Audi A4:n yleiset ongelmat

Audi A4 ongelmat

Audi A4 on Audin valmistama kompaktikokoinen luksusperheen sedan ja yksi myydyimmistä Audi-autoista yleensä. Ensimmäinen A4 esiteltiin vuonna 1994, ja se oli menestys heti ensimmäisestä päivästä lähtien. A4 kilpailee BMW 3-sarjan ja Mercedes Benz C-luokan kaltaisten autojen kanssa.

Luotettavuuden osalta Audi A4 onnistuu pitämään päänsä veden yläpuolella suurimman osan ajasta, mutta jotkut sukupolvet ovat parempia kuin toiset. A4 on auto, joka tarvitsee asianmukaista huoltoa, muuten se aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia. A4:n yleisimmät ongelmat liittyvät sytytyskeloihin, sytytystulppiin ja sytytysjohtimiin.

A4 kärsii myös moottoriöljyvuodoista, tyhjennysputken tyhjennyskokeista, joilla on taipumus tukkeutua, alipainevuodoista, happianturiongelmista tai katalysaattoriongelmista. Vanhemman A4:n bensiinimoottori kärsii myös imusarjaan kertyneestä hiilestä, joka on puhdistettava tai moottori voi aiheuttaa ongelmia.

Kaiken kaikkiaan A4 on kohtuullisen luotettava auto, jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Jos sitä ei huolleta, A4:n kanssa tulee todennäköisesti vastaan lukemattomia ongelmia, joista osa on vaikeampi korjata kuin toiset.

Audi A4 – Sytytystulppa, sytytyskelat, sytytysjohtoongelmat

Jos törmäät Audi A4:n kojelaudassa pelättyyn moottorin tarkastusvaloon, on hyvin todennäköistä, että CEL-merkkivalo johtuu sytytystulpan syttymishäiriöstä, joka aiheutti moottorin syttymishäiriön. Vuoden 2012 jälkeiset A4-mallit ovat parempia, koska niissä ilmenee harvoin sytytysvirheitä ennen kuin on ajettu vähintään 100 000 kilometriä, mutta vanhempien mallien tiedetään sytyttävän paljon aikaisemmin.

Myös sytytyskelat ja -langat ovat tunnetusti monien Audin bensiinimoottoreiden murheenkryyni, ja ainoa tapa korjata ne on vaihtaa ne, jos ne aiheuttavat ongelmia. Kun kyse on sytytyskeloista, ne on vaihdettava kerralla, koska se on aina paras toimintatapa.

  Paras Audi perheauto, jossa on 7 paikkaa

Audi A4 – Öljyvuodot

Edellä mainitsemamme ongelmat vaivaavat enimmäkseen kaasumoottoreita, kun taas öljyvuodot ja lisääntynyt öljynkulutus vaivaavat sekä diesel- että kaasumoottoreita. Öljyvuodot johtuvat tyypillisesti venttiilikannen tiivisteen rikkoutuneesta tai kuluneesta tiivisteestä tai jos jotkut letkut ovat vaurioituneet. Jos huomaat öljytahroja A4:n alla, tee painetestaus, jotta näet, onko vuoto olemassa.

Sinun on myös muistettava, että eurooppalaisilla luksusautoilla on taipumus kuluttaa paljon öljyä, kun ne ovat ajaneet kunnon kilometrejä. A4 ei poikkea tästä. Siksi sinun pitäisi aina pitää öljykannu takakontissa ja tarkistaa aina öljytasot, sillä et halua, että moottori kärähtää öljyn puutteen vuoksi.

Audi A4 – Plenumin kuivien jänteiden tukkeutumisongelmat

A4:n tiedetään kärsivän siitä, että auton sähköjärjestelmään pääsee vettä tukkeutuneiden tyhjennysputkien, kuten kattoluukun ympärillä olevien, takia. Jos et puhdista näitä viemäreitä säännöllisesti, niistä pääsee todennäköisesti vettä sisään, mikä voi aiheuttaa todella vakavia ongelmia, jotka ovat sekä kalliita että vaikeita korjata ja joiden korjaamiseen tarvitaan todennäköisesti kasa varaosia.

