Aiways vs Porsche – mikä on parempi?

Viimeisten nopeiden vuosien aikana Aiways on alkanut tulla puoliksi merkitykselliseksi sähköautovalmistajaksi, joka yrittää kattaa sähköautojen alemman tason. Aiways on onnistunut tässä U5:llä, joka on lähtötason sähköauto SUV/crossover, joka näyttää tarjoavan melko paljon vastinetta rahalle.

Autoteollisuuteen pääseminen on useimmille uusille yrityksille lähes mahdoton tehtävä, koska kilpailukykyisen auton valmistaminen vaatii valtavasti tietoa ja rahaa, varsinkin kun otetaan huomioon, että kaikki suuret automerkit ovat tehneet autoja vuosikymmeniä, ellei jopa vuosisatoja.

Porsche on yksi maailman suurimmista ja halutuimmista urheiluautojen valmistajista, mikä tarkoittaa sitä, että Porsche palvelee täysin erilaista asiakaskuntaa kuin Aiways. Porschen mallit maksavat 5-10 kertaa enemmän rahaa kuin mitä U5 tarjoaa, joten näiden kahden merkin vertailu on melko helppoa.

Porsche on parempi kaikessa, mitä he tekevät, koska Porsche tunnetaan alan parhaista autoteollisuuden suunnitteluratkaisuista. Aiways puolestaan raapii vasta autoteollisuuden pintaa, eikä se todennäköisesti koskaan saavuta samanlaista haluttavuuden ja laadun tasoa kuin Porsche.

Aiways – Tuotemerkin yleiskatsaus

Aiways tarjoaa tällä hetkellä vain kaksi valtavirtamallia, U5:n ja U6:n, mutta näyttää siltä, että U7 on pian tulossa perheystävällisempänä isompana katumaasturina. Suunta, johon Aiways on menossa, on varmasti lupaava, jos he onnistuvat korjaamaan joitakin puutteita, kuten kyseenalaisen turvallisuuden ja tylsän ulkoisen muotoilun.

U5 näyttää ulkoisesti hieman päättömältä, mikä on sääli, koska se tarjoaa hienosti sisätilat. Ulkosuunnittelun kaltaiset tekijät ovat uskomattoman tärkeitä startup-brändille, jos se haluaa kerätä lisää kiinnostusta tulevaisuudessa.

  Paras Porsche Boxster tuulensuoja

U5 on suosituin Aiways-malli, koska se tarjoaa 63 kWh:n akun, joka pystyy 250 WLTP-kilometriin yhdellä latauksella, melko kohtuulliseen hintaan. Kaikissa U5-malleissa on yksi sähkömoottori, jonka teho on 150 kW (201 hv).

U5:n lataaminen 20 prosentista 80 prosenttiin kestää noin 30 minuuttia, jos käytössäsi on nopea tasavirtalaturi, kun taas U5:n hidas lataaminen kestää noin 8-10 tuntia hitaan vaihtovirtalaturin avulla. Aiways on lupaava tuotemerkki, jonka pitäisi lopulta ansaita maine, jos se jatkaa kilpailukykyisesti hinnoiteltujen ja kunnolla tehtyjen autojen tarjoamista.

Porsche – Tuotemerkin yleiskatsaus

On lähes mahdotonta olla tietämättä, että Porsche on yksi maailman halutuimmista automerkeistä. Olipa kyseessä sitten 911:n kaltainen urheiluauto tai Cayennen kaltainen ylellinen katumaasturi, kaikki Porschen mallit pitävät pintansa jopa kaikkein kalleimmissa ja kilpailluimmissa autosegmenteissä.

Ainoa sähköauto, jota Porsche tällä hetkellä tarjoaa, on mieletön Porsche Taycan. Tämä avaruusajan näköinen urheiluauto pystyy kiihdyttämään 0-100 km/h alle 2,5 sekunnissa, koska se käyttää 760 hv:n ja 1050 Nm:n sähkömoottoriparia.

