2022 Porsche Cayenne vs. Mercedes GLE

2022 Porsche Cayenne on yksi monipuolisimmista keskikokoisista luksusmaastureista, koska siitä on saatavilla lähes kaikki kuviteltavissa olevat versiot. Saatavilla on klassinen katumaasturi Cayenne, coupe Cayenne, diesel Cayenne, hybridi Cayenne, superauton kilpaileva Cayenne ja Cayenne, jonka vääntömomentti riittää käynnistämään kuolevan planeetan.

Vuoden 2022 Mercedes GLE on Cayennen suora kilpailija, mutta sitä ei ole tarjolla yhtä monipuolisesti kuin Cayennea. GLE alittaa Cayennen myös hinnan osalta, ja se on melko selvää, koska Cayenne vaikuttaa laadukkaammalta tuotteelta.

Nämä kaksi kuuluvat suosituimpiin keskikokoisiin perhemaastureihin, jotka pystyvät sekä suorituskykyyn että mukavuuteen, ja niiden etumatka on hieman maastokäytössä. On turvallista sanoa, että tuskin kukaan aikoo ottaa kumpaakaan näistä pois kuljetun polun päältä, mutta jos he tekevät niin, on hyvä tietää, että he voivat.

Kaiken kaikkiaan Cayenne vaikuttaa ylivoimaiselta valinnalta, koska se on halutumpi, ylellisempi, nopeampi, luotettavampi ja pitää arvonsa paremmin. GLE ei ole huono katumaasturi, se on itse asiassa todella vaikuttava paketti, mutta Cayenne on yksinkertaisesti toisella tasolla.

2022 Porsche Cayenne – Porschen lippulaivamaasturi.

Vuoden 2022 Cayenne alkaa 69 000 dollarista tavallisesta Cayenne-mallista, joka tarjoaa 2,9 litran turboahdetun V6-moottorin, jossa on 335 hv. 79 000 dollarilla saat rajoitetun Porsche Cayenne Platinum Editionin, joka on muutamaan Cayenne-malliin tarkoitettu erikoispaketti. 83 300 dollarin Cayenne E-Hybrid tarjoaa saman moottorin lisäksi sähkömoottorin, jonka yhteisteho on 455 hv.

86 800 dollarin Cayenne S saa 434 hv samasta V6-moottorista, kun taas 109 000 dollarin Cayenne GTS saa täysiverisen 4,0 litran V8-moottorin, jossa on 453 hv. Myös 129 000 dollarin Cayenne Turbo saa V8-moottorin, mutta teho nousee 541 hv:hen, kun taas 165 300 dollarin Cayenne Turbo S E-Hybrid -malliin lisätään sähkömoottori, jonka yhteisteho on 670 hv.

  Yleisiä ongelmia Mercedes W124 kanssa

Cayenne GT on Cayennen huippumalli, jossa on 631 hevosvoimaa ja jonka hinta on hulppeat 180 800 dollaria. On myös syytä mainita, että kaikki Cayenne-mallit ovat saatavilla myös coupé-muodossa. Cayenne näyttää uhkaavalta, dynaamiselta ja hienostuneelta sekä sisältä että ulkoa, ja se onnistuu näyttämään ja tuntumaan ylellisemmältä kuin GLE.
Cayenne ei ole yhtä tilava kuin GLE, mutta se hyödyntää käytettävissä olevan tilan erittäin hyvin. Cayenne on luotettavampi, pitää arvonsa paremmin ja on paljon jännittävämpi ajaa.

2022 Mercedes GLE – Mercedeksen paras perhemaasturi.

Vuoden 2022 Mercedes GLE-mallisto alkaa 56 150 dollarin hintaisella GLE350-mallilla, joka saa vaimean 2,0 litran nelisylinterisen turbomoottorin, jossa on 255 hv. Vaikka tämä moottori on todellakin tehokas, sitä ei yksinkertaisesti voi verrata mihinkään Cayennen moottoreihin, niin hienostuneisuuden, pehmeyden kuin suorituskyvyn osalta.

