Audi TT RS:n yleiset ongelmat

Audi TT RS on 2-ovinen urheilullinen coupe/roadster, joka on tehty niille, jotka pitävät Audi TT:stä, mutta haluavat riemukkaamman ajokokemuksen. TT RS:ssä on ikoninen Audin 2,5 litran 5-sylinterinen moottori, joka sekä ajaa hyvin että kuulostaa hyvältä. TT RS on TT-malliston todellinen lippulaiva, ja se tarjoaa melko paljon vastinetta rahoilleen.

Tämä on järkevää vain, jos olet tyyppi, joka pitää tämäntyyppisistä autoista. TT ei ole tilavin eikä ylellisin auto, jonka rahalla saa. Jos kuitenkin haluat järkevän suorituskyvyn ja ylellisyyden yhdistelmän, TT RS on tässä suhteessa jonkinlainen luokkansa ykkönen.

Luotettavuuden osalta TT RS ei ole täydellinen, mutta niin on 99 prosentissa autoista. Yleisimmät TT RS:n ongelmat liittyvät moottoriin, suureen öljynkulutukseen, vaihteistoon, elektroniikkaan ja varusteisiin.

Jos huollat autoa asianmukaisesti ja vaihdat kaikki nesteet tarvittaessa, sen pitäisi kestää pitkään. Jos olet ostamassa käytettyä yksilöä, varmista, että teet perusteellisen tarkastuksen ennen ostoa, sillä et halua ottaa riskiä näin tarkoituksenmukaisesti valmistetun suorituskykyisen auton kohdalla.

Audi TT RS – Moottoriongelmat

Audi TT RS:n 5-sylinterinen moottori vaikuttaa suurimmaksi osaksi melko luotettavalta, ja siksi niin monet ihmiset ovat innokkaita virittämään sitä. Monissa TT RS -esimerkeissä on yli 600 hv, mikä tekee näistä pienistä 2-ovisista coupeista yhtä nopeita kuin jotkut hyperautot. Muista kuitenkin tarkistaa moottorin kiinnikkeet, jos haluat käytetyn yksilön, sillä ne voivat kulua ajan myötä.

  Audi A3 Luotettavuus

Jotkut omistajat ovat raportoineet moottorin kärsivän siitä, että läppäruuvit ovat irronneet ja päässeet moottoriin. Nämä ongelmat liittyvät lähinnä Mk2 TT RS -malleihin, kun taas uudemmat mallit näyttävät olevan paljon parempia. Omistajat ovat raportoineet myös sytytyskeloihin liittyvistä ongelmista, mutta nämäkään eivät näytä olevan kovin yleisiä uudemmissa malleissa.

Audi TT RS – Öljynkulutusongelmat

Audi TT RS ja monet muut bensiinikäyttöiset Audi-mallit kuluttavat tunnetusti öljyä kuin mikä. Jotkut sanovat, että tämä on normaalia, mutta se ei ole sitä, sillä on monia autoja, joiden teho on kolme kertaa TT RS:ää suurempi ja jotka eivät kärsi näistä ongelmista. Audi sanoo, että tämä on ”normaalia” suorituskykyisille autoille, mutta se tuskin pitää paikkaansa.

Jos siis olet hankkimassa käytettyä TT RS:ää, muista kysyä omistajilta auton öljynkulutuksesta. Jos kyseessä on yksilö, joka polttaa öljyä hieman liikaa, sinun pitäisi viedä se Audi-jälleenmyyjälle ja vaatia heitä korjaamaan ongelma puolestasi, varsinkin jos autollasi on takuu. Muussa tapauksessa voit tankata öljyä suositeltua useammin.

