Aiways vs BMW – kumpi on parempi?

Aiways on kiinalainen startup-sähköautoyritys, kun taas BMW on yksi maailman tunnetuimmista automerkeistä. Sinänsä BMW on paljon halutumpi ja tarjoaa laadukkaampia autoja jokaisessa kuviteltavissa olevassa segmentissä. BMW tarjoaa kaikenlaisia autoja, ja kaikki ne maksavat paljon enemmän rahaa ja ovat parempia lähes kaikessa, mitä ne tekevät.

Aiways tarjoaa tällä hetkellä vain kahta mallia, U5:tä ja coupe-maasturia, U6:ta. Molemmat niistä maksavat huomattavasti vähemmän rahaa kuin BMW iX, joka on U5:n lähin kilpailija. Aiways on keskittynyt tekemään halpoja ja intuitiivisia sähköautoja massoille, kun taas BMW on luksusautojen segmentissä, joka on paljon kalliimpi ja vaativampi.

Näiden kahden tuotemerkin vetovoimaerot ovat merkittäviä, koska BMW tarjoaa kilpailukykyisiä premium-autoja vuosikymmeniä lähes jokaisessa segmentissä. Näiden kahden vertailu on kuin vertaisi Samsungia halpoihin kiinalaisiin startup-älypuhelinyrityksiin, joiden olemassaolosta kukaan ei edes tiedä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Aiways tekisi huonoja autoja, päinvastoin, Aiways itse asiassa tekee autoja, jotka antavat paljon vastinetta rahalle. Joka tapauksessa ne eivät pärjää BMW:lle mukavuudessa, ylellisyydessä, tyylissä, vetovoimassa, ajamisessa, turvallisuudessa, teknologiassa tai missään muussakaan asiassa.

Aiways – yleiskatsaus tuotemerkkiin

Aiways on yksi monista uusista kiinalaisista sähköautojen startup-brändeistä, jotka ovat keskittyneet tekemään halpoja sähköautoja massoille. Vaikka Aiwaysin malleihin liittyy joitakin negatiivisia piirteitä, kuten ala-arvoiset turvallisuusluokitukset, ne ovat kaiken kaikkiaan hyviä autoja, ja ne ansaitsevat paikkansa sähköautopelissä.

Kahden nykyisen Aiways-mallin pitäisi maksaa 45 000-50 000 dollaria, kun ne tulevat Yhdysvaltain markkinoille muutaman kuukauden kuluttua. U5 on keskikokoinen crossover/maasturi, kun taas U6 on enemmän coupe-henkinen crossover/maasturi, joka on suurin piirtein sama kuin U5.

  Onko pohjamaalaus sen arvoista BMW:ssä

Molemmissa on 63 kWh:n akku, jolla voi ajaa noin 250 WLTP-kilometriä latausten välillä. U5:n lataaminen 20 prosentista 80 prosenttiin kestää noin 30 minuuttia, jos käytössäsi on nopea tasavirtalaturi. Jos haluat ladata U5:n hitaasti kodin vaihtovirtapistorasian kautta, latausaika on 8-10 tuntia.

Kaiken kaikkiaan Aiways tekee kilpailukykyisiä ja halpoja autoja, jotka näyttävät herättävän paljon kiinnostusta Euroopassa. Ne eivät kuitenkaan ole läheskään yhtä hienostuneita eivätkä haluttuja kuin BMW:n mallit, ja näin pysyy todennäköisesti vielä vuosia.

BMW – Yleiskatsaus tuotemerkkiin

BMW on yleisesti ottaen yksi maailman suosituimmista autonvalmistajista, mikä tarkoittaa, että BMW:n brändin vetovoima on ylivoimaisesti suurempi kuin mikään, mitä Aiways voi koskaan tarjota. BMW:n vetovoima perustuu siihen, että se on valmistanut kilpailukykyisiä luksusautoja lähes 100 vuoden ajan, kun taas Aiways aloitti autojen valmistuksen vasta kolme vuotta sitten.

BMW tarjoaa tällä hetkellä kymmeniä malleja pienistä viistoperäisistä autoista täysikokoisiin ylellisiin katumaastureihin, urheiluautoihin ja lippulaivamalleihin, täysikokoisiin sedaneihin. Käytännössä jokaisella luksussegmentillä on tarjolla kilpailukykyinen BMW-malli, ja tämä on pysynyt vakiona jo vuosikymmeniä.