On myös syytä mainita, että GLE350:ssä ei ole vakiona 4MATICia, ja jos haluat sen, sinun on maksettava 2 000 dollaria lisähintaa. 63 950 dollarin hintainen GLE450 4MATIC on katumaasturi, joka vastaa enemmän Cayennea, sillä siinä on 3,0 litran turbo V6, jossa on 362 hv. Coupe GLE:tä ei ole saatavana 2.0L-moottorilla ja kaikki Coupe GLE:t toimitetaan tehtaalta 4MATICilla.

74 150 dollaria maksava GLE 45 AMG saa saman 3.0L-moottorin, mutta sen teho on kasvanut reippaasti 429hv:iin. Kallein GLE on GLE 63 AMG Coupe, joka maksaa 117 000 dollaria ja tarjoaa noin 600 hv 4.0- BiTurbo V8:sta. GLE näyttää enemmänkin klassiselta perhemaasturilta, ja vasta kun hyppää AMG:n kyytiin, se alkaa näyttää hieman nuorekkaammalta.

  Voiko Mercedes käyttää tavallista bensiiniä?

GLE on tilavampi kuin Cayenne ja sen sisustus on futuristisemman näköinen, mutta laatu ei ole Cayennen tasolla. On myös syytä mainita, että GLE:stä löytyvä 9G-automaatti ei ole yhtä hienostunut kuin Porschesta löytyvä.

Johtopäätös – Cayenne on parempi auto.

Vaikka Mercedes GLE maksaa vähemmän ja tarjoaa tehokkaammat moottorit, Cayenne on selvä askel ylöspäin sekä laadussa että suorituskyvyssä. Cayenne on saatavana monissa eri varustetasoissa ja -kokoonpanoissa, kun taas GLE on hintalapun arvoinen vain, jos valitset joko 6-sylinteriset moottorit tai V8-moottorit.

Cayenne tarjoaa myös laadukkaamman sisustuksen, joka toiminnallisuuden osalta vetää vertoja GLE:lle. Cayenne on luotettavampi, säilyttää arvonsa paremmin ja on haluttavampi Porsche-merkin ansiosta.

Ajotuntumaltaan Cayenne on selvästi suorituskykyisempi, kun taas GLE on aina hillitty, jopa malliston AMG-versioissa.

FAQ-osio

Onko vuoden 2022 Porsche Cayenne tehokkaampi kuin Mercedes GLE?

Cayennen tehokkain ei-hybridiversio on Cayennen vakiomalli, jonka kulutus on 19MPG kaupungissa ja 23MPG maantiellä. E-Hybrid Cayenne ei ole kovin paljon parempi, koska lisätty sähkömoottori lisää vain suorituskykyä, eikä siinä keskitytä niinkään tehokkuuteen.

Tästä huolimatta lähtötason 2,0 litran nelisylinterinen GLE350 on mitoitettu 19MPG kaupungissa ja 26MPG maantiellä, mikä tarkoittaa, että se ei ole kovinkaan paljon tehokkaampi, vaikka se on myös tehokkain GLE.

  Pitäisikö minun ostaa Porsche Cayman

Onko vuoden 2022 Porsche Cayenne luotettavampi kuin Mercedes GLE?

Useimpien luotettavuustaulukoiden ja -tutkimusten mukaan Porsche on merkkinä aina lähellä kärkeä, kun taas Mercedes on joko jossain keskellä tai alhaalla. Tämä pätee sekä Cayenneen että GLE:hen, koska Cayenne on todellakin luotettavampi auto.

Cayenne maksaa huollollisesti huomattavasti enemmän kuin GLE, mutta osittain juuri siksi se on luotettavampi.

Onko vuoden 2022 Porsche Cayenne turvallisempi kuin Mercedes GLE?

Molemmat näistä keskikokoisista premium-luokan luksusmaastureista ovat niin turvallisia kuin olla voi. Tämä tarkoittaa sitä, että molemmissa on kaikki uusimmat ohjelmalliset turvallisuusominaisuudet, kuten automaattinen jarrutus, törmäyksenestojärjestelmät, pysäköintianturit, kamerat, kuolleen kulman avustin, kaistalla pysymisen avustin, mukautuva vakionopeudensäädin ja ristikkäisliikenteen varoitin.

Jos haluat näistä kahdesta turvallisimmat versiot, joudut käyttämään melko paljon rahaa lisävarustepaketteihin, ja tässä Cayenne maksaa paljon enemmän kuin GLE.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z