Audi Q8 ongelmat

Audi Q8 ongelmat

Audi Q8 esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 2018, ja se valtasi luksusmaasturimarkkinat heti tullessaan. Q8 myy todella hyvin, koska se on monipuolinen luksus-SUV, joka tarjoaa lähes kaikkea. Se näyttää hyvältä, se ajaa hyvin, se on ylellinen, turvallinen, mukava ja erittäin haluttava.

Se jakaa monia osia Audi Q7:n kanssa, joka tuli markkinoille muutama vuosi ennen Q8:aa, mikä tarkoittaa sitä, että Audi onnistui ratkaisemaan melkoisen osan toisen sukupolven Q7:n ongelmista. Sinänsä Audi Q8 näyttää olevan kohtuullisen luotettava auto, mutta on joitain asioita, joista kannattaa puhua, kuten etummaiset iskunvaimentimet ja ohjausakselin ja ohjaustangon välinen yhteys.

Audi Q8 näyttää kärsivän myös vaihteistoon liittyvistä ongelmista, sillä se vuotaa joskus vaihteistonestettä. Kun otetaan huomioon, että Q8 on iso ja raskas auto, jossa on vähintään 21-tuumaiset renkaat, renkaiden kuluminen näyttää olevan tavallista huonompaa, mikä on varmasti suuri ongelma, sillä yli 21-tuumaisten renkaiden vaihto maksaa omaisuuden.

Lopuksi Q8 kärsii myös start/stop-järjestelmään liittyvistä ongelmista, sillä Audille on nostettu ryhmäkanne start/stop-järjestelmän toimintaan liittyvien mahdollisten vaarojen vuoksi. Kaiken kaikkiaan Q8 vaikuttaa kohtuullisen luotettavalta, mutta sen ylläpito maksaa paljon rahaa.

Audi Q8:n etuiskunvaimenninongelmat

Useiden verkkolähteiden mukaan Audi Q8:ssa tiedetään olevan ongelmia etujousituksen, tarkemmin sanottuna etujousituksen iskunvaimenninhaarukan kanssa. Ongelma on se, että haarukkaa ei ole valettu tarpeeksi hyvin, mikä johtaa siihen, että autolla on vaikeuksia vaimentaa epätasaisia pintoja, mikä voi johtaa jopa siihen, että haarukka irtoaa kokonaan.

  Missä Audissa on V8-moottori

Audi kertoo, että ongelma liittyi joihinkin 27. marraskuuta 2018 ja 18. joulukuuta 2018 välisenä aikana valmistettuihin Q8-malleihin, mutta joidenkin mukaan myös monet seuraavat Q8-mallit ovat kärsineet ongelmasta. Oli miten oli, muista ottaa yhteyttä Audi-jälleenmyyjään ja kysyä, oliko kyseessä oleva Q8-versiosi osa tätä ongelmaa vai ei.

Audi Q8:n ohjaustelineeseen ja ohjausakseliin liittyvä ongelma

Näissä lähteissä todetaan myös, että Q8 kärsii huonoista pulteista, jotka yhdistävät ohjaustelineen ohjausakseliin, jotka voivat myös rikkoutua paineen alla ja tehdä autosta ajokelvottoman. Tämä ongelma ei koske ainoastaan Q8:aa, vaan myös Q7:ää, ja ajanjakso, jolloin nämä ongelmat tapahtuivat, on kesäkuun 2015 ja helmikuun 2019 välillä.

Ymmärrettävästi nämä ongelmat vaikuttavat todennäköisesti suurempaan määrään Q8-malleja, ja siksi näihin pultteihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Muista kysellä Audi-jälleenmyyjältä tarkastelemastasi Q8-mallista, jotta näet, onko tämän ongelman suhteen tehtävä jotain.

Audi Q8:n vaihteiston öljyvuodot

Eurooppalaiset luksusautot ovat tunnettuja siitä, että ne kuluttavat nesteitä kuin hullu. Ne kuluttavat tyypillisesti paljon polttoainetta ja paljon öljyä, mutta tuskin mikään auto kuluttaa paljon vaihteistoöljyä, ainakaan jos öljy ei vuoda. Q8-malliin asennettiin kuitenkin tehtaalta lähtien viallinen vaihteistoöljyn liitos, joka voi vuotaa öljyä, jos sitä ei korjata ajoissa.

