Aiways vs Volvo – kumpi on parempi?

Aiways on lupaava kiinalainen sähköautoalan startup-yritys, joka on aloittanut autojen valmistuksen vasta muutama vuosi sitten, kun taas Volvo on yksi markkinoiden johdonmukaisimmista premium-luokan luksusautomerkeistä. Erot näiden kahden merkin välillä ovat valtavat, sillä ne tarjoavat täysin erilaisia autoja.

Aiways on keskittynyt tekemään kilpailukykyisiä, halpoja ja kaikin puolin saavutettavia sähköautoja, kun taas Volvo on tunnettu huippuluokan luksussedanien, -kartanoiden ja -katumaastureiden valmistuksesta. Volvo tarjoaa myös sähköautoja sekä Volvo-merkkisinä autoina että itsenäisinä Polestar-ylellisyyssähköautoina.

Volvo kattaa lähes kaikki mahdolliset segmentit, sillä se valmistaa katumaastureita, sedaneja, farmareita, crossovereita ja jopa suurempia hyötyajoneuvoja, kuten puoliperävaunuja, pakettiautoja ja linja-autoja. Aiways puolestaan tarjoaa tällä hetkellä vain kaksi mallia, ja molemmat ovat melko samanlaisia.

Näitä kahta merkkiä on vaikea verrata oikealla tavalla, sillä Volvo on suuri automerkki, kun taas Aiways on uusi kiinalainen sähköautomerkki. Sinänsä Volvo on Aiwaysia parempi lähes jokaisella segmentillä, mutta tämä voi mahdollisesti muuttua, jos Aiways jatkaa kilpailukykyisten ja kunnolla valmistettujen autojen toimittamista.

Aiways – yleiskatsaus tuotemerkkiin

Kuten aiemmin todettiin, Aiways tarjoaa tällä hetkellä kahta mallia, U5 SUV:tä ja U5 Coupe-maasturia. Aiways on myös paljastanut U7-konseptin, jonka pitäisi nähdä päivänvalo pian, ja sen pitäisi olla täysikokoinen perhemaasturi, jonka hintalappu on korkeampi.

U5 on melko suosittu sähköauto Euroopassa, koska se tarjoaa paljon vastinetta rahalle. U6 on vasta tulossa myyntiin, ja sen pitäisi seurata samanlaista kehityskulkua. U5:ssä on 63 kWh:n akku, jonka pitäisi riittää noin 250 WLTP-kilometriin.

  Onko Volvoissa hyvät moottorit?

Voit ladata U5:n 20 prosentista 80 prosenttiin hieman yli 30 minuutissa, jos käytät DC-pikalaturia, kun taas hitaassa vaihtovirtalatauksessa sama prosenttilataus kestää 8-10 tuntia. U5:ssä on yksi sähkömoottori, jonka teho on 150 kW (201 hv), ja se on yksi parhaista sähköautoista, joita voi saada rahalla.

Jos Aiways jatkaa kilpailukykyisesti hinnoiteltujen autojen valmistamista ja jos se parantaa tietyillä osa-alueilla, kuten turvallisuudessa, muotoilussa ja markkinoinnissa, se voi mahdollisesti saavuttaa samanlaisen suosion. Vain aika näyttää, onko tämä todella mahdollista, mutta toistaiseksi Volvo on tietty askel Aiwaysin yläpuolella lähes kaikissa suhteissa.

Volvo – Yleiskatsaus tuotemerkkiin

On turvallista sanoa, että Volvo on merkittävä autoalan yritys, koska se myy vuosittain valtavia määriä autoja. Jotkin Volvon mallit, kuten keskikokoinen XC90-maasturi tai XC40-crossover, ovat monessa suhteessa luokkansa johtavia, koska ne tarjoavat ylivoimaista turvallisuutta ja hienostuneisuutta.

Tähän Aiways ei tällä hetkellä pysty, koska se tuskin voi koskettaa luksusautojen segmenttiä. Suurin ero Aiwaysin ja Volvon välillä on yleinen vetovoima tuotemerkin suhteen, koska Volvo on tunnettu suuri autoteollisuusyritys ja Aiways on vasta aloittamassa toimintaansa.

Volvo XC40 P8 AWD Recharge on U5:n lähin mahdollinen kilpailija, koska se tarjoaa jossain määrin samanlaisen kokemuksen. Täyssähköisessä XC40:ssä on 75 kWh:n akku, jonka pitäisi riittää noin 250 WLTP-kilometriin, mikä on lähes sama kuin U5:llä.

