, mikä tarkoittaa, että X5:n pitäisi olla helpompi saavuttaa parempi MPG-tulos.

Onko Mercedes GLE haluttavampi kuin BMW X5?

Molemmat näistä kahdesta keskikokoisesta katumaasturista ovat haluttuja lukemattomista syistä, mutta komeamman ulkomuodon ansiosta GLE on halutumpi valinta useimmille. Tavallinen henkilö, joka ei ole autoilija, katsoo GLE:tä ja ajattelee, että se maksaa enemmän kuin X5 sen ulkonäön vuoksi.

Mercedeksen autoissa on hillittömän tyylikkyyden aura, joka johtuu siitä, että ne eivät yritä olla sekä urheilullisia että ylellisiä, kun taas BMW:llä istutaan urheilullisen ajon ja mukavan kyydin välimaastossa, mikä on sekä hyvä että huono asia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z