2022 Mercedes GLS SUV vs. BMW X7

Mercedes Benz GLS ja BMW X7 ovat kiistatta parhaita täysikokoisten luksusmaastureiden joukossa. On olemassa monia Yhdysvalloissa valmistettuja katumaastureita, kuten uusi Cadillac Escalade tai Lincoln Navigator, mutta ne eivät ole yhtä hienostuneita eivätkä hienostuneita kuin kumpikaan näistä kahdesta. Näin ollen on vain loogista verrata parhaita vertailussa.

Mercedes Benz GLS-luokka on suurin ja näyttävin Mercedes-maasturi, jonka voit ostaa, koska se tarjoaa mukavat istumapaikat seitsemälle, paljon ylellisiä mukavuuksia, korkealuokkaisia materiaalivalintoja ja tyylikkäitä muotoilupäätöksiä.

BMW X7 on myös BMW:n huippuluokan katumaasturi, johon mahtuu suhteellisen helposti jopa seitsemän matkustajaa ja joka on samalla ylellinen, komea ja haluttava. Näiden kahden katumaasturin välillä on monia yhtäläisyyksiä, ja on turvallista sanoa, että ne vastaavat toisiaan läheisesti lähes kaikilta osin.

Mercedes Benz GLS on kuitenkin suurempi, tarjoaa enemmän istuintilaa kaikilla kolmella rivillä ja tarjoaa ylivoimaiset maasto-ominaisuudet. X7 on hieman mukavampi ja hiljaisempi, ja sen sisätilat ovat korkeatasoisemmat ainakin rakennusmateriaalien osalta.

2022 Mercedes Benz GLS

Alkaen 76 000 dollarista Mercedes Benz GLS on saatavana muutamalla eri moottorivaihtoehdolla, joihin kuuluu 6-sylinterisiä moottoreita sekä hedelmällisempiä ja janoisia V8-moottoreita. Mercedes tarjoaa GLS:stä myös hybridiversiota niille, jotka haluavat maksimoida tehokkuuden tästä yli 6000 kiloa painavasta mammutista.

Muotoilun osalta GLS on X7:ää selvästi parempi, sillä se näyttää paljon hallitsevammalta ja luottamusta herättävämmältä. Sisätilojen osalta GLS näyttää futuristisemmalta, koska siinä on yksi lasipaneeli, jonka alla on kaksi näyttöä, jotka ohjaavat infotainment-järjestelmää ja kojelaudan tietoja.

  Onko kaikissa Mercedeksissä kattoluukut?

GLS:ssä on myös enemmän tilaa, ja se tuntuu tukevammalta ratin takana istuessa. Tämä tarkoittaa, että se myös rullaa hieman enemmän X7:ään verrattuna. Tavaratila on runsaampi kuin X7:ssä, ja Mercedes näyttää tarjoavan tehtaalta enemmän lisävarusteita.

Yksi GLS:n suurimmista ongelmista on kuitenkin se, että se näyttää lähes identtiseltä Mercedes Benz GLE:n kanssa sekä sisältä että ulkoa. Tämä tarkoittaa, että sisustus ei ole kovinkaan eksklusiivinen eikä uraauurtava, mitä ei halua sanoa täysikokoisesta lippulaivamaasturista.

2022 BMW X7

X7:n mukana tulee myös muutama eri moottorivaihtoehto, joihin kuuluvat 6-sylinteriset moottorit ovat BMW:n M-luokiteltuja V8-moottoreita. X7 on uudempi auto verrattuna GLS:ään, ja se näkyy varmasti joillakin alueilla, kuten ulkosuunnittelussa.

Vaikka GLS näyttääkin ulkoisesti yhtenäisemmältä, X7 tuntuu ja näyttää uudemmalta ja rohkeammalta, erityisesti etupuolen suurten munuaisritilöiden ansiosta. X7:n lähtöhinta on noin 75 000 dollaria, mikä tarkoittaa, että näiden kahden auton lähtöhinnat ovat lähes identtiset.

