Aiways U5 vs Tesla Model 3

Aiways U5 on tällä hetkellä ainoa saatavilla oleva Aiways-malli, kunnes Aiways U6 tulee pian saataville. U5 on arvoonsa nähden edullinen SUV/Crossover, joka pyrkii tarjoamaan perusteellisen ja käyttökelpoisen sähköautokokemuksen hintalapulla, joka ei ole sähköautomarkkinoilla kovin yleinen.

Toisaalta Tesla Model 3 on kiistatta paras Tesla-malli, jonka voi ostaa, koska siinä hinta ja käytettävyys ovat tasapainossa paljon paremmin kuin Model S:ssä tai Model Y:ssä, jota ei ole vielä todistettu merkittävässä määrin.

Tesla Model S on saatavana muutamassa eri varustetasossa alkaen Standard-mallista, Long Range -mallista ja Performance-mallista. Aiways U5:tä tarjotaan kahdessa eri versiossa, Standard-mallissa ja Premium-mallissa, ja ainoa ero näiden kahden välillä on varustelista.

Tesla Model 3 tarjoaa suuremman kantaman, enemmän teknologiaa, on halutumpi, nopeampi, taloudellisempi ja, on mukavampi ja kalliimpi. U5 tarjoaa enemmän tilaa, maksaa vähemmän rahaa, ei ole läheskään yhtä haluttava ja siitä puuttuu ajokokemuksen osalta luonne.

Tesla Model 3 – Teslan paras nykyinen malli.

Tesla Model 3 maksaa enemmän kuin Aiways, joten kaikki odottavat sen tarjoavan enemmän kaikkea, ja näin varmasti onkin. Vakiomalli Tesla Model 3 tarjoaa EPA-luokituksen mukaisen 263 mailin toimintasäteen, Long Range -malli tarjoaa EPA-luokituksen mukaisen 353 mailin toimintasäteen ja Performance-malli tarjoaa EPA-luokituksen mukaisen 315 mailin toimintasäteen täydellä latauksella.

Näiden kolmen mallin välillä useimmat ihmiset valitsevat yleensä Standard Range -mallin, koska se tarjoaa riittävän kantaman useimmille ihmisille ja maksaa paljon vähemmän kuin Performance- tai Long Range -malli. Paras Tesla Model 3 -vaihtoehto on kuitenkin Performance-malli, koska se tarjoaa AWD-ajovoiman ja Porsche 911 -suorituskyvyn.

  Kuinka monta vuotta Tesla kestää?

Suurin hyöty Teslan omistamisesta muihin sähköautomerkkeihin verrattuna on mahdollisuus käyttää Teslan Supercharger-verkostoa. U5-malliin verrattuna Model 3 on paljon jännittävämpi ajaa ja samalla myös hienostuneempi.

Model 3 tarjoaa paremmat passiiviset ja aktiiviset turvallisuusominaisuudet, ja Model 3:n yleinen rakennuslaatu on parempi. Kaiken kaikkiaan Model 3 on ehdottomasti parempi auto.

Aiways U5 – halpa vaihtoehto

Aiways U5 maksaa tietyissä varustetasoissa jopa 40 % vähemmän kuin Model 3, mikä on selvä etu. Hintaero on kuitenkin ilmeinen niin monella osastolla, erityisesti hienostuneisuuden, mukavuuden, suorituskyvyn ja turvallisuuden osalta.

Aiways U5 on asemoitu edulliseksi SUV/Crossover-sähköautoksi, joka pyrkii kattamaan sähköautomarkkinoiden alemman pään, kun taas Model 3 yrittää tulla sähköautomaailman BMW 3-sarjalaiseksi. U5 on saatavana joko Standard- tai Premium-varustetasona, ja ainoa mainittava ero näiden kahden välillä on varustelista.

Kaikki Aiways-mallit tarjoavat noin 250 WLTP-luokitellun kilometrin toimintasäteen, mikä riittää useimmille ihmisille. Aiways pärjää Teslalle parhaiten tilojen ja arvon suhteen. Lisäksi Aiways on katumaasturi, mutta siinä ei ole AWD-järjestelmää.

Takapenkkien tilat ovat U5:n yläpuolella, joten jos aiot kuljettaa ihmisiä takana, U5 on parempi valinta.