U5:n lähin kilpailija on BMW iX, joka maksaa 83 200 dollaria ja on lähes kaikilta osin parempi kuin U5. iX:ssä on massiivinen 111,5 kWh:n akku, jonka pitäisi riittää 324 mailin toimintasäteeseen, joka on selvästi paljon parempi kuin U5:n.

  BMW 1-sarjan luotettavuus

Tämä ei ole mikään yllätys, sillä BMW valmistaa luksusautoja, jotka pyrkivät aina ylittämään rajoja. Vaikka Aiways vaikuttaa lupaavalta merkiltä, ne eivät ole läheskään yhtä haluttuja eivätkä hyvin rakennettuja kuin BMW:t.

Ylelliset sähköautomerkit vs. kiinalaiset halvat sähköautojen startup-merkit

BMW, Audi, Porsche, Lucid, Tesla, Polestar ja Rivian ovat kaikki keskittyneet tekemään luksussähköautoja, jotka maksavat joskus kaksi, kolme tai jopa viisi kertaa enemmän kuin Aiways U5. Nämä autot tarjoavat yleensä paljon enemmän kantamaa, tehoa, ylellisyyttä ja teknologiaa verrattuna kaikkiin kiinalaisiin startup-sähköautomerkkeihin.

Näiden kahden ryhmän vertailu tarkoittaa käytännössä sitä, että verrataan markkinoiden parhaita sähköautoja markkinoiden halvimpiin sähköautoihin. Ne ovat maailmojen päässä toisistaan lähes jokaisella segmentillä, ja ainoa yhtäläisyys näiden kahden ryhmän välillä on se, että ne tarjoavat ohjauspyörän ja neljä pyörää.

Jos et kuitenkaan ole kiinnostunut ylellisyydestä ja haluat vain päivittäisen työmatkan kulkuneuvon, sinun kannattaa valita Aiways U5. Toisaalta, jos haluat kaikkein parhaat ja kehittyneimmät sähköautot, joita rahalla saa, sinun on kuljettava luksussähköautoreittiä.

UKK-osio

Miksi minun pitäisi ostaa Aiways U5?

Sinun kannattaa ostaa Aiways U5, jos haluat yksinkertaisesti A-to-B-sähköauton, joka ei vaadi minkäänlaista erityiskohtelua. Se on yksi arvokkaimmista sähköautoista, joita rahalla voi tällä hetkellä ostaa, joten on järkevää harkita sellaista niille, jotka eivät ole kiinnostuneita sähköauton omistamisen luksus- ja teknologia-aspektista.

Aiways U5 tarjoaa kaiken, mitä haluat 2021-autolta, kun otetaan huomioon, että siinä on lähes kaikki ADAS-järjestelmät, mutta se maksaa myös melko paljon vähemmän kuin mikään ylellisemmällä merkillä varustettu auto. Aiways U5:n kaltaiset autot on tehty ihmisille, jotka eivät välitä autoista kovinkaan paljon ja haluavat yksinkertaisesti kuljetuslaitteen A:sta B:hen.

  Aiways vs Mercedes - kumpi on parempi?

Miksi minun pitäisi ostaa BMW iX?

Sinun kannattaa ostaa BMW iX, jos haluat ylellisen sähköauton katumaasturin, joka pystyy kaikkeen. Massiivisen akun ansiosta iX:n toimintasäde riittää sekä pitkän matkan kruisailuun että viikon mittaiseen kaupunkipendelöintiin. Siinä on myös huipputeknologiaa, joka on pakattu ylelliseen matkustamoon, joka on täynnä laadukkaita materiaaleja ja kaikenlaisia vempaimia.

Se on mukava ja tilava katumaasturi, joka saa sinut tuntemaan olosi erityiseksi, ja siihen ei mikään kiinalainen sähköautojen startup-merkki pysty.

Tuleeko Aiways koskaan kilpailemaan BMW:n kanssa?

Mahdollisuudet siihen, että Aiways menestyksekkäästi kilpailee BMW:n kanssa tulevina vuosikymmeninä, ovat melko pienet, jos BMW jatkaa luksussähköautojen valmistusta. Kestää kauan, ennen kuin brändi saa tarpeeksi vetovoimaa kilpailemaan BMW:n kanssa, varsinkin jos se ei valmista luksusajoneuvoja.

Tesla on kiistatta markkinoiden halutuin sähköautomerkki, mutta edes Tesla ei pysty vastaamaan BMW:hen tuotemerkin yleisen vetovoiman osalta. BMW on autoteollisuuden ikoni, ja Aiways tuskin koskaan saavuttaa samaa asemaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z