Audi vs. Mercedes: Luotettavuus

Mercedeksen ja Audin kilpailu on jatkunut jo vuosikymmeniä. Molemmat saksalaiset luksusautomerkit ovat kehittyneet paljon vuosien varrella, ja kaikki tekijät huomioon ottaen on vaikea valita toista paremmaksi. Tarkastellaan siis yksinkertaisesti luotettavuutta.

Mercedes-Benz on luotettavampi automerkki kuin Audi. Itse asiassa Mercedes on luotettavin kolmesta suosituimmasta saksalaisesta luksusautomerkistä (Audi, BMW ja Mercedes). Huolimatta siitä, että Audi ja Mercedes ovat kehittyneempiä kuin muut markkinoilla olevat autot, ne kuuluvat markkinoiden epäluotettavimpiin autoihin.

Tärkein syy siihen, miksi monet markkinoilla olevat luksusautot ovat epäluotettavia, on niiden erittäin kehittynyt teknologia. Tämä tekniikka kehittää helposti ongelmia, ja sinua saatetaan vaatia päivittämään tekniikkaa jatkuvasti, jotta vältät pienet ongelmat.

Luotettavuusluokitus

Yllättäen J.D. Powerin luotettavuusluokitukset väittävät, että Mercedeksellä on enemmän ongelmia kuin Audilla. Sata ajoneuvoa kohden Mercedes raportoi vähintään 134 ongelmaa, kun taas Audi raportoi 124 ongelmaa. Alan keskiarvo 100 ajoneuvoa kohden on 121, mikä tarkoittaa, että sekä Audi että Mercedes ovat alan keskiarvon yläpuolella.

Vaikka Audin malleissa raportoitiin vähemmän ongelmia 100 ajoneuvoa kohti, korjaus- ja huoltokustannukset ovat huomattavasti Mercedeksen kustannuksia korkeammat. Siksi Mercedeksen luotettavuusluokitus on korkeampi kuin Mercedeksen. Samaan hengenvetoon, korkealuokkaiset Mercedes-mallit osoittautuivat luotettavammiksi kuin perustason Mercedes-mallit. Audi-malleissa tilanne on päinvastainen.

Mitkä ovat luotettavimmat Audi- ja Mercedes-Benz-mallit?

Audi A3

Luotettavin Audi-malli on Audi A3. Viimeisimpien J.D. Powerin luotettavuusluokitusten mukaan Audi A3 on hieman keskimääräistä parempi. Tämä on korkea lukema, kun otetaan huomioon, että useimmat Audit on luokiteltu hieman alle keskiarvon.

  Kuinka kauan Mersun valmistaminen kestää?

Audi A3 viistoperä on täydellinen perheauto ja siinä on 5 matkustajan istumapaikka. Tässä nelivetomallissa erottuu eniten luotettava moottori, jolla se on varustettu. Tasapainoinen ajodynamiikka tekee tämän auton ajamisesta hauskaa.

Lisäksi A3:ssa on intuitiivinen infotainment-järjestelmä ja mukava matkustamo, jossa on nahkaistuimet. Kuten useimmissa saksalaisissa luksusautoissa, tässäkin mallissa on runsaasti turvavarusteita. Audi A3:n perushinta on 34 000 dollaria, joka vaihtelee valitsemasi moottorin tai vaihtoehdon mukaan.

Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class on aiemmin kerännyt useita turvallisuus- ja luotettavuuspalkintoja. Eri Mercedes-mallien joukosta E-luokka on erottunut pitkän ajan kuluessa luotettavimpana Mercedes-mallina. Tämä johtuu sen erinomaisesta suunnittelusta ja laadukkaista osista.

Mercedes-Benz E-luokka ei ole vain luotettava, vaan se tarjoaa myös mukavuutta ja ylellisyyttä. Sen lisäksi se on yksi markkinoiden turvallisimmista keskiluokan luksussedaneista. Se ylpeilee monilla turvallisuusominaisuuksilla, kuten PRE-Safe-tekniikalla, ajonvakautuksella, kaistavahti, mukautuvalla vakionopeudensäätimellä ja monilla muilla.

Mercedes-Benz E-Classin perushinta on noin 63 000 dollaria. Malli tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, kuten sedan, cabriolet ja coupe. Ostajilla on valittavana myös erilaisia moottorivaihtoehtoja. Kaiken kaikkiaan tämä on yksi parhaista ajoneuvoista, jos haluat luokkaa ja luotettavuutta.

