Autot, jotka ovat samankaltaisia kuin Fiat Tipo

Onko Fiat Tipo hyvä auto?

Fiat Tipo esiteltiin vuonna 1988 Ritmon korvaajana. Se oli välitön menestys, sillä se tarjosi enemmän kuin kilpailijansa. Tällä hetkellä tämä viisiovinen viistoperä on edelleen haluttu markkinoilla, ja sen suorituskyky on huomattavan hyvä. Mutta mitkä autot muistuttavat Fiat Tipoa?

Fiat Tipon kaltaisia autoja ovat muun muassa Ford Focus, Renault Megane, Dacia Sandero, Citroen C4, Honda Odyssey, Vauxhall Astra, Kia Xceed ja Volkswagen Golf. Vaikka Fiat Tipo on varteenotettava kilpailija, useimmat näistä autoista ovat sitä parempia.

Mitkä autot muistuttavat Fiat Tipoa?

Ford Focus

Ford Focus muistuttaa Fiat Tipoa monin tavoin. Molemmat autot ovat lähes samankokoisia, eivätkä ne suoriudu yhtä hyvin. Ford Focus on varustettu 2,0-litraisella nelosrivimoottorilla, joka tuottaa jopa 160 hv ja 146 lb-ft vääntöä. Se on myös erittäin tehokas, sillä sen EPA-luokitus on 24 mpg kaupungissa, 34 mpg maantiellä ja yhdistetty 28 mpg.

Fiat Tipo on myös erittäin tehokas ja siinä on tilavampi matkustamo kuin Ford Focusissa. Se on myös halvempi kuin Ford Focus.

Kia Xceed

Kia Xceed sopii parhaiten ihmisille, jotka etsivät tehokkaampaa, halvempaa, edullisempaa ja luotettavampaa vaihtoehtoa Fiat Tipolle. Tässä autossa on 1,5-litrainen GDI-moottori, joka tuottaa jopa 158 hv ja 253 Nm vääntöä. Siinä on myös useita huippuluokan perusominaisuuksia.

Joitakin ominaisuuksia, jotka erottavat Kia Xceedin kilpailijoista, ovat automaattinen ajovalojen säätö, LED-päiväajovalot, satiinikromatut ikkunoiden kehykset, hopeanväriset kattokaiteet, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, kromattu sisäkahva ovenkahvassa, Android Auto ja Apple Car Play.

  Fiat 500e yleiset ongelmat

Renault Megane

Renault Megane on hyvännäköinen, hienostunut, hiljainen ja mukava kompakti hatchback. Fiat Tipo tarjoaa kuitenkin mukaansatempaavamman ajon. Siitä huolimatta Renault Megane on tehokkaampi, sillä siinä on hybridivoimansiirto. Siinä on 1,6-litrainen bensiinimoottori, joka yhdistyy kahteen sähkömoottoriin ja tarjoaa tasaisen ja tehokkaan ajon.

Citroen C4

Citroen C4 näyttää näyttävämmältä kuin Fiat Tipo. Lisäksi se tarjoaa yhden luokkansa mukavimmista sisätiloista, joten se sopii ihmisille, jotka haluavat enemmän mukavuutta kuin tilaa. Sen lisäksi siinä on kunnollinen moottori ja vaihteisto, jotka tarjoavat käyttäjälle tasaisen ja hauskan ajon.
Koska tämä auto on Citroen C4:ää hienostuneempi, voit odottaa, että korjauskustannukset ovat hieman korkeammat. Sitä paitsi Citroen C4 on hieman kalliimpi kuin Fiat Tipo.

Vauxhall Astra

Vauxhall Astra on hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät Fiat Tipon korvaajaa urheilullisella ulkonäöllä ja suorituskyvyllä. Tämä malli on kauniisti muotoiltu ja siinä on useita huippuluokan ominaisuuksia. Perusmoottori on 1,2-litrainen bensiinimoottori, joka tuottaa jopa 130 hevosvoimaa, ja siinä on kolme ajotilaa äärimmäistä ajokokemusta varten.

