Audin ja Fordin luotettavuus – Kumpi on parempi

Audi on saksalainen premium-luokan automerkki, joka on keskittynyt suunnittelemaan ja valmistamaan luksusautoja, jotka sopivat lähes kaikkiin päivittäisiin tarpeisiisi. Audi valmistaa sedaneja, viistoperiä, farmareita, coupéja, urheilusedaneita, täysikokoisia luksussedaneita, katumaastureita, crossovereita ja jopa superautoja.

Tämä tarkoittaa, että löydät varmasti Audin, joka sopii tarpeisiisi täydellisesti. Audit ovat yleensä kalliita, ylellisiä ja erittäin teknologiapainotteisia. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ne ovat monimutkaisia koneita, jotka tarvitsevat jatkuvaa ja tarkkaa huoltoa, jotta ne kestävät pitkään.

Ford taas on kuluttajatason merkki, mikä tarkoittaa, että Ford-mallit eivät ole yhtä premium-tasoisia kuin Audin mallit. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ne eivät ole yhtä monimutkaisia eivätkä teknologiavetoisia, mutta ne eivät myöskään ole markkinoiden luotettavimpia autoja.

Kaiken kaikkiaan sinun pitäisi huoltaa Audi kunnolla, muuten se on altis kaikenlaisille ongelmille. Ford-mallit eivät ole yhtä kalliita ylläpitää kuin Audi-mallit, ja näyttää siltä, että useimmat Fordit ovat yleensä luotettavampia kokonaisuutena, koska Fordissa voi mennä vikaan vähemmän asioita.

Audin luotettavuus – Keskinkertainen ja erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

Consumer Reportsin, What Carin ja J.D. Powerin tekemien luotettavuustutkimusten ja -taulukoiden enemmistön mukaan useimmat Audi-mallit kuuluvat keskinkertaisen luotettavuuden segmenttiin. Uudemmat Audi-mallit ovat paljon parempia verrattuna vuosikymmenen tai kahden takaisiin Audi-malleihin.

Audi A4 on tällä hetkellä luotettavin Audi-malli, koska se perustuu melko vanhaan alustaan, jota on päivitetty jatkuvasti koko A4:n elinkaaren ajan. Vanhemmat Audi A8- ja Q7-mallit ovat kaikkein epäluotettavimpia Audi-malleja, ja niiden ylläpito maksaa myös paljon rahaa.

  Chevrolet Spark EV:n luotettavuus

Tärkein syy siihen, miksi Audi-mallit ovat yleensä suhteellisen epäluotettavia, on se, että useimmat ihmiset eivät ole tietoisia siitä, että ne tarvitsevat asianmukaista ja jatkuvaa huoltoa. Nämä autot ovat monimutkaisia, ja ne tarjoavat kaikenlaisia mukavuus-, turvallisuus- ja käytännöllisiä vempaimia, jotka saattavat joskus tuntua ylivoimaisilta.

On yksinkertaisesti liian monta komponenttia, jotka voivat mennä pieleen, ja ainoa tapa, jolla Audi kestää pitkään, on kunnollinen huolto.

Ford – Hieman keskimääräistä parempi, mutta ei yhtä johdonmukainen.

Ford on taloudellisen tason merkki, joka valmistaa maastureita, crossovereita, kuorma-autoja, urheiluautoja ja viistoperiä. Ne eivät yleensä ole yhtä kehittyneitä kuin useimmat Audi-mallit, mikä tarkoittaa, että niissä käytetään edelleen imumoottoreita ja manuaalivaihteistoja, kun taas nykyaikaisissa Audi-tuotteissa niitä ei ole.

Tämä tarkoittaa, että jotkut näistä ovat suhteellisen luotettavia, kuten Ford Mustang GT, joka on luotettavin Ford-malli kokonaisuudessaan. Tämä johtuu siitä, että Ford Mustang GT:ssä on käytetty samaa reseptiä vuosikymmeniä, ja Ford on onnistunut parantamaan sitä jatkuvasti.

Ford Escape ja Ford Explorer ovat tällä hetkellä kaksi vähiten luotettavaa Ford-mallia. Consumer Reports, WhatCar ja J.D. Power arvioivat Fordin keskinkertaiseksi, mutta jotkut Ford-mallit ovat luotettavampia kuin luotettavimmat Audi-mallit.

Fordit eivät ole yhtä herkkiä kuin Audit, mikä tarkoittaa, että asianmukainen huolto on tärkeää, mutta ei niin paljon kuin Audin tapauksessa.

Johtopäätös – Ford on hieman luotettavampi.

