Audi S5:n yleiset ongelmat

Audi S5 ongelmat

Audi S5 on tehty ihmisille, jotka haluavat sekä tyyliä että sisältöä, sillä se on tyylikäs ja tyylikkäästi muotoiltu, mutta myös dynaaminen ja nopea. S5 on todellinen luksusauto, ja se onnistuu kuromaan umpeen kuilun suhteellisen hillityn Audi A5:n ja liian aggressiivisen Audi RS5:n välillä. S5 pystyy sekä vaatimattomaan luksusluokan kruisailuun että nopeisiin 0-100 km/h -aikoihin, mikä tekee siitä todella hyvän paketin.

Luotettavuuden osalta S5 näyttää pitävän hyvin pintansa, ainakin uudemmat mallit. Aikaisemmat mallit ovat nyt yli 15 vuotta vanhoja, mikä tarkoittaa, että jos niitä ei ole huollettu riittävästi, ne kärsivät. Siksi monet näistä autoista ovat menettäneet paljon arvoaan 2nd hand -markkinoilla.

Yleisimmät Audi S5:n ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, ajoneuvon nopeusanturiin, varusteisiin ja joskus jopa elektroniikkaan. Jotkut näistä ongelmista, kuten sähköongelmat, voidaan helposti korjata ohjelmistopäivityksellä, kun taas toiset, kuten moottoriin liittyvät ongelmat, ovat hieman vaikeampia korjata.

Kaiken kaikkiaan Audi S5 on kohtuullisen luotettava auto, mutta vain, jos sitä huolletaan. Uudemmat Audi S5 -mallit ovat paljon luotettavampia, mutta voit nauttia myös vanhemmasta S5:stä, jos onnistut löytämään sellaisen kunnossa olevan.

Audi S5 – Moottoriongelmat

Vanhemmat Audi S5 -mallit, joissa käytetään 4,2-litraista V8-luokan imumoottoria, kärsivät hiilen kertymisongelmasta. Hiilikerrostumia muodostuu imusarjan päälle, ja ne on puhdistettava silloin tällöin, tai moottori kärsii. Uudemmat S5-mallit, joissa käytetään 3,0 litran V6-turbomoottoria, kärsivät tunnetusti sytytyskeloihin liittyvistä ongelmista.

  Audi S-Tronic - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Tämä ei tule yllätyksenä, sillä monien VAG-Audi-moottoreiden tiedetään kärsivän sytytyskeloihin liittyvistä ongelmista. Tämä tarkoittaa sitä, että lopulta voi syntyä myös varaustulppa-ongelmia. Helpoin tapa ratkaista nämä molemmat ongelmat on vaihtaa kaikki vialliset osat uusiin, koska se yleensä ratkaisee ongelman pitkällä aikavälillä.

Audi S5 – Vaihteisto-ongelmat

Vanhemmat S5-mallit ovat saatavilla joko automaattivaihteistolla tai jopa manuaalivaihteistolla, mutta useimmat valitsivat automaattivaihteiston. Uudemmat S5-mallit toimitetaan yksinomaan Audin luotettavalla S-Tronic-vaihteistolla, mutta näyttää siltä, että S-Tronic kärsii ongelmista V6:n kanssa yhdistettynä tavallista enemmän.

Useimmat vaihteisto-ongelmat eivät kuitenkaan ole liian vakavia, mikä tarkoittaa, että ne vaikuttavat enemmän ajokokemuksen laatuun kuin mekaniikkaan. Tämä tarkoittaa, että tunnet todennäköisesti vaihteiston olevan laiska, epäröivä, hermostunut tai joskus jopa hidas reagoimaan.

Audi S5 – Ajoneuvon nopeusanturiongelmat

Kehittyneisiin aktiivisiin kuljettajan apujärjestelmiin liittyvät ongelmat ovat suhteellisen yleisiä S5:ssä, ja jotkut niistä ovat pahempia kuin toiset. Monet omistajat ovat valittaneet S5:n kärsivän liian tungettelevista kaistalla pysymisen avustinjärjestelmistä, joilla on taipumus työntää sinut kaistalle sen sijaan, että ne ohjaisivat sinua turvallisemmalla ja ennustettavammalla tavalla.

