Audi vs Honda luotettavuus – kumpi on parempi

Audi on saksalainen luksusautomerkki, joka tarjoaa ylellisyystason autoja, jotka voivat olla sekä hauskoja ajaa että pehmentää sinua pitkillä matkoilla. Honda taas on japanilainen säästötason automerkki, joka pyrkii tarjoamaan tavallisia kuluttajatason autoja, jotka on suunniteltu lähinnä keskivertoostajalle.

Sellaiselle, joka ei ole kiinnostunut ylellisyydestä tai teknologiasta vaan luotettavuudesta ja käyttäjäystävällisyydestä. Nämä kaksi merkkiä eroavat toisistaan myös luotettavuuden osalta, sillä Audit ovat paljon monimutkaisempia, joten niissä esiintyy todennäköisemmin ongelmia sekä uudesta lähtien että muutaman vuoden käytön jälkeen.

Hondat kestävät tyypillisesti pidempään ilman, että niiden huoltoon ja korjauksiin tarvitsee käyttää kohtuuttomia summia rahaa. Ne valmistavat yleensä yksinkertaisempia autoja, joissa on yksinkertaisemmat moottorit, jotka tunnetusti hoitavat hommansa ilman vaivannäköä. Audi haluaa tehdä tuotteistaan kehittyneempiä, mikä tarkoittaa, että se on valmis uhraamaan luotettavuuden sen saavuttamiseksi.

Kaiken kaikkiaan Honda on epäilemättä luotettavampi merkki. Tämä ei tarkoita, että Audi tekisi epäluotettavia autoja, sillä suurin osa sen nykyisestä mallistosta on paljon kestävämpää verrattuna vanhempiin Audi-malleihin.

Audin luotettavuus – Keskinkertainen ja erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

Kuten alussa mainittiin, Audi keskittyy luksusautojen valmistamiseen, mikä tarkoittaa, että luotettavuus ei ole ensisijainen prioriteetti. Tämä johtuu siitä, että on paljon vaikeampaa tehdä luotettavaa autoa, joka on myös täynnä uusinta ja parasta teknologiaa.

  Audi RS5 Sportback Luotettavuus

Se on mahdollista, mutta se todennäköisesti kasvattaisi kehitys- ja testauskustannuksia aivan liikaa. Tämä tarkoittaa, että Audin on valittava, mihin se haluaa käyttää rahaa uutta mallia kehittäessään, sillä hienostuneisuus, mukavuus, ylellisyys, turvallisuus, teknologia ja muotoilu ovat kaikki tärkeämpiä kuin luokkansa johtava luotettavuus.

Tämän vuoksi Mercedes, BMW ja Audi näyttävät kaikki tarjoavan suhteellisen vertailukelpoisia tuloksia kautta linjan. Toiseksi Audin asiakkaat eivät myöskään etsi luokkansa johtavaa luotettavuutta, koska he ovat kiinnostuneita ostamaan korkealaatuisia tuotteita, joissa on enemmän kaikkea.

Kaiken kaikkiaan Audi valmistaa autoja, jotka tarjoavat keskinkertaisia ennustettuja luotettavuustuloksia, jotka ovat hyvin riippuvaisia huollosta ja asianmukaisesta hoidosta. J.D. Power, Consumer Reports ja WhatCar listaavat Audin luotettavuuden osalta keskinkertaiseksi.

Hondan luotettavuus – Erittäin hyvä, useimmiten kolmen parhaan joukossa useimpien autojen luotettavuustaulukoissa.

Honda ja Toyota asuvat aivan samoilla markkinoilla, ja ne kilpailevat jatkuvasti keskenään samaan tapaan kuin BMW ja Audi. Honda ja Toyota ovat kumpikin kaikkien luotettavuustaulukoiden ja -tutkimusten kärkipäässä, eikä tämä todennäköisesti muutu lähiaikoina.

Hondoja ostavat ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita edullisista, luotettavista ja tehokkaista autoista, jotka eivät loista ylellisyydessä, teknologiassa ja yleisessä haluttavuudessa. Niitä ostavat asiakkaat, jotka haluavat kaikkein uusimman käyttöauton, joka pystyy kaikkeen.

