Aiways vs Mercedes – kumpi on parempi?

On lähes mahdotonta verrata Aiwaysia ja Mercedestä, koska Aiways on vasta hiljattain liittynyt autoteollisuuteen ja sillä on tällä hetkellä vain kaksi autoa, kun taas Mercedes on yksi vanhimmista ja halutuimmista automerkeistä autojen historiassa.

Näiden kahden vertailu on kuin vertaisi alan parasta tarjottavaa uusimpaan ja halvimpaan. Näin ollen Aiways tuskin voi tarjota mitään, mikä uhkaisi Mercedestä millään mahdollisella segmentillä.

Mercedes on yksinkertaisesti parempi kaikessa, mitä se tekee, koska se tekee kaiken. Aiways puolestaan tarjoaa vain kaksi autoa suhteellisen kapealle ostajakunnalle, koska se on niin uusi ja koska tuskin kukaan tietää, että Aiways on edes olemassa, varsinkaan läntisellä pallonpuoliskolla.

Kaiken kaikkiaan näitä kahta ei voi verrata keskenään, koska Mercedes on parempi lähes kaikessa. Aiways voi kuitenkin varmasti kasvattaa brändinsä vetovoimaa tulevina vuosina, jos se jatkaa kilpailukykyisesti hinnoiteltujen ja kunnolla valmistettujen autojen tarjoamista.

Aiways – yleiskatsaus tuotemerkkiin

Aiways on kiinalainen sähköautoalan startup-yritys, joka on keskittynyt valmistamaan kilpailukykyisesti hinnoiteltuja ja joukkovoimaisia sähköautoja. Aiways-yhtiön tavoitteena on kasvattaa läsnäoloaan länsimaissa, jotta siitä tulisi yksi tärkeimmistä toimijoista sähköautojen autoteollisuudessa.

Tämä tarkoittaa, että se kilpailee suoraan Kian, Hyundain, Toyotan, Hondan ja jopa Mercedeksen, VW:n, Audin ja BMW:n kaltaisten yritysten kanssa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Aiwaysin on löydettävä keino tarjota tuote, joka voi todella kilpailla näiden suurten autoteollisuusyritysten kanssa löytämällä oman paikkansa markkinoilla.

  Missä Mercedeksessä on Sport-tila

Useimmilla ihmisillä ympäri maailmaa ei ole varaa ostaa 2022 sähköautoa, kuten Mercedes EQS:ää tai jopa Tesla Model 3:a. Aiways on päättänyt liittyä peliin tarjoamalla U5:n halpana vaihtoehtona tällaisille autoille, ja se näyttää pärjäävän melko hyvin EU:n markkinoilla, kun otetaan huomioon, että se on vasta aloittanut toimintansa.

U5:ssä on yksi 150 kW:n sähkömoottori ja 63 kWh:n akku, jonka pitäisi riittää noin 250 WLTP-kilometriin latausten välillä. U5:n lataaminen 20 prosentista 80 prosenttiin kestää noin 30 minuuttia nopealla tasavirtalaturilla, kun taas hitaalla tasavirtalaturilla U5:n lataaminen kestää noin 8-10 tuntia.

Mercedes Benz – Tuotemerkin yleiskatsaus

Kuten sanottu, Mercedes on johtava automerkki luksus- ja huippuluokan segmenttien osalta. Mercedes tarjoaa tällä hetkellä kymmeniä erilaisia ajoneuvoja, mukaan lukien viistoperät, sedanit, farmarit, katumaasturit, crossoverit, urheiluautot, superautot, puoliperävaunut ja niin edelleen ja niin edelleen.

On melko ilmeistä, että Mercedes on keskittynyt olemaan maailman ykkösautomerkki, ja monien mielestä se on maailman paras autonvalmistaja. Mercedeksen tiedetään asettavan standardeja monille segmenteille, erityisesti täysikokoisten luksussedanien segmentille.

Lisäksi Mercedes tarjoaa markkinoiden ylellisintä sähköautoa – Mercedes EQS sedania. EQS on U5:een verrattuna ylivoimainen festivaali, sillä se pystyy kulkemaan yli 400 mailia yhdellä latauksella. Se tarjoaa enemmän kaikkea, eikä sitä voi verrata U5:een, vaikka otettaisiin huomioon EQS:n hinnankorotus.

