2024 Mercedes-Benz EQG – Mitä odottaa innolla?

2024 Mercedes-Benz EQG

Mercedes Benz G-luokka, tai kuten se yleisesti tunnetaan – G Wagon, saa pian sähköisen serkkunsa Mercedes Benz EQG:n muodossa. EQG tulee jatkamaan melkoisen monien jo saatavilla olevien Mercedeksen sähköisten katumaastureiden kehitystä. EQG tulee olemaan todellinen Mercedes G Wagon, mutta siinä on bensiinin sijaan akut.

G-luokka tilattiin alun perin sotilasajoneuvoksi, mutta se otettiin myöhemmin käyttöön maantieliikenteessä, kun Mercedes näki, millainen potentiaali G-luokasta voi tulla. Samaa voidaan sanoa Land Rover Defenderistä, joka myös julkistettiin ja josta tuli uskomattoman suosittu hyötyajoneuvojen omistajien keskuudessa. G-luokka meni kuitenkin askeleen pidemmälle, ja se tuli tunnetuksi rikkaiden Mercedes-Benzin luksusautona.

Tällaiseksi EQQ:sta on lähinnä tarkoitus tulla, ja se käy ilmi heti, kun sen näkee silmiinsä. Mercedes kuitenkin sanoi, että myös EQG pysyy uskollisena juurilleen, sillä siitä tulee sekä maastoauto että luksusmaasturi.

Tässä artikkelissa kerromme kaiken vuoden 2023 Mercedes-Benz EQS:stä – Mitä odottaa ja mitä odottaa. Jos siis haluat tietää lisää Mercedeksen ”sähköä älykkäästä Geländewagenista, muista lukea tämä artikkeli.

2024 Mercedes-Benz EQG – Voimansiirtojärjestelmä

Meillä ei ole tällä hetkellä tietoa voimansiirtotiedoista, sillä ne tulevat todennäköisesti vuoden 2022 lopulla tai vuoden 2023 alussa. Voimme kuitenkin sanoa, että EQG:ssä ei todennäköisesti tule olemaan EQS:stä tuttua 108 kWh:n akkua, sillä EQS on yksinkertaisesti aivan liian lyhyt, jotta se mahtuisi siihen. Mercedes voisi muuttaa akun rakennetta, mutta niin ei todennäköisesti tapahdu.

  Mikä on kallein Mercedes?

Todennäköisesti EQG:ssä käytetään joko 90 kWh:n pienempää akkua tai Mercedes tuo markkinoille uuden akun EQG:tä ja monia muita tulevia Mercedes EQ -autoja varten. Näimme joitakin kuvia, joissa Mercedes esitteli EQG:tä, jonka kojelaudalla oli 75 prosentin akku (196 mailia jäljellä), mikä voisi viitata siihen, että EQG:llä voidaan ajaa yli 260 mailia kyseisessä mallissa.

Joitakin keskusteluja käytiin kuitenkin siitä, että EQG:ssä käytettäisiin aivan uutta akkua, joka perustuu piianodikemiaan, joka voisi tehdä siitä entistä tehotiheämmän tekemättä siitä kuitenkaan vaarallista. Meidän on kai odotettava ja katsottava, toteutuuko tämä todella EQG:n kohdalla. Oli miten oli, Mercedes ei varmasti aio pihistellä rakkaan G Wagoninsa kanssa.

2024 Mercedes-Benz EQG – muotoilu

Muotoilun osalta Mercedes-Benz EQG muistuttaa selvästi tavallista Mercedes-Benz G-luokkaa, mikä ei ole lainkaan huono asia. Vaikka olemme nähneet vain konseptin, on todennäköistä, että tuotantoversio ei tule muuttumaan kovinkaan rajusti, sillä EQG ei aio keksiä G-luokan muotoilua uudelleen, vaan pikemminkin täydentää sitä.

Konseptiautossa on myös nähtävissä suuret monoblock-tyyliset vanteet, mikä on odotettavissa, sillä ne näyttävät aerodynaamisilta. Lisättyjen LED-valojen ja LED-säleikön ansiosta sarjatuotantoauto tulee ottamaan käyttöön jonkinlaisen lisävalaistuksen etuosassa, sillä se on jonkinlainen tunnusomainen piirre kaikissa EQ-sarjan autoissa.

Sisätilojen ei ole tarkoitus muuttua dramaattisesti, vaan niissä on vain pieniä yksityiskohtia siellä täällä. Myös istuimiin ja muuhun verhoiluun on odotettavissa kestävämpiä materiaaleja. Mercedes esitteli EQG:tä myös suurella LED-takavarren renkaalla, joka näyttää hienolta ja on toivottavasti saatavilla tuotantoversioon.

  Mercedes Benz G63 / G65 AMG-luokan luotettavuus

2024 Mercedes-Benz EQG – Alusta ja maastoajo

Aivan viimeisimmät huhut viittaavat siihen, että EQG tulee käyttämään alustaa, jolla G-luokka jo sijaitsee. Tämä on sekä hyvä että huono asia, sillä polttomoottoriautojen alustoihin perustuvat EV:t ovat usein vähemmän käytännöllisiä ja tehokkaita, koska ne eivät pysty hallitsemaan tilaa tällaisella alustalla paremmin kuin aivan uudella alustalla.

Hyvä asia on kuitenkin se, että EQG:ssä säilyy kaikki se maastokelpoisuus, joka on jo olemassa olevassa G-luokassa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että EQG:ssä on todennäköisesti G-luokan kuuluisat kolmisulkuiset tasauspyörästöt. Näin ollen EQG on todennäköisesti yksi markkinoiden kyvykkäimmistä maastokelpoisista sähköautoista.

FAQ-osio

Milloin Mercedes EQG tulee myyntiin?

Mercedes EQG tulee todennäköisesti markkinoille vuonna 2024, mutta jotkut sanovat, että EQG tulee saataville vasta vuonna 2025. Jäämme odottamaan, sillä tällä hetkellä EQG:stä on melko ristiriitaista tietoa ainakin julkaisupäivän osalta.

Meidän on kuitenkin pidettävä mielessä, että useimmat autonvalmistajat kamppailevat nykyään mikropiiripulan ja häiriintyneiden toimitusketjujen vuoksi.

Mitkä katumaasturit kilpailevat Mercedes EQG:n kanssa?

Mercedes EQG tulee todennäköisesti kilpailemaan Ford Bronco EV:n, Jeep Recon EV:n ja mahdollisesti jopa sähköisen Range Roverin kanssa. EQG:llä on paljon kilpailijoita monilla segmenteillä, mutta todellisuudessa EQG tavoittelee sähkökäyttöisten luksusmaastureiden markkinoita, joihin kuuluvat Range Rover, uusi Defender, Lexus LX ja jopa Benteyga.

  Mercedes-Benz GLB-luokan luotettavuus

Kuinka paljon Mercedes-Benz EQG maksaa?

USA:n hinnan odotetaan olevan noin 150 000 dollaria ennen veroja, mutta se on mahdollisesti hieman liian alhainen sähköiselle G-luokalle. Ottaen huomioon, että lähtötason G550 maksaa yleensä noin saman verran uudesta, en yllättyisi, jos EQG:n lähtöhinta alkaisi lähentyä 200 000 dollaria.

Hinnat nousevat jatkuvasti, ja Mercedes todennäköisesti seuraa tätä suuntausta. Jos EQG tulee vuoden tai kahden päästä, se ei tule olemaan niin halpa kuin useimmat ennustavat tänään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z