Tesla Model 3 vs. Aiways U5 -lataus ja tekniikka

Useimmat sähköautoja ostamaan pyrkivät ihmiset ovat ensisijaisesti kiinnostuneita sellaisista tekijöistä kuin toimintasäde, lataus ja teknologia, joten on vain oikein paneutua näihin seikkoihin hieman syvällisemmin. Sellaisenaan Tesla Model 3:ssa on joko 50 kWh:n akku Standard-malliin, 73 kWh:n akku Performance-malliin tai 82 kWh:n akku Long Range -malliin.

  Voiko Teslaa huoltaa missä tahansa?

Tesla Model 3:n 73 kWh:n akun lataaminen 0 prosentista 80 prosenttiin kestää noin 22 minuuttia, kun taas 63 kWh:n Aiways-akku latautuu 0 prosentista 80 prosenttiin noin 45 minuutissa. Jos molemmat mallit kytketään tavalliseen vaihtovirtapistorasiaan, Tesla saavuttaa 80 prosentin varaustason noin 7 tunnissa, kun taas U5 saavuttaa 80 prosentin varaustason 10 tunnissa.

Energiakustannukset 60 mailia kohden ovat lähes samat, mikä tarkoittaa, että tehokkuuden kannalta ne ovat lähes identtiset. Toinen suuri erottava tekijä näiden kahden välillä on autonominen ajaminen, sillä Model 3 tarjoaa autopilotin, kun taas Aiways U5 tarjoaa tavanomaisemman mukautuvan vakionopeudensäätimen.

U5:ssä on useimpien 2000-luvun teknologiaominaisuuksien lisäksi joitakin innovaatioita, kuten kamerajärjestelmä, joka valvoo jokaista liikettäsi. Nämä eivät kuitenkaan ole läheskään yhtä kehittyneitä eivätkä tehokkaita kuin Model 3:sta löytyvät järjestelmät.

UKK-osio

Kannattaako Tesla Model 3 ostaa Aiways U5:n sijaan?

Kyllä, se kannattaa. Useimmat Model 3:n ostajat eivät edes katso U5:tä, kun taas useimmat U5:n ostajat yleensä vertaavat sitä Model 3:een. Model 3 on yksinkertaisesti kaikin puolin parempi tuote, koska sillä on lukemattomia etuja U5:een verrattuna, niin paljon, että nämä edut voivat helposti oikeuttaa Model 3:n ostamiseen tarvittavan hinnankorotuksen.

U5 on kelpo sähköauto, jonka pitäisi pystyä tyydyttämään 80 prosenttia sähköautojen ostajista. Jos kuitenkin haluat parasta ja suosituinta, valitse Model 3, vaikka se maksaakin enemmän.

  Onko Tesla luotettava auto?

Onko Aiways U5 turvallisempi kuin Tesla Model 3?

Ottaen huomioon, että U5 on crossover/maasturi, luulisi sen olevan turvallisempi kuin Model 3, mutta näin ei yksinkertaisesti ole. Yksi U5:n suurimmista puutteista on turvallisuus, sillä Euro NCAP, johtava eurooppalainen törmäystestausorganisaatio, antoi U5:lle huonon kolmen tähden arvosanan.

Tesla Model 3 pärjäsi paljon paremmin, sillä se sai viiden tähden enimmäisturvallisuusluokituksen, joka on U5:n yläpuolella sekä törmäysten ehkäisyssä että passiivisessa törmäysturvallisuudessa.

Tuleeko Aiwaysista tulevaisuudessa Teslaa parempi?

On melko vaikea sanoa, miten Tesla ja Aiways tulevat vertailemaan toisiaan tulevina vuosina, mutta on melko epätodennäköistä, että Aiways päihittäisi Teslan hinnan lisäksi muussa kuin hinnassa. Aiways yrittää myydä halpoja sähköautoja keskivertoostajille, kun taas Tesla myy luksussähköautoja harrastajille.
Näin ollen suosion ja haluttavuuden taso on aina parempi Teslalla. Tämä ei tarkoita, että Aiways tekee huonoja autoja, vaan pikemminkin sitä, että niitä ei yksinkertaisesti voi verrata Teslaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z