Audi SQ5 ongelmat

Audi SQ5 ongelmat

Audi SQ5 on suorituskykyinen versio Audin kompaktista luksusperheen katumaasturista, Q5:stä. SQ5 eroaa tavallisesta Audi Q5:stä, koska se saa suuremman ja tehokkaamman moottorin, jäykistetyn jousituksen, suuremmat jarrut, kaksi pakoputkea sekä runsaasti erikoisempia ulko- ja sisätilojen yksityiskohtia, kuten Alcantara- ja urheiluistuimet sekä mustatut/alumiini-/hiilikuitukoristeet.

SQ5 on Audi Q5 -malliston huippu, mutta Q5 ei koskaan saanut täyttä RS-käsittelyä, mikä tarkoittaa, että se ei voi kilpailla AMG GLC -huippumallien tai BMW M X3 -huippumallien kanssa. Oli miten oli, SQ5 on todella hieno yleiskäyttöauto, joka näyttää pitävän itsensä todella hyvin luotettavuuden suhteen.

Yleisimmät SQ5:n ongelmat liittyvät sähköihin, koriin ja verhoiluun, moottoriin, vaihteistoon ja jousitukseen. SQ5 voi olla todella kallis katumaasturi, mutta siinä ei ole huippuluokan V8-moottoreita, mikä tarkoittaa, että sen käyttö ei ole yhtä kallista kuin GLC 63 AMG:n.

Kaiken kaikkiaan SQ5 on loistava yleisauto, ja monet pitävät sitä paitsi parhaana Audin katumaasturina myös parhaana nykyisenä Audi-mallina. Katsotpa sitä miten tahansa, SQ5 on loistava, sillä se on ylellinen, nopea, tyylikäs, täynnä teknologiaa, turvallinen ja todella käytännöllinen.

Audi SQ5 – Sähköongelmat

Yleisimmät Audi SQ5:n sähköongelmat liittyvät vesipumppuun, jolla on taipumus vikaantua muutaman kerran SQ5:n elinkaaren aikana. Monet asiakkaat ovat sitä mieltä, että vesipumput ovat monien VAG-tuotteiden kipeä kohta ja että ne liittyvät yleensä jonkinlaiseen sähköongelmaan. Autossa esiintyy ongelmia myös kuljettajan apujärjestelmien kanssa.

  Parhaat suorituskykyiset ilmansuodattimet B7 Audille

Näitä ovat muun muassa mukautuvan vakionopeudensäätimen ongelmat, automaattisen jarrutuksen ongelmat, kaistaltapoistumisvaroittimen ongelmat, törmäyksen ennakointijärjestelmät, ikkunan säätimen ongelmat sekä mahdolliset ongelmat näyttöjen ja infotainment-järjestelmän kanssa.

Audi SQ5 – korin ja verhoilun ongelmat

Jopa vanhemmissa Audi SQ5 -malleissa on täyspitkät panoraamakattoluukut, joiden tiedetään aiheuttavan muutamia ongelmia auton elinkaaren aikana. Ensinnäkin kattoluukun ympärillä olevien viemäröintien tiedetään tukkeutuvan, minkä seurauksena matkustamoon pääsee vettä. Vanhempien SQ5-mallien tiedetään kärsivän ennenaikaisesti kuluneesta nahasta ja todella naarmuuntuneista muovisista sisätilojen koristeista.

Jotkut omistajat ovat jopa todenneet, että heidän vanhemmissa SQ5-malleissaan oli ruostetta auton alla, mitä kukaan ei halua. Lopuksi SQ5-mallien tiedetään kuluttavan renkaita kuin mitään ei olisi tapahtunut, koska autossa on leveäprofiiliset ja halkaisijaltaan suuret renkaat, joiden vaihtaminenkin maksaa paljon rahaa.

Audi SQ5 – Moottoriongelmat

Audi SQ5:n ja monien muiden Audi Q5 -mallien tiedetään kuluttavan aivan liikaa öljyä, mikä voi aiheuttaa moottoriongelmia, koska ei tiedetä, milloin öljyn vaihtaminen on ajankohtaista. SQ5:ssä ja muissa Q5-malleissa esiintyy myös ongelmia start/stop-järjestelmän kanssa, joka voi aiheuttaa jopa ongelmia käynnistysmoottorin ja vaihtovirtageneraattorin kanssa.