X7 tuntuu tien päällä hienostuneemmalta, koska se on hiljaisempi ja vaikuttaa myös hieman paremmin rakennetulta. BMW on GLS:ään nähden etulyöntiasemassa materiaalivalintojen, sisätilojen yleisen kestävyyden ja halvan muovin puuttumisen suhteen, sillä BMW:ssä ei ole juuri lainkaan halpaa muovia.

GLS tarjoaa enemmän tilaa, mutta X7 tuntuu ylellisemmältä ja paremmalta paikalta. Se ajaa paremmin kuin GLS, koska se tuntuu paljon pienemmältä kuin mitä se todellisuudessa on.

  Mitä AMG tarkoittaa Mercedeksessä?

Johtopäätös – BMW X7 vie voiton.

Molemmat näistä kahdesta katumaasturista ovat upeita, ja on vaikea sanoa, kumpi näistä kahdesta on parempi valinta tarkoituksiisi. X7 tuntuu kuitenkin paremmin kootulta autolta, joka tuntuu aidommalta ja ainutlaatuisemmalta, kun taas GLS tuntuu hieman suuremmalta versiolta GLE:stä.

Mercedes sanoo, että GLS on katumaastureiden S-luokka, mutta se ei todellakaan pidä paikkaansa. GLS tuntuu isolta, raskaalta ja jämäkältä, mistä jotkut pitävät, mutta loppujen lopuksi X7 tuntuu kuitenkin ryhdikkäämmältä ja automaisemmalta, mikä johtaa myös mukavampaan ajoon.

Totuus on, että jos pidät BMW:stä, kannattaa valita X7. Jos taas rakastat Mercedestä, kannattaa valita GLS. Merkkiuskollisuus on tärkeä tekijä, kun on kyse premium-tuotteen ostamisesta, eivätkä näiden kahden väliset erot ole niin merkittäviä, että ne kumoaisivat sen.

UKK-osio

Mikä on paras Mercedes-maasturi?

Mercedes tarjoaa tällä hetkellä yli 10 erilaista crossoveria/maasturia kaikkiin kuviteltavissa oleviin tarkoituksiin. Paras Mercedes-maasturi on kuitenkin epäilemättä Mercedes Benz G-luokka, koska se on nykyajan ikoni niin monesta syystä. Muotoilullisesti se saattaa yhtä hyvin olla yksi kaikkien aikojen komeimmista katumaastureista, ainakin useimpien rikkaiden mielestä.

Sen lisäksi, että G-luokka näyttää hyvältä, se on myös ylellinen ja uskomattoman maastokelpoinen. Muutama vuosi sitten Mercedes uudisti G-luokan perusteellisesti ja teki siitä paljon paremman kuin edellinen sukupolvi.

  Mitkä Mersut ovat ahdettuja?

Mikä on paras BMW:n katumaasturi?

BMW:n paras katumaasturi on BMW X6, koska se aloitti koko nykyisen villityksen coupe-maastureita kohtaan. Kun X6 tuli markkinoille, kaikki olivat vakuuttuneita siitä, että BMW teki maailman rumimman katumaasturin, mutta vain muutamaa vuotta myöhemmin kaikki muut saksalaiset premium-merkit seurasivat X6:n jalanjälkiä.

Uusin X6-sukupolvi näyttää pelottavalta, ylelliseltä ja hauskalta ajaa. Se sisältää kaiken, mitä BMW voi tarjota ylellisyyden ja tekniikan osalta, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi olla ihana paikka viettää aikaa.

Miksi ihmiset rakastavat maastureita?

Ihmiset rakastavat katumaastureita, koska ne tarjoavat ylellisyyttä, tilaa, turvallisuutta, hallitsevan ajoasennon ja kaiken kaikkiaan kyvykkäämmän auton, jolla voi kulkea kaikenlaisissa maastoissa. Maasturit vain näyttävät ja tuntuvat komeammilta, ja isolla maasturilla ajaminen tuntuu hyvältä.

Näkyvyys on myös selkeä etu, joka maastureilla on pienempiin autoihin verrattuna. Nykyinen suuntaus kohti maastureita on järkevä, sillä ne näyttävät paremmilta kuin useimmat muut autosegmentit niille, jotka eivät ole kiinnostuneita urheilullisesta ajokokemuksesta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z