2023 Ford Edge vs. 2023 Toyota Sequoia

2023 Ford Edge

On turvallista sanoa, että 2023 Ford Edge on suuri katumaasturi, mutta useimmat ihmiset eivät sijoittaisi sitä täysikokoisten katumaastureiden segmenttiin, joka on enemmän Ford Expeditionin mieleen. Toisaalta vuoden 2023 Toyota Sequoia on aina ollut täysikokoinen katumaasturi, jopa aivan viimeisimmässä iteraatiossaan. Ristiintapaaminen näiden kahden välillä on itse asiassa melko yleistä, minkä vuoksi vertailemme näitä kahta vastakkain.

  1. sukupolven Ford Edge esiteltiin mallivuodeksi 2007 ja se oli tuotannossa vuoteen 2015 asti, jolloin se korvattiin upouudella mallilla. Faceliftattu 2. sukupolven Edge tuli markkinoille vuonna 2019 ja sitä valmistetaan edelleen, vaikka Ford Edgen seuraava sukupolvi on aivan nurkan takana.

Toyota Sequoia on ollut olemassa paljon kauemmin, sillä Sequoian 1. sukupolvi esiteltiin vuonna 2000 ja sitä seurasi Sequoian 2. sukupolvi vuonna 2007. Sequoian uusin 3. sukupolvi ilmestyi vuonna 2022, ja se on yksi kilpailukykyisimmistä Toyotan suurista ajoneuvoista.

Jos haluat tietää, miten vuoden 2023 Ford Edge pärjää upouutta vuoden 2023 Toyota Sequoiaa vastaan, lue tämä artikkeli!

2023 Ford Edge

Vuoden 2023 Ford Edge alkaa hieman alle 40 000 dollarista SE-mallissa, kun taas huipputason Ford Edge ST alkaa 48 000 dollarista. SE-mallin 2,0 litran 4-sylinterinen moottori tarjoaa 250 hv ja 275 l/min vääntöä. Tämä moottori pystyy tuottamaan noin 28MPG maantiellä ja 21MPG kaupungissa. Malliston kalliimpi moottori on Edge ST:n 2,7 litran EcoBoost V6 -moottori.

  Hyundai i30 vs. Ford Focus - kumpi on parempi?

Tämä moottori tuottaa 335 hv ja 380 lb-ft vääntöä, ja sen kulutus on 19MPG kaupungissa ja 25MPG maantiellä. Molemmat moottorit on yhdistetty Fordin suhteellisen pehmeään 7-vaihteiseen automaattivaihteistoon. Muotoilullisesti on vaikea sanoa, ettei Edge näyttäisi vanhentuneelta, erityisesti sisältä. Ford tosin esitteli Kiinassa vuoden 2024 Ford Edgen, mutta sittemmin ei ole vahvistettu, tuleeko siitä myös USA:n malli.

Tiloiltaan Edge on enemmän kuin tarpeeksi hyvä, sillä sen saa kolmella istuinrivillä, ja siinä on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, joita monet perheet varmasti arvostavat. Luotettavuus on parantunut auton ilmestymisen jälkeen, joten se on nyt melko tukeva auto.

Ajokokemus ei ole mitään erikoista, mutta Edge ST tuntuu todella dynaamiselta siihen nähden, mikä se on.

2023 Toyota Sequoia

Toyota Sequoia on huomattavasti kalliimpi katumaasturi, sillä lähtötason SR5-malli maksaa 60 000 dollaria ilman lisävarusteita. Limited-versio maksaa noin 66 000 dollaria, Platinum nostaa hintaa vielä 6 000 dollarilla, Capstone lisää hintaan vielä 4 500 dollaria, kun taas huipputason TRD Pro Sequoia maksaa 78 000 dollaria, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin Ford Edgen lähtötason hinta.

