5 syytä ostaa Hyundai Ioniq 5 ja yksi syy olla ostamatta sitä

Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Hyundai Ioniq 5 on yksi jännittävimmistä tällä hetkellä myynnissä olevista sähköautoista. Se on ollut markkinoilla jo vuoden tai kaksi, ja näyttää siltä, että se tikittää koko ajan, sillä Hyundai ei voi valmistaa niitä tarpeeksi. On monia syitä, miksi Ioniq 5 on niin hyvä auto, mutta tässä artikkelissa listaamme 5 syytä ostaa Hyundai Ioniq 5 ja yhden syyn olla ostamatta.

Näin saat paremman käsityksen siitä, kuinka kilpailukykyinen Ioniq 5 todella on ja mitä saat rahoillesi verrattuna muihin markkinoilla oleviin sähköautoihin. Ensimmäinen syy on hinta, sillä Ioniq 5 tarjoaa paljon toimintoja hintaan, jota ei ole vaikea niellä. Seuraava syy perustuu käytännöllisyyteen, sillä Ioniq 5 tarjoaa paljon tilaa sinulle, ystävillesi ja lastillesi.

Kolmas syy on toimintasäde, sillä sitä saa runsaasti. Neljäs syy, miksi sinun kannattaa valita Ioniq 5, on tekniikka, sillä Ioniq 5 tarjoaa lähes kaiken, mitä voit odottaa huipputason sähköautolta. Viides ja viimeinen syy, miksi sinun kannattaa valita Hyundai Ioniq 5, on sen kattava takuu ja suuri luotettavuus.

Kaikki ei kuitenkaan ole niin täydellistä kuin haluaisit, sillä Ioniq 5 ei ole ainoa vaikuttava sähköauto tällä listalla. Tämän vuoksi Ioniq 5 on mahdollista jättää väliin ja valita jokin sen kovista kilpailijoista.

Syy 1 ostaa Ioniq 5 – Hinnoittelu

Hyundai Ioniq 5 on saatavilla neljässä eri varustetasossa. Alkutason SE Standard Range -malli maksaa 40 000 dollaria, ja siinä on 58 kWh:n akku. SE-, SEL- ja Limited-versiot saavat kaikki suuremman 77 kWh:n akun ja 225 hevosvoimaa SE-mallin melko vaivaisen 168 hevosvoiman sijasta. Voit valita myös 320 hv:n AWD-huippumallin, joka maksaa noin 57 000 dollaria.

  Hyundai Veloster Luotettavuus

Ioniq 5 on halvempi kuin Ford Mustang EV ja Kia EV6, mutta kalliimpi kuin VW ID.4.

Syy 2 ostaa Ioniq 5 – Käytännöllisyys.

Hyundai Ioniq 5 on suunniteltu perheautoksi, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi tarjota runsaasti tilaa. Onneksi Ioniq 5 on yksi segmenttinsä käytännöllisimmistä autoista, sillä se tarjoaa paljon istuin- ja tavaratilaa, eikä neljällä aikuisella ole minkäänlaisia ongelmia pitkillä matkoilla.

Ioniq 5 saattaa näyttää kuvissa viistoperältä, mutta se on itse asiassa pidempi kuin neliovinen Ford Bronco ja vain 15 millimetriä lyhyempi kuin Chevy Equinox. Suurin kuormatila on mitoitettu 27,2 kuutiometriin, joka voidaan laajentaa lähes 60 kuutiometriin, kun takaistuimet taitetaan alas. Lisäksi siinä on myös tavaratila edessä.

Syy 3 ostaa Ioniq 5 – Kantama

Sähköauton omistamisen luultavasti huolestuttavin puoli on kantama-ahdistus. Koska useimmat näistä autoista eivät tarjoa samaa toimintasädettä kuin vastaavat polttomoottorimallit, sähköautoihin siirtyvät ihmiset saattavat tuntea hieman huolta. Onneksi Ioniq 5 tarjoaa jopa 303 mailin toimintasäteen, jos valitset pitkän kantaman 77 kWh:n yksimoottorisen mallin.