Siksi Honda CR-V on niin suosittu auto, sillä se on suhteellisen edullinen, käytännöllinen, tilava, turvallinen ja tehokas. Nämä kaikki ovat onnistuneen sarjatuotantoauton tunnusmerkkejä, ja siksi monet ostavat CR-V:n.

  Genesis GV70 Luotettavuus

Tästä huolimatta selkeät luotettavuusedut tulevat esiin heti, kun tarkastellaan J.D. Powerin, Consumer Reportsin ja WhatCarin tekemiä tutkimuksia, sillä kaikki kolme johtavaa luotettavuustutkimusta antavat selvän edun Hondalle.

Johtopäätös – Honda on paljon parempi.

On melko helppo päätellä, että Honda valmistaa luotettavampia autoja kuin Audi, sekä siksi, että useimmat luotettavuustutkimukset verkossa sanovat niin, että myös useimmat omistajat sanovat niin. Todellisuudessa japanilaisia säästöautoja ostavat ihmiset pitävät luotettavuutta paljon tärkeämpänä.

Siksi japanilaisilla taloudellisilla automerkeillä on tapana käyttää paljon rahaa luotettavuuteen. Toisaalta useimmat Audi-asiakkaat ostavat Audit, koska ne näyttävät hyvältä, ovat ylellisiä, mukavia ja täynnä tekniikkaa.

Näiden prioriteettien mukaisesti tehty auto on todennäköisesti monimutkaisempi ja siten ongelmallisempi. On totta, että jotkut merkit, kuten Lexus, tarjoavat huippuluokan luotettavia autoja, mutta ne eivät ole yhtä innovatiivisia eivätkä ajan tasalla kuin useimmat Audin mallit.

FAQ-osio

Onko Audi sen arvoinen?

Riippuu siitä, keneltä kysyt, sillä monet ihmiset haluavat Audin, mutta vain harvat valitut ovat valmiita ostamaan sen. Niiden ostaminen, ylläpito ja korjaaminen maksaa yleensä enemmän rahaa, ja jotkut ihmiset eivät vain näe siinä mitään järkeä, kun taas toiset ovat valmiita maksamaan enemmän nauttiakseen etuoikeutetusta kokemuksesta.

Ei ole totta, että Audit eivät ole hintalappunsa arvoisia, koska ne ovat. Ne ovat teknisesti varustetumpia, mukavampia ja ylellisempiä, ja ne saavat sinut tuntemaan olosi erityisemmäksi.

  Mercedes-Benz SLK-luokan luotettavuus

Onko Honda sen arvoinen?

On paljon helpompi vakuuttaa joku ostamaan Honda kuin vakuuttaa joku ostamaan Audi. Hondan malleja kehutaan jatkuvasti niiden luotettavuudesta, edullisuudesta ja mukavuudesta, mikä tekee niistä täydellisiä ihmisille, jotka haluavat vain auton moniin eri tarkoituksiin.

Jos ostat Hondan, et tule pettymään, sillä kaikki Hondan mallit pystyvät hoitamaan tehtävänsä ongelmitta. Jos olet tottunut ajamaan luksusautoilla, joudut kokemaan merkittävän alennuksen monien rakennusmateriaalien ja yleisen hienostuneisuuden osalta, mutta maksat vähemmän rahaa.

Onko Audi kalliimpi ylläpitää kuin Honda?

Audien huolto on huomattavasti kalliimpaa, varsinkin jos valitset korkeamman hintaluokan Audin mallin. Edullisimmissa Audi-malleissa on yleensä 2,0 litran 4-sylinterinen moottori ja ne on varustettu etuvetojärjestelmällä. Korkeamman hintaluokan Audit, erityisesti suuremmilla moottoreilla varustetut, ovat paljon kalliimpia kuin jopa kalleimmat Hondan mallit.

Tämä on varsin odotettavissa, sillä teknologiavetoinen luksusmerkki on aina kalliimpi käyttää kuin kuluttajaluokan tuote. Jotkut ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä, toiset taas eivät.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z