Muutamat omistajat ovat jopa valittaneet siitä, että auto rekisteröi esteitä, joita ei yksinkertaisesti ollut paikalla, vaikka auto luuli niitä olevan. Tämä johti siihen, että muutamat näistä jarruttivat satunnaisesti ilman minkäänlaisia varoituksia.

  Paras öljyn lisäaine Audille

Audi S5 – Varusteongelmat

Audi S5 on auto, joka pursuaa tekniikkaa ja ominaisuuksia, mutta jotkut näistä ominaisuuksista ovat alttiimpia rikkoutumaan kuin toiset. Esimerkiksi nykyaikaisista S5- ja A5-malleista löytyvä kattoluukku on tunnetusti juuttunut, ja jotkut omistajat ovat jopa valittaneet kattoluukun pirstoutumisesta ajon aikana.

Lisäksi S5 on saatavana myös avoautona, ja kaikki tietävät, että pehmeä avoauton katto rikkoutuu aika ajoin. Muita varusteongelmia ovat muun muassa sisätilojen narina ja mahdolliset kolinat, jopa vähän ajetuissa autoissa.

Audi S5 – Sähköongelmat

Yleisin Audi S5:n sähköongelma liittyy infotainment-järjestelmään, jonka tiedetään häiriintyvän tai sammuvan kokonaan. Myös peruutuskameran tiedetään joskus epäonnistuvan, jolloin sen uudelleenkäynnistämisen pitäisi ratkaista ongelma.

Riippumatta siitä, mistä ohjelmisto-ongelmasta on kyse, parasta, mitä voit tehdä, on käynnistää se uudelleen tai jopa nollata se, jos mahdollista. Jos mikään näistä ei ratkaise ongelmaa, voit sitten yrittää päivittää sen. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, se johtuu todennäköisesti laitteistoon liittyvistä ongelmista.

FAQ-osio

Onko Audi S5 urheiluauto?

Audi S5:tä voidaan pitää urheiluautona, mutta se on ensisijaisesti luksusauto, ja se käy ilmi heti, kun astut sen sisälle. S5 Coupe tuntuu luultavasti urheilullisimmalta S5-mallilta, jonka voit saada, kun taas 4-ovinen Sportback-versio tuntuu samankaltaiselta, mutta ei yhtä keskittyneeltä.

Myös avoauto S5 tuntuu urheilulliselta, mutta pehmeäkattoisella risteilijätyypillä. Jos olet henkilö, joka ei ole koskaan ajanut todellista urheiluautoa, S5 tuntuu urheilullisimmalta autolta, jota olet koskaan ajanut. Jos taas olet tottunut ajamaan urheiluautoa, S5 tuntuu mukavalta luksusautolta, jossa on urheilullinen särmä.

  Kumman merkin vakuutusmaksut ovat korkeammat, Audin vai Mercedeksen?

Mikä Audi S5 on paras?

Paras Audi S5 on uusin 2022-malli, ja se on selvää, koska se näyttää paremmalta kuin ennen faceliftia oleva 2. sukupolven S5 ja on myös luotettavampi. Vanhemmat 4.2L V8 S5-mallit ovat hulluimmat S5-mallit tähän mennessä, mutta ne ovat vähän liian vanhoja ja todella polttoainetehottomia.

Kaikki S5-mallit ovat loistavia, mutta uusin 2022-malli on ylivoimaisesti paras tähän mennessä.

Onko Audi S5 hyvä perheauto?

Audi S5 on itse asiassa hyvä perheauto, koska se on tilava, mukava ja turvallinen. S5:n urheilullisuus ei ole liian aggressiivista, mikä tarkoittaa, että se tasapainoilee todella hyvin sekä luksusautona että urheiluautona olemisen kanssa.

S5:n 4-ovinen Sportback-versio on epäilemättä paras versio, jonka voit hankkia, kun taas coupe- ja avoautomallit ovat myös hyviä, jos perheessäsi on enintään kaksi vauvapäätä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z