Näin ollen sinun on kiinnitettävä tähän asiaan erityistä huomiota, sillä vaihteistoöljyn puute voi käytännössä tuhota vaihteiston. Jotkut sanovat, että vain pieni osa vuonna 2019 valmistetuista Q8-malleista on kärsinyt tästä, mutta on parempi tarkistaa asia, jotta voi olla 100-prosenttisen varma.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Audi?

Audi Q8:n renkaisiin liittyvät ongelmat

Audi Q8 oli osa Audin 42L5-luokan takaisinkutsua taka-akselin varovaisuus- ja kuperuusasteen virheellisen muutoksen vuoksi, joka kuluttaa takarenkaita äärimmäistä vauhtia. Audi Q8:ssa on kuitenkin vähintään 21-tuumaiset renkaat ja kaikkien neljän renkaan on oltava samat, koska Q8 on AWD Quattro -katumaasturi. Jos kaikki neljä rengasta eivät ole samanlaiset, se voi aiheuttaa turvallisuusongelmia.

Tämä tarkoittaa sitä, että Audi Q8:n renkaiden vaihtaminen maksaa pienen omaisuuden, koska ne ovat valtavat kaikissa mahdollisissa mitoissa. Lisäksi valtavien pyörien ansiosta monet valittavat, että Audi Q8:n pyörien hillitseminen on lähes mahdotonta, jos sillä ajetaan kaupungissa.

Audi Q8:n start/stop-järjestelmän ongelmat

Yksi kiistellyimmistä Audi Q8:aa vaivaavista ongelmista liittyy auton start/stop-järjestelmään, jossa moottori sammuu ennen auton pysähtymistä. Järjestelmä voi myös johtaa Q8:n pysähtymiseen, ja siksi Audille on nostettu ryhmäkanne, joka on hylätty.

Niin tai näin, viallinen start/stop-järjestelmä voi varmasti olla stressaava asia, koska tällaiset ongelmat voivat aiheuttaa onnettomuuksia, jos vartija ei ole varuillaan.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi Q8?

Audi Q8 on yksi parhaista luksusmaastureista, joita voit ostaa juuri nyt, ja monet pitävät sitä markkinoiden parhaana Audi-mallina. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että Q8 on loistava monikäyttöauto. Se näyttää upealta sisältä ja ulkoa, se on täynnä uusinta ja parasta tekniikkaa, se on turvallinen, nopea, suhteellisen luotettava ja erittäin haluttava.

  Mikä on paras Audin valmistama dieselauto?

Q8 on yhtä suosittu sekä vanhempien että nuorempien kuljettajien sekä miesten ja naisten keskuudessa. Se tarjoaa hallitsevan ajoasennon ja joukon tehokkaita ja hienostuneita moottoreita.

Onko Audi Q8 parempi kuin Q7?

Audi Q8 on lähes kaikin tavoin parempi kuin Q7, paitsi käytännöllisyydessä, sillä Q7:ään on saatavana seitsemän istuinta ja se tarjoaa enemmän tilaa sekä ihmisille että rahdille. Nämä kaksi ovat äärimmäisen samankaltaisia, eikä niiden välillä ole liikaa mainittavia eroja, mutta Q8 näyttää olevan se, jonka useimmat valitsisivat.

Jos olet perheenisä ja haluat mahdollisimman paljon tilaa, Q7 on parempi valinta.

Kuinka kauan Audi Q8 kestää?

Audi Q8:n pitäisi kestää satoja tuhansia kilometrejä ilman suurempia korjauksia. Tämä johtuu siitä, että Q8 on aivan kuten mikä tahansa muu saksalainen luksusauto, luotettava koko elämänsä ajan, jos sitä huolletaan oikein.

Kaiken kaikkiaan sinun ei pitäisi olla huolissasi Audin pitkäikäisyydestä, vaan pikemminkin kaikista huoltokustannuksista, joita joudut maksamaan ennen kuin saavutat merkittävän määrän kilometrejä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z