Ford valmistaa yksinkertaisempia, halvempia ja vähemmän hienostuneita autoja, joissa on yleensä vähemmän tekniikkaa ja ominaisuuksia Audiin verrattuna. Audi on merkki, joka on valmis uhraamaan luotettavuuden saadakseen ylellisemmän ja ylellisemmän kokemuksen, ja todellisuus on, että useimmat Audi-asiakkaat eivät välitä siitä.

  Parhaat suorituskykyiset ilmansuodattimet B7 Audille

Toisaalta Fordit eivät ole luksusajoneuvoja, mikä tarkoittaa, että niiden on tyydytettävä tavallista Ford-asiakasta eri tavalla. Ne tekevät sen olemalla hauskoja ajaa, taloudellisia, halpoja käyttää ja useimmissa tapauksissa suhteellisen luotettavia.

Vähemmän monimutkaisuus merkitsee vähemmän mahdollisia ongelmia, ja siksi Ford on kokonaisuutena hieman luotettavampi merkki. Lopuksi, huolto on ratkaiseva näkökohta, kun on kyse pitkän aikavälin luotettavuudesta, ja on turvallista sanoa, että useimmat Ford-mallit eivät ole läheskään yhtä herkkiä kuin useimmat Audi-mallit.

Näillä tuloksilla on tapana vaihdella yksilöllisesti, joten älä tee ostopäätöksiäsi pelkästään näiden tietojen perusteella. Monet verkkolähteet sanovat, että Audi on kokonaisuutena luotettavampi merkki, koska nämä eroavat toisistaan vain marginaalisesti.

UKK-osio

Miksi Audin huolto maksaa enemmän kuin Fordin?

Koska Audi on paljon herkempi ja monimutkaisempi. Tämä tarkoittaa sitä, että useimmat liikenteessä olevat Audi-mallit on pakattu kaikenlaisella 2000-luvun tekniikalla, jotta ne erottuisivat edullisemmista ja perusmerkeistä.

Luksusmerkeillä on tapana tehdä raskaampia ja monimutkaisempia autoja, jotka ovat yleensä hieman hauraampia verrattuna edulliseen merkkiin. Mitä enemmän ominaisuuksia autossa on, sitä enemmän aikaa ja rahaa niiden ylläpitäminen vaatii.

Ovatko eurooppalaiset autot luotettavampia kuin yhdysvaltalaiset?

Jos eurooppalaista luksusautoa huolletaan valmistajan suositusten mukaisesti, ne ovat luotettavampia. Useimmat autoharrastajat ovat yleensä samaa mieltä siitä, että eurooppalaiset autot ovat kokonaisuutena parempia, koska ne tuntuvat hienostuneemmilta, ovat ylellisempiä ja niiden käsiteltävyys on yleensä parempi kuin yhdysvaltalaisten autojen.

  Audi A4 B8 yleiset ongelmat

Jotkin eurooppalaiset automerkit, kuten Porsche, ovat luotettavampia kuin 99 prosenttia yhdysvaltalaisista automerkeistä, mutta useimmat yhdysvaltalaiset automerkit ovat luotettavampia kuin jotkin eurooppalaiset merkit, kuten Jaguar tai Alfa Romeo. Tietenkin kaikki nämä merkit kehittyvät jatkuvasti ajan myötä, mutta on turvallista sanoa, että sekä yhdysvaltalaiset että eurooppalaiset autot kestävät pitkään, jos niistä huolehditaan asianmukaisesti.

Onko autojen luotettavuustaulukoissa ja -tutkimuksissa mitään järkeä?

Ei kovinkaan paljon, koska ne eivät voi koskaan olla tarpeeksi perusteellisia, jotta niissä voitaisiin ottaa huomioon vanhemmat mallit, uudemmat mallit ja asianmukainen huolto. Jotkin niukasti varustellut mallit ovat todennäköisesti luotettavampia verrattuna täysin varusteltuihin malleihin.

Hyvä esimerkki tästä on Mercedeksen AIRMATIC-ilmajousitusjärjestelmä, joka on tunnetusti varsin viallinen, erityisesti vanhemmissa Mercedes-malleissa. Vanhempi Mercedes S-luokka, jossa ei ole AIRMATIC-järjestelmää, on todennäköisesti pitkällä aikavälillä luotettavampi kuin AIRMATIC S-luokka. Kaiken kaikkiaan merkin luotettavuuteen vaikuttavat aivan liian monet muuttujat, eikä useimmissa kaavioissa ja tutkimuksissa pystytä arvioimaan kaikkia näitä muuttujia perusteellisesti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z