BMW 116d ongelmat

BMW 116d ongelmat

Kun päätät investoida BMW:hen, yksi asia, joka sinun on otettava huomioon, on se, kuinka paljon rahaa käytät korjauksiin ja huoltoon. BMW:t kuuluvat markkinoiden kalleimpiin autoihin. Siksi on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita kohtaat, kun hankit BMW 116d:n.

BMW 116d on yksi markkinoiden hienoimmista pienistä hatchback-autoista. Tämä auto on tilava, luotettava, polttoainetehokas ja käytännöllinen. Kaiken lisäksi se on melko edullisempi hankkia ja ylläpitää verrattuna isompiin sisaruksiinsa. Sillä on kuitenkin joitakin yleisiä ongelmia, joita käyttäjien ja kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita käsittelemään.

Mitkä ovat BMW 116d:n yleiset ongelmat?

Moottorin sammuminen

Moottorin sammumisen vuoksi on ollut useita takaisinkutsuja. Takaisinkutsut liittyivät sähköiseen ongelmaan, joka sai moottorin sammumaan ajon aikana. Kun näin tapahtuu, moottorin tarkastusvalo syttyy. BMW havaitsi, että virranjakeluun syöttävä kaapeli voi vioittua ja aiheuttaa ongelman.

Ongelman voi korjata vaihtamalla viallisen kaapelin. Tämä voidaan tehdä nopeasti sertifioidun teknikon toimesta.

Ohjaustehostimen toimintahäiriö

Toinen yleinen ongelma, jota BMW 116d:n käyttäjät kohtaavat, on ongelma ohjaustehostimen kanssa. Ongelmaksi on havaittu kaksi asiaa. Ensimmäinen ongelma oli ohjaustehostimen ECU:n vika ja toinen ongelma oli huono ohjauslaatikko. Molemmat ongelmat korjattiin, eikä uusimmissa malleissa ole niitä.

Viallinen kampiakselin anturi

Viallinen kampiakselianturi voi olla melko kallis korjata. Ongelma, joka sai kampiakselianturin muuttumaan huonoksi, oli viallinen ohjelmisto kampiakselianturissa. Joitakin merkkejä viallisesta kampiakselianturista ovat moottorin tehon väheneminen, karkea käynti tai moottorin sammuminen. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla koko kampiakselianturin.

  BMW 650i - Kaikki mitä minun tarvitsee tietää

Polttoainepumpun vika

Tämä ongelma johtuu yleensä tuotantovirheestä tehtaalla. Polttoainepumppu vikaantuu osien vuoksi, joita ei ole niklattu hyvin. Joitakin merkkejä polttoainepumpun viasta ovat varoitusvalo ja mittaristossa näkyvä viesti. Jos polttoainepumppu on vikaantunut, se on vaihdettava.

VANOS-järjestelmän toimintahäiriö

Vaikka muutamia autoja palautettiin tämän ongelman vuoksi, se oli hankala, kun yritit vaihtaa vaihteita. VANOS-järjestelmän toimintahäiriö johtui kytkimen painelevyssä löystyneestä pultista. Tämä sai auton menettämään tehonsa. Ongelman korjaamiseksi VANOS-järjestelmä on korjattava.

Ovenkahvaongelma

Tämä on yleinen ongelma useimmissa BMW-malleissa. Kun avaat oven, ovenkahva ei välttämättä palaudu normaaliin asentoonsa. Tämä johtuu huonosta kahvasta ja salpasta. Joissakin tapauksissa oven lukitusjärjestelmässä ja toimilaitteessa voi olla ongelmia, jotka aiheuttavat sen, että ovi ei aukea. Olipa ongelma mikä tahansa, havaitse se ja vaihda tarvittava osa.

Kytkinlevyongelmat

Monet käyttäjät ovat raportoineet, että kytkinlevyssä on ongelmia, jotka vaikuttavat vaihteiston toimintaan. Tämä puolestaan vaikuttaa vaihteiden vaihtamiseen. Syynä on löysä pultti kytkimen painelevyssä. Jos kytkinlevy ei siis toimi kunnolla, se vaikuttaa myös vaihteistoon ja voimansiirtoon. Vaihda huono kytkinlevy.

