Aiways vs VW – kumpi on parempi?

Aiways on uusi kiinalainen sähköautoalan startup-brändi, joka tarjoaa tällä hetkellä kaksi sähköautoa, Aiways U5:n ja Aiways U6:n. Molemmat perustuvat samaan alustaan, ja ainoa merkittävä ero näiden kahden välillä on ulkoinen muotoilu, sillä U6 hyödyntää coupe-henkistä SUV-muotoilua.

VW taas on yksi maailman suurimmista autoteollisuuden yrityksistä, joka on valmistanut autoja lähes 100 vuoden ajan. VW tarjoaa tällä hetkellä muutamia sähköisiä malleja, kuten VW ID .3, VW ID.4, Golf e ja tuleva VW ID .6.

VW:n ja Aiwaysin väliset erot ovat valtavat, sillä lähes kaikki tuntevat VW:n merkin, kun taas lähes kukaan ei tiedä, että Aiwaysia edes on olemassa. Lisäksi VW valmistaa polttomoottoriautoja ja pistokehybridiautoja lähes jokaiseen segmenttiin, mikä tarkoittaa, että VW:llä on tällä hetkellä tarjolla kymmeniä autoja.

Aiways on kaukana siitä, että se pystyisi kilpailemaan VW:n kanssa tuotemerkkinä, mutta Aiways U5 voi varmasti kilpailla VW ID .4:n kanssa, varsinkin kun otetaan huomioon, että U5 maksaa paljon vähemmän rahaa. Niin tai näin, jos Aiways jatkaa kilpailukykyisesti hinnoiteltujen ja kunnolla valmistettujen autojen tarjoamista, se saattaa lopulta pystyä uhkaamaan VW:tä suuremmassa mittakaavassa.

Aiways – Tuotemerkin yleiskatsaus

Hieman yli kolme vuotta kestäneen kehitystyön jälkeen Aiways on julkaissut U5:n, SUV/Crossoverin, joka on suunnattu sähköautojen aloitteleville asiakkaille suhteellisen edullisella sisäänpääsyhinnalla. Aiways toivoo, että se tulvii sähköautojaan länsimaisille markkinoille tulevina vuosina aivan kuten kaikki muutkin kiinalaiset startup-sähköautomerkit tekevät.

  Aiways vs Mercedes - kumpi on parempi?

Vielä on epäselvää, miten tämä etenee, mutta on turvallista sanoa, että toistaiseksi heillä menee hyvin. Joitakin ongelmia kuitenkin on, erityisesti turvallisuuden osalta, sillä U5 on saanut vain heikon kolmen tähden turvallisuusluokituksen Euroopan tunnetuimmalta törmäystestausorganisaatiolta Euro NCAP:lta.

U5 ei saanut kunnollisia tuloksia sivutörmäystestissä, ja myös aktiiviset ohjelmistoturvaominaisuudet eivät olleet täydellisiä. Joka tapauksessa tämä näyttää olevan U5:n suurin ongelma, ja Aiways vastasi nopeasti, että he työskentelevät jo ongelman ratkaisemiseksi.

U5 on saatavana 63 kWh:n akulla, joka voidaan ladata 20 prosentista 80 prosenttiin nopealla tasavirtalaturilla noin 30 minuutissa. Jos lataat U5:n hitaalla vaihtovirtalaturilla, latausaste on 80 prosenttia noin 8-10 tunnissa. Kaikissa U5-malleissa on yksi sähkömoottori, jonka teho on 150 kW (201 hv).

VW – Tuotemerkin yleiskatsaus

Ellet ole elänyt kiven alla viime vuosikymmeniä, VW on todennäköisesti sinulle tuttu tuotemerkki. VW:n mallit kattavat lähes jokaisen kuviteltavissa olevan segmentin, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi löytää tarpeisiisi täydellisesti sopiva VW-malli.

Volkswagen Auto Group on näin ollen onnistunut nousemaan yhdeksi menestyneimmistä autoteollisuuden yrityksistä, erityisesti koska se omistaa osittain Audin, Lamborghinin, Porschen, Seatin, Škodan, Lamborghinin, Bentleyn ja Bugattin.