Polttoainepumppujen vuotaminen on myös suhteellisen yleistä vanhemmissa SQ5-malleissa, kun taas uudemmat mallit ovat paljon parempia. Jotkin SQ5-mallit olivat jopa osa muutamaa palautusmenettelyä, jotka johtuivat vuotavista polttoainepumpuista. Tällaiset ongelmat voivat päättyä katastrofaalisesti tulipalon sattuessa, mutta moni näistä ei ole päätynyt niin.

  2022 Audi Q5 vs. Jaguar F Pace

Audi SQ5 – Vaihteisto-ongelmat

SQ5 on saatavana yksinomaan automaattivaihteistolla, kun taas alemman tason Q5-mallit olivat saatavilla manuaalivaihteistolla ennen Q5:n 2. sukupolven julkaisua. Yleisimmät SQ5:tä vaivaavat vaihteisto-ongelmat liittyvät siihen, että laatikko epäröi, laiskottelee tai jopa päästää jauhavia ääniä vaihdon aikana.

Solenoidiongelmat ja kytkinongelmat ovat myös vanhempien SQ5-mallien ongelma. Kaiken kaikkiaan vaihda vaihteistoöljy omistajan käsikirjan mukaisesti ja yritä olla varovainen vaihteita vaihtaessasi.

Audi SQ5 – Jousitusongelmat

Audi SQ5 on raskas ja samalla dynaaminen katumaasturi, mikä tarkoittaa, että jousituksen tehtävänä on torjua Q5:n raskautta ilman, että auto rullaa liikaa. Yleisimmät SQ5:n ongelmat liittyvät jousiin, iskunvaimentimiin, ohjaustankoihin, ylä- ja alatukivarsiin sekä pyöränlaakereihin.

Monet näistä ovat kuluvia ja ne pitäisi vaihtaa auton elinkaaren aikana, mutta jos olet hellävarainen autoa kohtaan, voit välttää sen ainakin muutamaan vuoteen.

UKK-osio

Onko Audi SQ5 hyvä ostos?

Audi SQ5 on hyvä ostos, koska se on käytännöllinen, tehokas, mukava, ylellinen ja haluttava. Se on loistava perheauto, koska se tarjoaa paljon tilaa molemmilla istuinriveillä ja koska siinä on verrattain suuri tavaratila. Se on tarpeeksi suuri, jotta ratin takana tuntuu tukevalta, mutta ei liian suuri, jotta se tuntuisi bussilta.

SQ5 on todella yksi Audin parhaista kokonaispakettiautoista, varsinkin jos rakastat dieseleitä ja hankit itsellesi diesel-SQ5:n, joka tarjoaa myös hyvän taloudellisuuden. On todella vaikea olla suosittelematta SQ5:tä, ja on helppo ymmärtää miksi.

  Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

Tekeekö Audi diesel Audi SQ5:tä?

Audi SQ5 on aivan ensimmäinen Audi S-malli, jossa on diesel, jota voi tarkastella kahdella eri tavalla. Joidenkin mielestä tämä on harhaoppisuutta ja että suorituskykyautojen jumalat rankaisevat Audia siitä, että se on vähätellyt näin ikonista kirjainta Audi-perheessä.

Toisaalta diesel SQ5:ssä on itse asiassa paljon järkeä niille, jotka pitävät dieselmoottoreista, ja heitä on paljon. Syy tähän on se, että dieselmoottorit ovat paljon taloudellisempia ja ne tarjoavat valtavan vääntömomentin, joka saa auton tuntumaan tankilta ratin takana.

Kuinka kauan Audi SQ5 kestää?

SQ5 voi kestää muutamia satoja tuhansia kilometrejä tarvitsematta suurempaa peruskorjausta, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. SQ5 ei ole halpa auto eikä se ole auto, joka toimii täydellisesti jonkin ajan kuluttua, mutta se ei tarkoita, että sen huoltaminen pitäisi lopettaa, kun näin käy.

SQ5 on kuin kaikki muutkin saksalaiset huippuluokan luksusautot siinä mielessä, että se tarvitsee asianmukaista huoltoa. Jos teet sen, auto kestää todella pitkään, jos et, auto hajoaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z