Audi S8:n yleiset ongelmat

Audi S8 ongelmat

Audi S8 on nopein ja tehokkain versio suurimmasta ja mukavimmasta Audi-sedanista, jonka voi ostaa rahalla. Tämä tarkoittaa, että Audi S8 on todellinen lippulaiva-auto, joka lupaa ylivertaisuutta ylellisyyden, mukavuuden, tekniikan ja suorituskyvyn suhteen. S8 on kuitenkin hillitty ja tyylikäs, mikä tarkoittaa, että se ei huuda suorituskykyautoa.

S8:n kaltaiset monimutkaiset autot ovat painajainen omistaa, jos niitä ei huolleta tarpeeksi hyvin, mikä tarkoittaa, että huollon puute kasautuu vuosien mittaan. Tällaisia autoja ostavat tyypillisesti ihmiset, jotka viettävät paljon aikaa tien päällä ja jotka eivät ole kovin innokkaita vaihtamaan autoaan vuoden tai kahden välein.

S8 on siis luotettava auto, mutta vain jos huolehdit aina kaikista huoltotarpeista. Jos S8:aa ei huolleta riittävästi, se menee epäkuntoon. Yleisimmät Audi S8:n ongelmat liittyvät auton jousitusjärjestelmään, moottoriin, vaihteistoon, sähköihin ja joihinkin varusteisiin.

Suurin osa näistä voidaan hoitaa ennaltaehkäisevällä huollolla, mikä on todellakin hyvä asia. Kaiken kaikkiaan, jos haluat Audi S8:n, muista hankkia vain sellainen, jota on pidetty hyvässä kunnossa, muuten ei ole mitään järkeä hankkia sellaista, koska se vahingoittaa pankkitiliäsi.

Audi S8 – Jousitusjärjestelmän ongelmat

Audi S8:ssa on edistyksellinen jousitusjärjestelmä, jota kutsutaan ennakoivaksi aktiiviseksi ilmajousitukseksi ja joka on suunniteltu tarkkailemaan edessäsi olevaa tietä ja säätämään jousitusta niin, että se selviytyy mahdollisista epätasaisuuksista sitä mukaa, kun niitä tulee. Tällaisen monimutkaisen järjestelmän korjaaminen on kuitenkin jossain vaiheessa varmasti painajainen, mutta toistaiseksi se näyttää kestävän.

  Onko Audi SQ5 hyvä auto?

Vanhemmat Audi S8 -mallit ovat valitettavasti paljon ongelmallisempia, sillä jousituksen holkit kuluvat tunnetusti, samoin kuin monilenkit, jotka aiheuttavat renkaiden epätasaista kulumista. Nämä ongelmat liittyvät kuitenkin lähes aina suoraan huollon puutteeseen, mikä tarkoittaa, että auton jousitusjärjestelmään kannattaa aina kiinnittää huomiota, sillä Audi S8 -malleissa olevat jousitukset ovat kalliita.

Audi S8 – Moottoriongelmat

Uusimmassa Audi S8:ssa on suuri ja tehokas V8-moottori, joka vaikuttaa kohtuullisen luotettavalta, lukuun ottamatta lisääntynyttä palaneen öljyn määrää ja mahdollisia öljyvuotoja. Todelliset ongelmat tulevat kuitenkin esiin vanhemmissa Audi S8 -malleissa, kuten V10-moottorissa, joka on tunnetusti painajainen pitää toiminnassa jonkin ajan kuluttua.

Vanhempien V8-yksikköjen tiedetään kärsivän hiilikerrostumista imusarjaan, joka on puhdistettava. Jos niitä ei puhdisteta, ne aiheuttavat ongelmia moottorille, eikä kukaan halua kokea tällaisia ongelmia.

Audi S8 – Vaihteisto-ongelmat

Audi S8 saa 8-vaihteisen momentinmuunninvaihteiston, joka sopii hyvin S8:n luonteeseen. Toki Tiptronic ei ehkä ole yhtä nopea ja reagoiva kuin S-Tronic DSG, mutta se on paljon pehmeämpi ja mukavampi. Tiptronic-laatikko kärsii kuitenkin vaihteiston ulostuloakselin tiivisteiden öljyvuodoista, jotka voivat vaurioittaa vaihteistoa, jos niistä ei huolehdita.