VW ID .4 on U5:n lähin kilpailija, koska sen tehot ovat lähes identtiset ja toimintasäde on samanlainen. ID .4:ssä on kuitenkin suurempi 82 kWh:n akku. ID .4:n lataaminen 80 prosenttiin nopealla tasavirtalaturilla kestää noin 40 minuuttia, joten myös latausajat ovat lähes samat.

  Aiways vs BMW - kumpi on parempi?

ID .4 tuntuu sekä ulko- että sisäpuolelta hieman korkeatasoisemmalta, mutta erot eivät riitä oikeuttamaan ID .4:n hinnankorotusta Aiways U5:n sijaan.

Voiko Aiways koskaan menestyä yhtä hyvin kuin VW?

On vaikea sanoa, pystyykö Aiways koskaan vetämään vertoja VW:lle sekä myynnin että merkkien houkuttelevuuden kannalta, mutta toistaiseksi mahdollisuudet siihen ovat melko pienet. Aiways on uusi tuotemerkki, joka tarvitsee todennäköisesti vuosikymmenien ajan menestyksekästä liikkeenjohtoa saavuttaakseen samanlaisen aseman.

VW on valtava, yli 500 miljardin dollarin arvoinen yritys, kun taas Aiwaysin arvo on tällä hetkellä noin 5,7 miljardia dollaria. Näin VW pystyy kattamaan markkinoita, jotka ovat pienten kiinalaisten sähköautoalan startup-yritysten ulottumattomissa, ja sinne pääsemiseen liittyvät vaikeudet ovat merkittäviä.

Kaiken kaikkiaan on turvallista sanoa, että Aiways kerää kiinnostusta kovaa vauhtia, mutta tämä kiinnostus tuskin koskaan yltää samoihin korkeuksiin kuin VW:llä. Vain aika näyttää, miten tämä kehittyy, mutta tällä hetkellä VW on toisella tasolla.

FAQ-osio

Miksi ihmiset ostavat Aiways U5:n?

Aiways U5 tarjoaa suurta vastinetta siihen nähden, mitä se tarjoaa hintaan nähden. Mikään sähköauto Euroopassa ei tällä hetkellä pysty vastaamaan siihen, mitä U5 tarjoaa vastaavalla rahasummalla. Se on myös melko edistyksellinen auto, jossa on kaikki 2000-luvun edistykselliset kuljettajan apujärjestelmät ja joka on myös ylivoimaisen tilava.

  VW vs. Mercedes: Luotettavuus

Yksi U5:n suurimmista kritiikkikohteista turvallisuuden lisäksi on sen vaisu ulkomuotoilu, joka näyttää jakavan mielipiteitä. Siksi Aiways julkaisi U6:n, joka näyttää hieman korkealuokkaisemmalta, mutta hinta on silti samankaltainen.

Miksi ihmiset ostavat VW ID .4:n?

Kuten aiemmin todettiin, VW on yksi autoalan suurimmista toimijoista, mikä tarkoittaa sitä, että VW:llä on melko jatkuva asiakaskunta, jolla on taipumus päivittää vanhempia VW-mallejaan aina, kun uudempi malli ilmestyy.

ID .4 ei ehkä ole paras hinta-laatusuhde kaikista tällä hetkellä myynnissä olevista sähköautoista, mutta kaikki tietävät, missä sitä huolletaan ja mitä VW:ltä voi odottaa. Tässä Aiways jää VW:hen verrattuna jälkeen, koska se on niin uusi tuotemerkki.

Tulevatko sähköautot tulevaisuudessa paremmiksi?

Sähköautoista tulee lähes varmasti parempia tulevaisuudessa, koska koko autoteollisuus on täynnä kilpailukykyisiä yrityksiä, jotka pyrkivät ylittämään rajoja jokaisen uuden mallin myötä. Vielä on epäselvää, kuinka kehittyneitä sähköautoista tulee lähivuosina, mutta niistä tulee parempia.

Meidän pitäisi odottaa, että sähköautojen hinnat alkavat laskea, kun markkinoilla on yhä enemmän potentiaalisia sähköautoasiakkaita. Uudemmissa sähköautoissa pitäisi myös olla tulevaisuudessa enemmän toimintasäde, ja myös latausmahdollisuuksien pitäisi parantua huomattavasti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z