Aiways vs Audi – kumpi on parempi?

Audin ja Aiwaysin vertailu on kuin vertaisi Samsungia ja arvokkaita kiinalaisia älypuhelimia, joista et ole koskaan kuullutkaan. Tämä ei tarkoita sitä, että Aiways olisi huono yritys ja että siihen ei kannattaisi tutustua, vaan sitä, että niitä ei ole suunniteltu kuulumaan samaan kategoriaan.

Audi on tunnettu premium-luokan luksusautojen valmistaja, joka kattaa kaikki mahdolliset segmentit. Se valmistaa Audi A1:n kaltaisia pienikokoisia viistoperäisiä autoja, mutta samalla se valmistaa myös R8:n kaltaisia luontaisesti imettäviä superautoja tai lippulaiva Audi A8:n kaltaisia täysikokoisia sedaneita.

Aiways puolestaan tarjoaa tällä hetkellä kaksi mallia, Aiways U5:n ja Aiways U6:n, jotka ovat ulkoista muotoilua lukuun ottamatta hyvin samanlaisia. Aiways on kiinalainen sähköautoalan startup-yritys, joka valmistaa kohtuuhintaisia massatuotantoon tarkoitettuja säästötason sähköautoja, ja tuskin kukaan tietää sen olemassaolosta.

Tämä tulee varmasti muuttumaan lähivuosina, sillä sekä U5 että U6 ovat hintaansa nähden melko kilpailukykyisiä. Niin tai näin, Audi on liigoja Aiwaysia edellä lähes jokaisessa segmentissä, koska se tekee autoja, jotka maksavat paljon enemmän rahaa ja tarjoavat paljon enemmän.

Aiways – Tuotemerkin yleiskatsaus

Hieman yli kolmessa vuodessa Aiways onnistui suunnittelemaan ja valmistamaan U5-sähköauton alusta alkaen, mikä osoittaa, miten vakavasti Aiways suhtautuu autojen valmistukseen. U5:n hinnat alkavat noin 45 000 dollarista, kun se vihdoin saapuu Yhdysvaltain markkinoille, ja tuolla hinnalla ei moni auto pysty kilpailemaan U5:n kanssa.

U5:ssä on 63 kWh:n akku, jonka pitäisi riittää 250 WLTP-kilometriin latausten välillä. U5:n voi ladata 20 prosentista 80 prosenttiin reilussa 30 minuutissa, jos käytössä on nopea tasavirtalaturi, kun taas hidas vaihtovirtalataus kestää noin 8-10 tuntia.

  Onko Volvo vai Audi parempi?

Kaikissa U5-malleissa on tällä hetkellä yksi sähkömoottori, joka tuottaa noin 201 hv eli 150 kW. Parasta U5:ssä on sen hintaansa nähden tarjoaman tilan määrä, sillä se päihittää helposti kaikki tämän segmentin sähköautot.

Sinänsä tulemme varmasti kuulemaan Aiwaysista tulevaisuudessa, jos he jatkavat edullisten ja kilpailukykyisten autojen tarjoamista. On syytä mainita, että U5 ei tarjoa turvallisuusluokitusta, joka olisi edes 45 000 dollarin hintansa arvoinen, mutta tämä tulee Aiwaysin mukaan muuttumaan tulevissa malleissa.

Audi – yleiskatsaus tuotemerkkiin

Audi on tehnyt autoja yli 100 vuotta, mikä tarkoittaa, että Audi tietää autojen tekemisestä yhtä ja toista. Kun otetaan huomioon, että Audin takana on VAG, joka on yksi maailman suurimmista autokonserneista, voidaan sanoa, että Audi on yksi maailman suosituimmista automerkeistä.

Audi Q4 e-Tron on Aiways U5:n lähin kilpailija, ja se maksaa saman verran rahaa. U5 on kuitenkin sekä suurempi että tilavampi, vaikka Q4:ssä onkin suurempi 83 kWh:n akku.

Audi sanoo, että Q5:n voi ladata 5 prosentista 80 prosenttiin nopealla tasavirtalaturilla vain 38 minuutissa, mikä on jossain määrin verrattavissa U5:een. Audi sanoo myös, että Q4:n pitäisi kulkea noin 240 kilometriä yhdellä latauksella, mikä on myös melko lähellä U5:tä.