Sequoian voimansiirto on puhdas hybridi, mikä tarkoittaa, että siinä on 3,4 litran V6-turbomoottori yhdistettynä sähkömoottoriin, jonka yhteisteho on 437 hv ja 583 lb-ft vääntöä. Tämä moottori on yhdistetty 10-vaihteiseen automaattivaihteistoon ja valinnaiseen AWD-järjestelmään (yleensä se on vain RWD-järjestelmä). Hybridivoimansiirron ansiosta Sequoian kulutus maantiellä on 24MPG ja kaupungissa 21MPG, mikä on enemmän kuin tarpeeksi hyvä sen kokoon ja painoon nähden.

  Sopivatko Mercedesin vanteet Fordiin

Muotoilullisesti uusi Sequoia näyttää melko näyttävältä sekä sisältä että ulkoa, sillä se on täynnä uusinta Toyotan premium-teknologiaa, mikä tekee siitä todella houkuttelevan. Luotettavuus on todennäköisesti todella hyvä, kuten kaikissa uudemmissa Toyota-malleissa, ja ajokokemus on melko hillitty.

Käytännöllisyys on niin hyvä kuin se vain voi olla, koska kyseessä on täysikokoinen katumaasturi, jossa on kolme istuinriviä, hyvä näkyvyys ja suuri tavaratila.

Johtopäätös – Toyota Sequoia 2023 on parempi auto.

Ford Edge on yksinkertaisesti ollut olemassa jo aivan liian kauan, mikä tarkoittaa, että useimmat sen kilpailijat ovat jääneet sen jalkoihin. Sequoia taas tulee korkeammasta luokasta ja on myös paljon uudempi. Se on tosiaan huomattavasti kalliimpi, mutta Sequoia on lähes kaikin puolin paljon parempi katumaasturi kuin Ford Edge.

Se on käytännöllisempi, turvallisempi, paljon paremmin varusteltu, tarjoaa parempaa tekniikkaa, enemmän tilaa ja on paljon mukavampi. Ford Edge on halvempi, mutta jää kauas taakse. Tosiasia on, että Ford lopettaa varmasti Ford Edgen tuotannon, sillä sen tilalle tulee pian uudempi, EV-luokan katumaasturi.

FAQ-osio

Miksi Ford lopettaa Ford Edgen tuotannon?

Ford Edgeä on valmistettu Oakvillen kokoonpanokeskuksessa Kanadassa sen ensimmäisestä sukupolvesta lähtien. Tässä tehtaassa valmistetaan myös Lincoln Nautilus, joka näyttää kulkevan samaa tietä. Syy, miksi Ford päätti lopettaa nämä kaksi katumaasturia, on se, että tässä tuotantokompleksissa valmistetaan nyt viisi uutta Ford/Lincoln EV:tä.

  Ford Fiesta ST Luotettavuus

Ford näyttää tehneen suunnitelmia kanadalaisen Unifor-ammattiliiton kanssa, mikä tarkoittaa, että Edge- ja Nautilus-mallien peruuttaminen johtuu osittain työehtosopimusneuvotteluista.

Onko vuoden 2023 Ford Edge kilpailukykyinen vuonna 2023?

Ei, se ei ole. Ford Edge tuntuu autolta eri aikakaudelta, vaikka se on vuoden 2023 malli. Tämä tarkoittaa sitä, että useimmat vuoden 2023 Edgen ostajat ovat todennäköisesti saaneet siitä hullun tarjouksen tai eivät edes tiedä, että autoteollisuus on kehittynyt niin paljon kuin se on kehittynyt.

Oli miten oli, vuoden 2023 Edgeä on vaikea verrata useimpiin kilpailijoihinsa, sillä kaikki ne on päivitetty jopa kolme vuotta sitten.

Miksi crossoverit ovat niin suosittuja?

Ihmiset rakastavat crossovereita, koska ne tarjoavat korotetun ajoasennon, ne ovat yleensä todella turvallisia ja ne ovat yleensä modernimpia ja futuristisempia. Crossover on tavallisen auton ja maasturin sekoitus, mikä tarkoittaa, että se saa etuja molemmista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z