Taycan maksaa tosin muutaman kerran enemmän kuin U5, koska se tarjoaa 10 kertaa enemmän kuin mitä U5 pystyy tarjoamaan. Taycan on yksi maailman nopeimmista, parhaiten käsiteltävistä, ylellisimmistä, halutuimmista ja tehokkaimmista sähköautoista, ja samalla se pitää arvonsa vaikuttavasti.

Tämä tarkoittaa, että asiakkaat ovat valmiita maksamaan 6-numeroisen summan tällaisesta autosta, ja siihen Aiways ei todennäköisesti koskaan pääse käsiksi. Porsche on yksinkertaisesti rakennettu eri tavalla, eikä Aiways voi millään tavoin kilpailla Porschen kanssa.

  Miksi käytetyt Porschet ovat niin halpoja

Tuotesijoittelun erot Porschen ja Aiwaysin välillä

Kuten aiemmin todettiin, Aiways pyrkii tekemään autoja suurille massoille, kun taas Porsche tekee autoja harrastajille. Näin ollen joillakin Porsche-malleilla, kuten 911-mallilla, on oma kulttimainen kannattajakuntansa, ja sellaista eivät useimmat nykyiset automerkit pysty tarjoamaan.

Korkealuokkaisen luksusauton menestyksekäs myyminen on lähes mahdotonta, jos kyseessä on uusi tuotemerkki, sillä näitä autoja ostetaan ylivertaisen tuotemerkin vetovoiman vuoksi. Porschella on maine yhtenä maailman edistyksellisimmistä autonvalmistajista, koska Porsche-autoilla on taipumus päihittää kilpailijansa lähes jokaisessa segmentissä.

Aiways haluaa tyydyttää potentiaalisten sähköautoasiakkaiden alinta tasoa, kun taas Porsche tähtää ylimpään tasoon. Onnistuminen kummassakin näistä luokista on melko vaikeaa, mutta Aiways ei tule koskaan saavuttamaan luokkansa johtavaa asemaa ylemmässä luokassa.

FAQ-osio

Miksi ihmiset ostavat Porscheja?

Ihmiset ostavat Porschet, koska Porschet ovat hintansa arvoisia. Nykyaikaisiin Porsche-malleihin liittyvät arvonalennukset ovat minimaalisia, ja sillä useimmat merkit eivät voi kehuskella.

Prosentuaalisesti Porschen ostaminen on järkevämpää kuin Audin tai Mercedeksen ostaminen. Nämä autot maksavat todellakin valtavia summia rahaa, mutta ne ovat myös luokkansa johtavia useimmissa suhteissa. Esimerkiksi 911 on kaikkien aikojen ikonisin Porsche-malli, ja se on planeetan paras urheiluauto, vaikka se on paljon halvempi kuin jotkut kilpailijansa.

Miksi ihmiset ostavat Aiwaysia?

Ihmiset ostavat Aiwaysin autoja samoista syistä kuin ostavat halpoja kiinalaisia Android-puhelimia. Se johtuu siitä, että he voivat nauttia kunnollisesta 2000-luvun tuotteesta, jossa on kaikki tarvittavat kellot ja pillit ilman, että heidän tarvitsee maksaa Samsung-tason rahaa.

  Onko Boxster köyhän miehen Porsche?

Merkki maksaa paljon rahaa, ja se on selvää heti, kun ottaa huomioon, että Porsche ansaitsee jokaisesta autosta suurimman voittomarginaalin verrattuna kaikkiin muihin maailman automerkkeihin. Tämä tarkoittaa, että Porschen mallit ovat autoteollisuuden Iphoneja.

Pitäisikö minun ostaa Aiways U5?

Jos haluat kokeilla vesiä sähköauton kanssa, U5 on melko hyvä valinta, koska se tarjoaa paljon vastinetta rahalle. Se ei tosiaan ole ehkä maailman turvallisin sähköauto, mutta uudemmat Aiways U5 -mallit tulevat muuttamaan tämän.

Kun ne muuttuvat, sinun kannattaa ostaa U5, koska mikään muu sähköauto ei tarjoa vastaavaa vastinetta rahalle. U5 on tilava ja hyvin rakennettu sähköinen SUV/Crossover, joka todellakin ansaitsee paikkansa markkinoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z