Kaiken kaikkiaan Audi valmistaa luksusautoja, jotka ovat todellakin kehittyneempiä kuin mikään, mitä Aiways tällä hetkellä tarjoaa. Siksi näitä kahta merkkiä ei voi perustellusti verrata toisiinsa, sillä Audi on lähes joka suhteessa liigan verran ylempänä.

  Audi A3 Luotettavuus

Kiinalaisten sähköautojen startup-brändit tulevaisuudessa

Kiinalaiset sähköautojen startup-merkit alkavat tulvia sekä Euroopan että Ison-Britannian markkinoille kilpailukykyisesti hinnoitelluilla ja varsin houkuttelevilla sähköautoilla. Useimpiin näistä merkeistä suhtaudutaan vielä kyseenalaisina, koska ne vaikuttavat usein liian hyviltä rahaansa nähden, ja se on totta joiltakin osin, kuten turvallisuuden osalta.

EURO NCAP on Euroopan johtava törmäystestausorganisaatio, joka keskittyy testaamaan kaikkia Euroopan markkinoille tulevia uudempia autoja. He testasivat myös useimmat näistä kiinalaisista sähköautojen startup-merkeistä, ja tulokset osoittivat, että jotkut niistä eivät ole viiden tähden tai edes neljän tähden turvallisuusluokituksen arvoisia.

Kaikki tuotemerkit, joita huonot turvallisuustulokset koskevat, ovat vastanneet sanomalla, että ne työskentelevät jo asian ratkaisemiseksi. Jos he tekevät niin, ja siltä näyttää, että he tekevät niin, nämä autot tulevat todennäköisesti jatkossakin tulvimaan EU:n, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen markkinoille, koska ne tarjoavat paljon vastinetta rahalle.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Aiways U5?

Auto kannattaa aina testata perusteellisesti, ennen kuin päätät tehdä liikkeen ja ostaa sen. On kuitenkin turvallista sanoa, että U5 tarjoaa paljon 2000-luvun teknologiaa ja mukavuusominaisuuksia melko kilpailukykyiseen hintaan.

Joka tapauksessa on tärkeää korostaa, että U5 ei ole turvallisin mahdollinen auto, eikä turvallisuudesta kannata koskaan tinkiä, varsinkaan jos kyseessä on perheauto. Kannattaa odottaa vielä hieman ja katsoa, ratkaiseeko Aiways kaikki nämä ongelmat, ja sitten voi harkita auton ostamista, jos se miellyttää.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Audi?

Pitäisikö minun ostaa Audi Q4 e-Tron?

Audi Q4 e-Tron perustuu vahvasti VW:n ID .4:ään, ja se on melko ilmeistä heti, kun näet auton. Q4 maksaa noin 4 000 dollaria, vaikka se on enemmän tai vähemmän sama auto, mikä tarkoittaa, että maksat lisämaksun saadaksesi merkin.

Q5:n pitäisi Audin mukaan ajaa noin 240 mailia, mutta näin ei ole, sillä Q4:n realistinen toimintasäde on todennäköisesti noin 200 mailia. Sinänsä Q4 kannattaa ostaa, jos olet kiinnostunut kaupunkiautosta, mutta se ei ole paras pitkän matkan auto ilmeisistä syistä.

Ovatko sähköautot parempia?

sähköautot ovat teoriassa parempia kuin polttomoottori- ja pistokehybridiautot, koska ne ovat puhtaampia, tasaisempia ja helpompia huoltaa. Ne tarjoavat korkeampia ennustettuja luotettavuustuloksia ja ne ovat yhtä haluttuja, elleivät jopa enemmän joissakin tapauksissa.

Sähköauton omistaminen edellyttää kuitenkin monia kompromisseja päivittäin, ja siihen kaikki meistä eivät ole halukkaita tai kykeneviä. Sinänsä sähköautot voivat olla parempia, jos pystyt hyödyntämään sähköauton alustan täysin, jos et pysty, polttomoottoriautot ja hybridit ovat edelleen paras vaihtoehto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z