Kaiken kaikkiaan Mercedes tuskin tulee edes uhkaamaan mitään kiinalaisten sähköautojen startup-merkkien kaltaisia. Mercedes on autopelin lopullinen pomo, kun taas Aiways vain raapii autoteollisuuden pintaa.

  Mikä on paras Mercedes ensimmäiseksi autoksi?

Kuinka suuri Mercedes on?

Mercedes Benz on yksi autoteollisuuden halutuimmista ja himoitsemattomimmista merkeistä, mikä tarkoittaa, että Mercedeksen tuotemerkin vaikutus ulottuu paljon autoteollisuutta laajemmalle. Mercedes on myös yksi parhaista, ellei jopa paras F1-tiimi.

Mercedeksen tiedetään asettaneen standardit monille autosegmenteille ja erityisesti täysikokoisten sedanien segmentille S-luokan myötä. S-luokka on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, ja se on aina onnistunut nostamaan rimaa, kun on kyse teknologialla varustetuista täysikokoisista sedaneista.

Mercedes on ollut edelläkävijä lukuisissa mukavuus- ja ylellisyysominaisuuksissa viime vuosikymmeninä, ja EQS:n myötä tämä suuntaus jatkuu varmasti. Mercedes Benz on paljon enemmän kuin pelkkä automerkki, sillä Mercedes on sekä statussymboli että himon kohde.

Monet ihmiset haaveilevat omistavansa jonain päivänä Mercedeksen, eikä se ole mikään tavallinen asia. Sinänsä Mercedeksen vertaaminen kiinalaisen startup-sähköautomerkin kanssa on melko naurettavaa. Lisäkontekstin vuoksi mainittakoon, että Mercedes-yhtiön arvo on 50,866 miljardia dollaria, kun taas Aiwaysin arvo on 5,7 miljardia dollaria.

FAQ-osio

Mikä on paras Mercedes-malli?

Mercedes tarjoaa tällä hetkellä monia luokkansa johtavia autoja, kuten uuden Mercedes C-luokan, S-luokan ja sähkökäyttöisen EQS-sedanin. Yksittäisen parhaan Mercedes-mallin valitseminen tarkoittaa monien tekijöiden, kuten haluttavuuden, teknologian, ylellisyyden ja perinnön, huomioon ottamista.

Tämän perusteella voidaan sanoa, että Mercedes Benz S-luokka on kaikkien aikojen paras Mercedes-malli. Toiselle sijalle nousee Mercedes Benz G-luokka, sillä tuskin mikään muu maasturi pitää arvonsa yhtä johdonmukaisesti. Kolmas sija menee upouudelle EQS:lle, koska se osoittaa, että Mercedes on valmis sähköiseen tulevaisuuteen ja säilyttää varmasti huippuluokan maineensa.

  Kuinka kauan Mercedeksen moottorit kestävät?

Aikooko Aiways tarjota tulevaisuudessa lisää malleja?

Aiways tarjoaa tällä hetkellä U5-maasturia/crossoveria ja U6:ta, joka on U5:n tyylikkäämpi versio. Aiways on myös hiljattain paljastanut U7-perhemaasturikonseptin, jonka pitäisi nähdä päivänvalo lähivuosina. Aiways aikoo varmasti aikanaan laajentaa mallistoaan muiden segmenttien autoilla.

Ainoastaan aika näyttää, miten hyvin nämä autot menestyvät, mutta jos Aiways jatkaa kilpailukykyisesti hinnoiteltujen ja hyvin suunniteltujen autojen tarjoamista, sen pitäisi kukoistaa.

Miksi minun pitäisi jättää Aiwaysin ostaminen väliin?

Aiways ei ole vielä vakiinnuttanut asemaansa tuotemerkkinä, mikä tarkoittaa, että emme ole 100-prosenttisen varmoja siitä, miten nämä autot pärjäävät tulevina vuosina. U5 ei myöskään ole aivan turvallisin auto, sillä EURO Ncap on antanut U5:lle vain kolmen tähden turvallisuusluokituksen.
Näiden autojen huoltaminen ja omistaminen pitkään on vielä mysteeri useimmille ihmisille, joten on järkevää odottaa hieman ennen kuin lähdet ostamaan Aiwaysia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z