Alkutason Ioniq 5:n kantama on noin 220 mailia, jotka molemmat ovat auton hinnoitteluun nähden erinomaisia.

Syy 4 ostaa Ioniq 5 – Tekniikka

Nykyaikaiset sähköautot on pakattava täyteen teknologiaa, muuten ne eivät ole niin jännittäviä kuin ne voisivat olla. Onneksi Ioniq 5 tarjoaa monia siistejä juhlatemppuja, jotka sekä nostavat mukavuuttasi että tekevät ajokokemuksestasi paljon viihdyttävämmän. Huippuversio Limited tarjoaa täysin taaksepäin käännettävän kuljettajan istuimen, 800 voltin arkkitehtuurin, enintään 350 kW:n DC-pikalatauksen ja V2L-latauksen.

  Hyundai i10:n yleiset ongelmat

Lisäksi Ioniq 5:ssä on edistyksellinen HUD, etäpysäköintiavustin, mielenkiintoiset luontorentoutusäänet, nopea ja herkästi reagoiva infotainment-näyttö sekä siistin näköinen pikselimäinen ulkomuotoilu.

Syy 5 ostaa Ioniq 5 – Takuu

Tulevana asiakkaana saatat arvostaa tätä artikkelin osaa eniten, koska Ioniq 5:n mukana tulee 10 vuoden/100 000 kilometrin voimansiirtotakuu, joka on parannus useimpien sähköautojen 8 vuoden takuuseen nykyään. Ioniq 5:n perustakuu on 5 vuoden/60 000 kilometrin takuu, joka on myös parempi kuin useimpien sähköautojen takuu.

Syy olla ostamatta Ioniq 5:tä – Kilpailu

Jos Ioniq 5 olisi olemassa maailmassa, jossa Tesla Model 3:aa ei olisi olemassa, suosittelisin sen ostamista silmänräpäyksessä. Model 3 on kuitenkin nopeampi, ketterämpi, käsiteltävämpi, haluttavampi, siinä on kehittyneempi mukautuva vakionopeusjärjestelmä, siinä on enemmän tekniikkaa ja se mahdollistaa Teslan supercharger-verkoston käytön.

Vaikka Ioniq 5 on kiistatta mukavampi ja tilavampi, Tesla Model 3:n kanssa on kaiken kaikkiaan paljon helpompi elää.

UKK-osio

Kuinka kauan Hyundai Ioniq 5:n odotus kestää?

Mainitsimme jo, että Ioniq 5 on valtavan suosittu auto, mikä tarkoittaa, että saatavuus ei välttämättä ole niin hyvä kuin haluaisit. Hyvämaineisten lähteiden mukaan upouuden Ioniq 5:n jonotuslista on noin 8-12 kuukautta, mutta se voi tietyissä tilanteissa pidentyä myös 18 kuukauteen.

Tämä on pitkä aika odottaa autoa, jossa luvataan huipputekniikkaa, sillä monet seuraavan puolentoista vuoden aikana tulevat sähköautot ovat todennäköisesti parempia.

  Hyundai i10 vs. Kia Picanto - kumpi on parempi?

Mikä on paras Hyundai Ioniq 5 -malli ostettavaksi?

Paras hankittava Hyundai Ioniq 5 -malli on todennäköisesti keskimmäinen SEL-malli, jossa on suurempi 77 kWh:n akku ja yhden moottorin kokoonpano, joka tarjoaa enintään 303 kilometriä täydellä latauksella. Kaksimoottorisen Ioniq 5:n hankkiminen antaa sinulle enemmän tehoa, mutta se maksaa paljon enemmän rahaa ja lyhentää maksimietäisyyttäsi.

Onko Hyundai Ioniq 5 sen arvoinen?

Kyllä kannattaa. Hyundai Ioniq 5 on todella kilpailukykyinen auto, sillä se tarjoaa loistavan yleiskokemuksen sekä perheille että yksityishenkilöille. Upean ulkonäön, suuren toimintasäteen ja loistavan tekniikan ansiosta Ioniq 5 on varmasti sen arvoinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z