Mitkä ovat vähiten luotettavia Audi- ja Mercedes-Benz-malleja?

Audi A6

Älä ihmettele, että halvempi ja perustason Audi A3 on luotettavampi kuin kalliimpi ja kehittyneempi Audi A6. Audi A6 ei ole pelkästään kallis, vaan tämä luksussedan kuuluu markkinoiden epäluotettavimpiin saksalaisiin autoihin.

  Miksi käytetty Mercedes S-luokka on niin halpa?

Noin 55 000 dollarin lähtöhinnallaan Audi A6 on kaunis ja tehokas keskikokoinen luksussedan. Joitakin yleisimpiä ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat tämän mallin kanssa, ovat moottoriongelmat, kori, moottorin sähköt, akkuongelmat ja polttoainejärjestelmän ongelmat.

Mercedes-Benz C-luokka

Vaikka Mercedes-Benz C-luokan luotettavuusluokitus on alhainen, kaikki C-luokan mallit eivät ole epäluotettavia. Suurin osa kuitenkin on, ja siksi olemme listanneet sen vähiten luotettavaksi Mercedes-malliksi. Mercedes C-luokan lähtöhinta on noin 42 650 dollaria.

Jotkut yleisimmistä ongelmista, joita Mercedes C-luokan omistajat todennäköisesti kohtaavat, liittyvät voimanlähteisiin, moottoriin, jarruihin ja sähköjärjestelmään. Huolimatta alhaisesta luotettavuusluokituksestaan C-luokka on hieno malli ja ihanteellinen ostajille, joilla ei ole varaa huippuluokan E-luokkaan.

Audin ja Mercedeksen vertailu

Kumpi auto on turvallisempi – Audi vai Mercedes?

Mercedes-Benz on turvallisempi auto kuin Audi. Molemmat merkit valmistavat kuitenkin joitakin markkinoiden turvallisimmista autoista. Molemmissa merkeissä on ainutlaatuisia turvallisuusominaisuuksia, jotka pitävät matkustajat turvassa. Audissa on Audi pre-sense basic, kun taas Mercedeksessä on Pre-Safe-teknologia.

Mikä on Audin ja Mercedes-Benzin tärkein ero?

Audin ja Mercedes-Benzin erottaminen toisistaan on tullut paljon vaikeammaksi, sillä molemmat merkit ovat rikkoneet kuilun, joka ennen teki niistä ainutlaatuisia. Siitä huolimatta näiden kahden mallin tärkein ero on se, että Audissa on kyse nelivedosta, kun taas Mercedeksessä on kyse erittäin kehittyneestä tekniikasta ja mukavuudesta.

  Mitkä ovat urheilulliset Mercedes-mallit?

Kumpi auto toimii paremmin – Mercedes vai Audi?

Suorituskyvyn suhteen Audi on hieman edellä kolmihenkistä tähtimerkkiä. Sen nelivetojärjestelmän ja paremman käsiteltävyyden ansiosta. Vaikka Mercedes on parantanut suorituskykyä vuosien varrella paljon, se on silti tällä alalla Audin ja BMW:n takana.

Kumpi auto on arvostetumpi – Audi vai Mercedes?

Tietenkin Mercedes on arvostetumpi. Mercedes on asettanut vuosikymmenien ajan luksusautojen standardin. Huolimatta siitä, että Audi parantaa ajoneuvojaan monissa luokissa, Mercedes on edelleen markkinoiden arvostetuin ja halutuin luksusmerkki. Jos siis haluat maineikkaan luksusautomerkin, Mercedes on edelleen merkki, johon kannattaa valita.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Mercedes vai Audi?

Huollon osalta Audi on halvempi ylläpitää kuin Mercedes-Benz. Keskimäärin Mercedeksen ylläpito maksaa noin 12 900 dollaria, kun taas Audin ylläpito maksaa noin 12 400 dollaria. Tämä on 500 dollarin ero. Sen sijaan Audin korjaaminen on kalliimpaa kuin Mercedeksen.

Luotettavuuden voittaja: Mercedes

Mercedes ja Audi ovat markkinoiden epäluotettavimpia autoja. Tämä on odotettavissa, sillä molemmissa on paljon huipputekniikkaa. Audin korjaaminen on kuitenkin kalliimpaa kuin Mercedeksen, joten Mercedes voittaa luotettavuuden osalta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z