XC40:ssä on kuitenkin 300 kw:n teho, joka on kaksinkertainen U5:een verrattuna, ja se on myös hienostuneempi ja halutumpi auto. U5 ei pärjää XC40:lle, mutta jos Aiways jatkaa kilpailukykyisten autojen valmistamista, se voi tulevaisuudessa kilpailla Volvon kanssa.

  Mikä on luotettavin Volvo?

Brändin vetovoima – Kuinka tärkeää brändin vetovoima on autoteollisuudessa?

Vankan brändiviehätyksen ansaitseminen autoalalla on melko vaikeaa, koska autoteollisuus on jo täynnä lukuisia vuosisatoja toimineita tuotemerkkejä. Näin ollen upouuden kiinalaisen sähköautoalan startup-yrityksen on tarjottava jotain, mitä kaikki nämä suuret toimijat eivät voi tarjota, ja se on edullisuus.

Kyky suunnitella kilpailukykyinen tuote ja samalla maksaa vähemmän rahaa on ainoa tapa, jolla nämä tuotemerkit voivat lopulta asettua ja tulla tärkeäksi lisäykseksi autoteollisuuteen. Volvon kaltaiset tuotemerkit ovat olleet olemassa jo vuosikymmeniä, ja siitä potentiaaliset asiakkaat ovat tietoisia.

Näin ollen on turvallista sanoa, että tuotemerkin vetovoima on erittäin tärkeä näkökohta autojen ostamisessa, sillä autot ovat sekä tunnepohjaisia että rationaalisia ostoksia. Ne saavat meidät tuntemaan itsemme aikaansaaviksi, ja meillä on tapana viettää niissä paljon aikaa.
Luotamme niihin elämämme, joten niiden on oltava turvallisia ja haluttuja. Aiways ei ole vielä tässä vaiheessa, mutta jos se jatkaa nykyistä toimintaansa, se saattaa olla tässä vaiheessa jo kaukaisessa tulevaisuudessa.

FAQ-osio

Mikä Aiways U5:ssä on parasta?

Parasta U5:ssä on sen tarjoama tilamäärä rahaan nähden, koska se tarjoaa lähes johtajan istuin- ja kuormatilaa ja maksaa samalla kuin jotkut kompaktit sähköautot. Tämä tarkoittaa, että U5 sopii erinomaisesti perhekuljetuksiin, ja sitä nykyiset markkinat varmasti arvostavat.

  Onko olemassa urheilullinen Volvo?

Toinen hienoin asia U5:ssä on tietenkin hinta, sillä tuskin mikään muu sähköautomerkki voi tarjota sitä, mitä Aiways voi tarjota hintaan nähden. U5:ssä on myös kaikki 2000-luvun teknologia, kuten kehittyneet kuljettajan apujärjestelmät, kunnollinen infotainment-järjestelmä ja melko mukava ajo.

Mikä Aiways U5:ssä on huonointa?

U5 tarjoaa ala-arvoiset turvallisuusluokitukset, mikä on ehdottomasti huolenaihe monille perhekeskeisille asiakkaille. Tarkemmin sanottuna U5 ei läpäissyt Euro NCAP:n sivutörmäystestiä, ja sen aktiiviset turvallisuusominaisuudet ovat keskinkertaiset.

Lisäksi Aiwaysilla ei ole tällä hetkellä käytännössä minkäänlaista vetovoimaa tuotemerkin suhteen, mikä on tärkeää suurimmalle osalle asiakkaista.

Miksi Volvo on parempi kuin Aiways?

Volvo on valmistanut kilpailukykyisiä autoja vuosikymmeniä, kun taas Aiways on vasta hiljattain liittynyt alalle. Näin ollen Volvo on myös merkki, joka tunnetaan ylivoimaisista turvallisuusluokituksista, kun taas Aiways on täysin päinvastainen. Volvo on ylellisempi, mukavampi ja paljon haluttavampi.

Volvo tarjoaa kymmeniä autoja jokaiseen kuviteltavissa olevaan segmenttiin, kun taas Aiways tarjoaa tällä hetkellä vain kaksi autoa. Volvo tarjoaa myös enemmän teknologiaa, parempia rakennusmateriaaleja ja yleistä laadun parantamista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z