Dacia Sandero

Dacia Sandero ei ehkä ole yhtä suosittu kuin Fiat Tipo, mutta se on silti yksi parhaista vaihtoehdoista italialaiselle jättiläiselle. Dacia Sandero on pieni ja tyylikäs viistoperä, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Niihin kuuluvat muun muassa LED-päiväajovalot, 16-tuumaiset pyörät, ilmastointi, satiinikromiset koristelistat ja sähköiset etuikkunat. Lisäksi se on halvempi kuin Fiat Tipo.

  Fiat Scudon yleiset ongelmat

Honda Odyssey

Honda Odyssey sopii ihmisille, jotka haluavat luotettavamman, polttoainetaloudellisemman ja tilavamman pikkuauton. Se myös toimii paljon paremmin kuin Fiat Tipo. Honda Odysseyssä on 3,5-litrainen V6-moottori, joka tuottaa jopa 280 hv ja 262 lb-ft vääntöä. Se on tämän listan tehokkain ja suurin auto. Se on myös kallein.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf on toinen Fiat Tipon läheinen kilpailija. Ennen kuin Fiat Tipo tuli Etelä-Amerikan markkinoille, Volkswagen Golf oli ylivoimaisesti myydyin pieni hatchback. Vuonna 1989 Fiat Tipo kuitenkin myi VW Golfin yli, mikä teki vaikutuksen. Siitä huolimatta VW Golf tarjoaa hienostuneemman ja suorituskykyisemmän kyydin kuin Fiat Tipo.

FAQ

Onko Fiat Tipo ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos tarvitset kompaktin, tehokkaan, tilavan ja edullisen hatchbackin, Fiat Tipo on mukava auto. Mutta jos haluat suorituskykyisen, ylellisen, käytännöllisen ja luotettavan hatchbackin, sinun on ehkä katsottava muualle.

Mitkä ovat Fiat Tipon yleiset ongelmat?

Fiat Tipo ei ole kovin luotettava auto. Sitä paitsi valmistaja on joutunut vetämään joitakin vuosimalleja takaisin joidenkin vikojen vuoksi. Fiat Tipon yleisiä ongelmia ovat jarruongelmat, sähköongelmat, ovien lukitusviat, jousitusongelmat, sähköikkunoiden ongelmat, huono digitaalinen kojelaudan näyttö ja turvatyynymoduulin ohjelmisto-ongelmat.

Kuinka kauan Fiat Tipo kestää?

Fiat Tipo ei ole kovin luotettava auto. Hyvin huollettuna Fiat Tipo voi kuitenkin ajaa yli 250 000 kilometriä. Mutta jotta näin tapahtuisi, tarvitaan asianmukaista huoltoa ja hoitoa. Lisäksi omistajan tulisi noudattaa valmistajan suosittelemaa huoltoaikataulua.

  Fiat Panda - yleiset ongelmat

Onko Fiat Tipo kallis ylläpitää?

Ei ole. Kuten monet muutkin Fiat-mallit, Fiat Tipo on melko edullinen ylläpitää. Suurin ongelma on kuitenkin varaosien löytäminen ja Fiatin tarjoama heikko asiakastuki. Tämän seurauksena auton korjaamisesta tai korjaamisesta tulee melko haastavaa, mutta ei kallista.

Onko Fiat Tipo hyvä perheauto?

Kyllä, Fiat Tipo on erinomainen perheauto. Tämä johtuu siitä, että siinä on tilava matkustamo ja suuri tavaratila, joka on ihanteellinen perheelle. Lisäksi autosta on olemassa Fiat Tipo Cross -niminen maastoversio, joka sopii erinomaisesti vaikeisiin maastoihin. Kiitos paremman jousituksen, joka siinä on.

Johtopäätös

Fiat Tipo on yksi kaikkien aikojen parhaista Fiatin pikkuautoista. Se palkittiin vuoden eurooppalaisena autona vuonna 1989 ja vuoden 1989 Semperit Irish Car of the Year -kilpailussa. Vaikka Fiat Tipo tarjoaa hyödyllisiä ominaisuuksia ja tilavan matkustamon, sen suorituskyky on heikko, sillä useimmat sen kilpailijat ovat paljon parempia. Lisäksi useimmat kilpailijat tarjoavat kehittyneempiä ominaisuuksia ja ovat luotettavampia.

Siitä huolimatta Fiat Tipo on edelleen kunnollinen ja erinomainen auto, jossa on huippuominaisuuksia ja hyvä polttoainetaloudellisuus.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z