Audi TT RS – Vaihteisto-ongelmat

TT RS:ssä on kaksoiskytkinvaihteinen 7-vaihteinen Audi S-Tronic -vaihteisto, joka sopii TT RS:n luonteeseen todella hyvin. On totta, että moni kaipaa TT:hen manuaalivaihteistoa, mutta S-Tronic on nopeampi kuin taitavimmatkin kilpa-autoilijat manuaalilaatikolla. S-Tronic toimii suurimmaksi osaksi hyvin, mutta joitakin asioita on mainittava.

  Minkä merkin sisätilat ovat parhaat - Audin, Mercedeksen vai BMW:n?

Ensinnäkin vaihteisto voi olla kömpelö ja epäröivä, erityisesti peruutusvaihteen kytkemisessä. Muita ongelmia ovat muun muassa hitaat alasvaihteet ja auton nykiminen hitaammissa nopeuksissa. Tämä voi olla ongelma, jos yrität liikkua hitaasti.

Audi TT RS – Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat yleisiä käytetyissä Audi-malleissa, sillä nämä autot ovat yleensä täynnä tekniikkaa. Yleisimmät sähköongelmat liittyvät virtuaaliseen ohjaamoon/analogisiin mittaristoihin, jotka voivat joko jähmettyä, tyhjentyä tai antaa väärää tietoa.

Muita sähköongelmia ovat vialliset sähköikkunoiden säätimet, viallinen ulkovalo ja ongelmat sisätilojen kytkinlaitteissa.

Audi TT RS – Varustekysymykset

TT RS kärsii joskus myös varusteisiin liittyvistä ongelmista, kuten vuotavista kattoluukuista, ongelmista sähkökaton kanssa ja ongelmista, joissa etutakaluukun salpa rikkoutuu. Muita varusteisiin liittyviä ongelmia ovat muun muassa takaspoilerin ongelmat ja roikkuvat urheiluistuimet, jotka kuluvat yleensä erittäin aikaisin auton elinkaaren aikana.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi TT RS?

Jos pidät pienikokoisista suorituskykyisistä autoista, TT RS:n pitäisi ehdottomasti olla tutkassasi. Tämä tarkoittaa sitä, että TT RS:n kanssa ei ole kovin montaa autoa, joka voi kilpailla, paitsi ehkä BMW M2. Monet suorituskyvyn harrastajat pitävät näitä kahta Audi RS:ää ja BMW M-malleja kuljettajakeskeisimpinä, mikä on varmasti suuri kehu.

Jos pidät tämäntyyppisistä autoista, kannattaa ehdottomasti harkita TT RS:ää. Toisaalta, jos et pidä pienikokoisista autoista lainkaan, TT RS on ehdottomasti auto, joka kannattaa jättää väliin.

  Mikä on huonoin Audi ostaa käytettynä?

Onko Audi TT RS Audi R8:n vauva?

Audi TT RS:ää voidaan pitää Audin lippulaivan superauton, R8:n, vauvaversiona. Nämä kaksi ovat muotoilultaan samanlaisia, mutta TT on hieman pienempi auto. Lisäksi R8:ssa on V8-perämoottori, kun taas TT RS:ssä käytetään 5-sylinteristä, joka tuntuu ja kuulostaa vauvamaiselta R8:lta.

Et pysty kilpailemaan R8:n kanssa, mutta tunnet varmasti, mitä R8 voi antaa, jos valitset TT RS:n.

Onko Audi TT RS:n tuotanto loppumassa?

Audi TT RS:n tuotanto loppuu, kuten kaikkien muidenkin Audi TT -mallien. Audi kertoo korvaavansa sen jollakin isommalla, tunteikkaammalla ja neliovisella autolla. On totta, että 2-oviset kompaktit suorituskykyautot ovat menossa pois muodista, ja myyntitaulukot varmasti muistuttavat siitä.

Sinänsä nyt on hyvä hetki hankkia Audi TT RS, sillä TT RS tulee todennäköisesti säilyttämään arvonsa todella hyvin 5-sylinterisen moottorin ja sen vuoksi, että TT:n tuotanto loppuu kokonaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z