EGR-moduuli voi vuotaa

BMW 116d:ssä on EGR-moduuli. Jonkin ajan kuluttua EGR-moduuli saattaa vioittua ja alkaa vuotaa. Vie auto mekaanikolle ja korjaa se.

Kardaanin kardaaninivel voi pettää

Tämä koskee vain 2. sukupolven BMW 116d:tä eikä uusimpia etuvetomalleja. Koska BMW 116d on takavetoinen ja siinä on potkuriakselin kardaaninivel, se ottaa voiman etupään moottorista ja ohjaa sen takapyörille. Jonkin ajan kuluttua edessä oleva nivel voi tulla huonoksi ja vaatia vaihtoa.

  BMW X1 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

FAQ

Onko BMW 116d luotettava?

Vaikka BMW:llä on huono maine luotettavuuden suhteen, BMW 116d on melko luotettava auto. Se on luokiteltu hieman keskimääräistä paremmaksi, sillä se rekisteröi vähemmän ongelmia verrattuna 5-sarjan perheautoihin. Vain BMW 3-sarjassa on luotettavampia malleja kuin BMW 116d:ssä.

Kuinka monen kilometrin jälkeen BMW 116d:ssä alkaa esiintyä ongelmia?

Jos autoa ei huolleta asianmukaisesti, siinä voi alkaa olla ongelmia jo 40 000 mailin kohdalla. Mutta jos se on hyvin huollettu, se voi ajaa yli 100 000 kilometriä ilman vakavia ongelmia. Jotkut 116d-muunnokset voivat ajaa jopa yli 200 000 kilometriä. Se, miten hyvin huollat autosi, vaikuttaa siis ratkaisevasti siihen, kuinka nopeasti autossa alkaa esiintyä ongelmia.

Onko BMW 116d kallis huoltaa?

Kyllä, BMW 116d on kallis ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että siinä on useita ongelmia, joiden korjaaminen maksaa paljon. Lisäksi BMW:n OEM-osat ovat erittäin kalliita ja melko haastavia saada. Tämän lisäksi työvoimakustannukset ovat erittäin korkeat, minkä vuoksi huoltokustannukset ovat todella korkeat.

Pitääkö BMW 116d arvonsa?

Ei, se ei pidä arvoaan. Muiden luksusautojen tapaan BMW 1-sarja menettää 15 % arvostaan heti, kun ajat ulos näyttelytilasta. Viiden vuoden kuluttua BMW 1-sarja on menettänyt vähintään 50 % arvostaan. Sitä paitsi sen kilpailijoilla, kuten Mercedes-Benzin A-luokalla, on parempi jälleenmyyntiarvo.

  Onko BMW superauto?

Onko BMW 1-sarja naisten auto?

Kyllä, BMW 1-sarja on enemmän naisellinen kuin maskuliininen. Tämä johtuu siitä, että tämä auto on kompakti, tyylikäs ja mukava. Sitä on myös helpompi käsitellä verrattuna tehokkaampiin BMW 3-, 4- ja 5-sarjan autoihin. Lisäksi sillä on kunnollinen nopeus ja sen polttoainetehokkuus.

Loppupäätelmät

BMW 116d on mukava kompakti viistoperäauto, jossa on poikkeuksellinen suorituskyky. Se on myös helpompi huoltaa kuin useimmat BMW:t ja se on polttoainetehokas. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, muun muassa ne, joita olemme korostaneet edellä.

Hyvä uutinen on, että useimmat tämän auton ongelmista on helppo korjata. Käy sertifioidulla BMW-mekaanikolla tai BMW-huoltokeskuksessa, jos havaitset jonkin edellä mainituista ongelmista. Yleisesti ottaen tämä on mukava auto ihmisille, jotka haluavat BMW:n, mutta joilla ei ole varaa käyttää rahaa huippumalliin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z