Myös momentinmuunnin voi vioittua, erityisesti edellisen sukupolven S8-malleissa, mikä aiheuttaa yleensä moottorin tarkastusvalon. Muihin vaihteistoon liittyviin ongelmiin kuuluvat tavanomaiset ongelmat, joita kohtaamme yhden kytkimen yksiköissä, ja se on suhteellisen hidas vasteaika Audi S8:n kaltaisessa suorituskykyisessä autossa.

  Audi S3:n yleiset ongelmat

Audi S8 – Sähköongelmat

Audi S8 kärsii myös erilaisista sähköongelmista, mutta onneksi mikään niistä ei ole suoraan yhteydessä moottoriin. Vakavimmat sähköongelmat liittyvät akkuun, joka voi syöpyä jo varhain tai jopa tyhjentyä ennenaikaisesti. Muita vähemmän vakavia ongelmia ovat MMI-järjestelmän, peruutuskameran ja monien muiden sisätilojen kytkimien ongelmat.

Start-stop-järjestelmä on tunnettu valituksen aihe monissa nykyaikaisissa Audi-malleissa, eikä S8 näytä poikkeavan tästä. S8:ssa on laaja valikoima kehittyneitä kuljettajan apujärjestelmiä, kuten automaattinen hätäjarrutus, joka voi olla hieman liian tungetteleva. Sama pätee myös kaistalla pysymisen avustinjärjestelmään.

Audi S8 – Varusteluongelmat

Monien verkkolähteiden mukaan Audi S8:lla on taipumus kärsiä veden sisäänpääsystä, joka yleensä johtuu tukkeutuneista viemäreistä. Jos puhdistat nämä viemärit, erityisesti kattoluukun ympärillä olevat viemärit, et todennäköisesti koe näitä ongelmia. Kaiken kaikkiaan S8 on melko luotettava auto, ja Audi on varmistanut, että useimmat mekaaniset osat ovat luotettavia ja pitkäikäisiä.

UKK-osio

Onko Audi S8 sen arvoinen?

Jos haluat nopean, tyylikkään ja hillityn suorituskykyisen täysikokoisen sedanin, S8 on loistava valinta. Se alittaa S63 AMG:n ja erityisesti M760 LI:n, mikä tarkoittaa, että se on loogisemmin hinnoiteltu suorituskykyinen huippusedan.

S8:n valtakirjat on todistettu kerta toisensa jälkeen, sillä ei yksinkertaisesti ole kovin montaa yhtä kyvykästä moottoritietä kulkevaa kruisailijaa kuin S8 on, varsinkin kun kyseessä on hinta. S8 on loistava auto, ja jos sinulla on varaa ostaa se, et tule pettymään.

  Mikä Audi sopii parhaiten pitkille kuljettajille?

Tekeekö Audi Audi RS8:n?

A8-malliston huippumalli on S8, eikä Audi RS8 -nimistä autoa ole koskaan ollutkaan. Audi ei todennäköisesti koskaan tule tarjoamaan RS8:aa, mikä tarkoittaa, että S8 pysyy todennäköisesti Audi A8:n lippulaivana lähitulevaisuudessa.

Kun otetaan huomioon myös se, että autot ovat siirtymässä kohti sähkövoimaa, emme todennäköisesti koskaan näe A8:sta tehokkaampaa RS8-versiota.

Onko Audi S8 urheiluauto?

Ei, Audi S8 ei ole urheiluauto. On selvää, että S8 on mukava auto, joka on suunniteltu niille, jotka haluavat hieman enemmän jännitystä muuten kliiniseltä Audi A8:lta. S8 kulkee silti hyvin, eikä se uhraa mukavuutta suorituskyvyn nimissä, sillä kaikki tietävät, että A8 ostetaan mukavuuden eikä suorituskyvyn vuoksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z