Tällaiset ongelmat ovat nykyään yleisiä monissa autoissa, joissa on kattoluukut/kuukattoluukut, mutta joidenkin arvioiden mukaan A4 kärsii veden sisäänpääsyongelmista enemmän kuin useimmat muut autot.

Audi A4 – Alipainevuodot, katalysaattoriongelmat, O2-anturi, hiukkassuodattimen suodatinongelmat.

Katalysaattori ja hiukkassuodatin on suunniteltu pitämään päästöt kurissa ja tekemään A4:stä paljon puhtaamman auton ja siten turvallisemman ympäristön kannalta. 02-anturi on elintärkeä, jotta autosi toimii aina tehokkaasti, koska se jakaa ja hallitsee palotilaan tulevan ilman määrää.

  Onko Audi RS e-Tron GT hyvä auto?

Kaikkien näiden järjestelmien on toimittava täydellisesti yhdessä, jotta A4:n päästötaso olisi mahdollisimman alhainen, mutta valitettavasti ne kaikki ovat alttiita ongelmille. DPF-suodatin on yksi rasittavimmista ongelmista, joita A4-dieselmoottorit kohtaavat.

Audi A4 – Hiilisaostumat imusarjaan.

Vanhemmat Audi A4 -mallit, joissa on suuremmat 6- ja 8-sylinteriset moottorit, kärsivät tunnetusti hiilikerrostumista, jotka kerääntyvät imusarjan päälle. Nämä kerrostumat voivat vaikuttaa autoon monin tavoin ja ilmenevät yleensä siten, että moottori ei pysty tuottamaan maksimaalista tehoa.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi sinun on puhdistettava nämä kerrostumat käsin aina, kun ne alkavat aiheuttaa ongelmia.

FAQ-osio

Onko Audi A4 sen arvoinen?

Audi A4 on yksi myydyimmistä Audi A4 -malleista syystä. Se on kompakti perhesedan, joka saavuttaa täydellisen tasapainon suoran koon ja sisätilan välillä, mikä tarkoittaa, että se on yhtä lailla yritystason auto kuin tavallinen kuluttaja-auto. Jotkut sanovat, että A4 on täydellisen kokoinen nykyaikaan, ja olen samaa mieltä.

A4:ssä on myös upeat moottorit ja kaikenlaisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä todellisen 2000-luvun luksusauton. Näin ollen on helppo päätellä, että Audi A4 on todellakin sen arvoinen.

Mitä eroa on Audi A4:n ja Audi A5:n välillä?

A4:n ja A5:n väliset erot rajoittuvat enimmäkseen ulkoiseen muotoiluun ja käytännöllisyyteen, sillä niillä on yhteiset moottorit, voimansiirto, sisätilat ja monet muut voimansiirron ja voimansiirron osat. A5 on A4:n tyylikkäämpi, nuorekkaampi ja tyylikkäämpi versio, mikä tarkoittaa, että se näyttää useimpien mielestä paremmalta.

  Audi S5 Sportback Luotettavuus

A4 tarjoaa hieman enemmän istumatilaa toisella istuinrivillä, kun taas A5 tarjoaa suuremman tavaratilan takaluukun ansiosta. A5 maksaa myös hieman enemmän kuin A4. Kaiken kaikkiaan A5 on tyylikkäämpi vaihtoehto, kun taas A4 on järkevämpi vaihtoehto.

Kuinka kauan Audi A4 kestää?

Audi A4 voi kestää todella pitkään, jos pidät siitä kunnolla huolta. On lukemattomia tapauksia, joissa omistajat ovat kehuskelleet A4:nsä onnistuneen ylittämään yli 200 000, 300 000 tai jopa 500 000 kilometriä.

Jos siis haluat A4:n kestävän niin kauan kuin on inhimillisesti mahdollista, pidä siitä vain kunnolla huolta, niin se kestää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z