2022 Mercedes GLE vs. GLS – kumpi on parempi?

Nykypäivän nopean kaupungistumisen ja tehokkuuden aikakaudella pienet katumaasturit ja crossoverit hallitsevat markkinoita kahtena suosituimpana autotyyppinä nykyään. Tämä tarkoittaa, että SUV:t, kuten GLA, GLB ja GLC, ovat nyt uskomattoman suosittuja ja niitä myydään paljon paremmin verrattuna GLE:hen, G-vaunuun ja GLS:ään.

Tämä ei tarkoita, että nämä kolme edellä mainittua pientä katumaasturia olisivat parempia, vaan sitä, että useimmat ihmiset pitävät niitä riittävinä. Jos verrataan GLA:ta, GLB:tä ja GLC:tä GLE:hen, GLS:ään ja G-vaunuun, huomataan heti, että kolme jälkimmäistä ovat parempia lähes kaikessa, paitsi tietenkin hinnassa.

G-wagon on omaa luokkaansa, joten jäljelle jäävät GLE ja GLS. Nämä kaksi ovat hämmästyttävän samanlaisia, mutta GLS on suurempi, ylellisempi, tarjoaa paremmat moottorit, enemmän tilaa ja enemmän kaikkea muuta. Mercedes sanoo, että GLS on S-luokka puujaloilla, mutta todellisuudessa se on vain suurempi versio GLE:stä.

Tämä tarkoittaa, että GLE on mielestäni järkevämpi ostos, koska se maksaa vähemmän, tarjoaa riittävästi tehoa eikä ole kuitenkaan liian suuri. Tuskin kukaan kuitenkaan väittää, että GLE:stä puuttuu tilaa. Kaiken kaikkiaan GLS on parempi, mutta GLE on järkevämpi, ja siksi se voittaa tässä vastakkainasettelussa.

2022 Mercedes GLE – Mercedes Benzin katumaasturin makea paikka.

Mercedes GLE350:n lähtötaso alkaa 54 250 dollarista, ja se saa 2,0 litran turbo nelisylinterisen moottorin, jonka teho on 255 hv ja vääntömomentti 273 lb-ft, mikä ei ole kovinkaan sopiva näin suureen katumaasturiin. Kannattaa myös mainita, että GLE350 ei ole varustettu AWD-järjestelmällä, sillä 4MATIC-lisävaruste lisää lähtöhintaan vielä 2 000 dollaria.

  Onko GLA naisten auto?

Tämä tarkoittaa, että GLE450 on hankittava, sillä se tarjoaa 362 hv ja 379 lb-ft vääntöä 3,0 litran 6-sylinterisestä rivimoottoristaan ja se saa Mercedes 4MATIC-järjestelmän tehtaalta. Molemmat saavat Mercedeksen luotettavan 9G 9-vaihteisen automaattivaihteiston, joka on sekä pehmeä että rentouttava ajaa.

GLE on enemmän kuin tarpeeksi suuri useimmille perheille, jopa kaikkien kolmen istuinrivin ollessa paikoillaan. Muotoilullisesti se näyttää enemmän tai vähemmän identtiseltä GLS:n kanssa sekä sisältä että ulkoa. Se kulkee samanlaisella moottorilla kuin GLS, ja myös kaasutehokkuus on samankaltainen kuin GLS:ssä.

Näiden kahden välillä ei ole kovinkaan paljon eroja, koska GLE on todellakin riittävän suuri useimmille ihmisille tuolla ulkona. Jos kuitenkin haluat maksimoida Mercedes-maasturikokemuksen, sinun on valittava malliston huippumalli GLS.

2022 Mercedes GLS – Mercedeksen katumaastureiden lippulaiva.

Mercedes GLE450:n lähtötaso alkaa 77 850 dollarista, ja se saa saman voimansiirto- ja vaihteistoyhdistelmän, joka löytyy GLE450:stä. Jos olet kuitenkin valmis maksamaan enemmän, voit valita malliston kärkimallin GL580, joka on varustettu BiTurbo 4.0L V8 -moottorilla, jossa on 483hv ja 516lb-ft vääntöä. Kaikissa GLS-malleissa on vakiona 4MATIC.

GLS saa myös 9G-vaihteiston, mikä tarkoittaa, että GLE450 ja GLS450 ovat uskomattoman samanlaisia, lähes identtisiä. Tämä on toistuva teema, kun katsot paljon muotoilua, sillä molemmat näyttävät lähes samalta, ainoa ero on, että GLS on suurempi.

  Mitkä Mercedes-mallit ovat hybridimalleja?

GLS tarjoaa myös enemmän tilaa, sekä matkustajille että tavaratilalle. Laadukkaampia materiaaleja on molemmissa, mutta GLS tuntuu kuitenkin ensiluokkaisemmalta. On turvallista sanoa, että tavallinen GLS ei ole S-luokka puujaloilla, mutta Maybach-versio voisi yhtä hyvin olla.

GLS:n Maybach-versio on sitä, mitä GLS:n olisi pitänyt olla tehtaalta lähtien, sillä se on todellinen lippulaivamaasturi.

Johtopäätös – GLE on järkevämpi ostaa, mutta Maybach GLS on paras.

Jos et ole Mercedes-harrastaja, on todennäköistä, että et aina pysty erottamaan GLS:ää ja GLE:tä toisistaan. Jos haluat ison perhemaasturin, johon mahtuu jopa seitsemän henkilöä, GLE on enemmän kuin riittävä.

Jos kuitenkin haluat maksimaalisen määrän tilaa, tehoa ja kehuskeluoikeuksia, GLS on se, joka kannattaa hankkia. Erot tavallisen GLE:n ja GLS-mallien välillä eivät riitä oikeuttamaan GLS:n saamiseksi tarvittavaa hinnankorotusta, ja siksi GLE:n ostaminen on kaiken kaikkiaan järkevämpää.

GLE:stä tarjotaan myös coupe-versiota, kun taas GLS on puhtaasti katumaasturi. Asiat kuitenkin muuttuvat, kun uskaltaudutaan Maybach GLS:n alueelle, mutta Maybachin katumaasturin hintaa on myös vaikea niellä.

FAQ-osio

Onko vuoden 2022 Mercedes GLE tehokkaampi kuin Mercedes GLS?

Jos verrataan GLE350:tä GLS450:een, GLE on huomattavasti tehokkaampi. GLE450 on kuitenkin hyötysuhteeltaan lähes sama kuin GLS450. Malliston V8 GLS -mallit ovat huomattavasti tehottomampia, mutta sama juttu on V8 AMG GLE 63:n kanssa.

  Missä Mercedeksessä on kolmas rivi?

Molemmat eivät ole luokan kärkiluokkaa tehokkuuden osalta, koska ne ovat aivan liian suuria. Useimmat ihmiset, jotka ostavat tämäntyyppisiä katumaastureita, eivät kuitenkaan ole kovinkaan painavia MPG-tulosten suhteen.

Onko vuoden 2022 Mercedes GLE parempi autonkuljettaja kuin GLS?

Jos ostat suuren luksusmaasturin, on todennäköistä, että aiot ajaa sillä autonkuljettajaa, ja näihin tarkoituksiin GLS on parempi, koska se tuntuu tasokkaammalta ja on paljon tilavampi. GLS:ään saa myös kapteenin tuolit taakse, mikä tekee siitä paljon mukavamman.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö GLE olisi myös hyvä VIP-kuljetuksiin, mutta GLS on yksinkertaisesti parempi.

Pitäisikö minun ostaa vuoden 2022 Mercedes GLS GLE:n sijaan?

2022 Mercedes GLE on lähes yhtä hyvä kuin GLS, vaikka GLS maksaa paljon enemmän rahaa. On totta, että GLS on parempi auto, mutta ei niin paljon kuin luulisi, varsinkin jos saa vertailukelpoisia moottorimalleja.

Kaiken kaikkiaan, jos haluat yksinkertaisesti suurimman, pahimman ja vaikuttavimman, GLS on oikea valinta, mutta jos haluat ison auton tuntematta itseäsi bussiksi, GLE on kaiken kaikkiaan parempi valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z