BMW 118d – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW 118d

BMW on suosittu markkinoiden hienoimpien autojen valmistaja. Vaikka BMW 118d ei olekaan BMW:n hienoin malli, se erottuu silti kilpailijoistaan. Tämä auto on tyylikäs, mukava, tilava, taloudellinen ja luotettava.

BMW 118d on 4-ovinen viistoperä, mutta siihen on saatavana myös 2-ovinen coupe. Kiinnostuneilla ostajilla on siis valittavana kaksi korimallia. Lisäksi tässä autossa on tilava matkustamo, johon mahtuu mukavasti jopa viisi henkilöä. Lisäksi auto on ylellisesti rakennettu ja siinä on paljon turvallisuusominaisuuksia.

BMW 118d:n historia

BMW 118d on osa BMW 1-sarjaa. Kun BMW esitteli 1-sarjan vuonna 2004, BMW 118d oli ensimmäisten mallien joukossa. Sitä valmistettiin BMW 116i, 116d, 118i, 120i, 120d, 123d ja 130i -mallien rinnalla.

Lisäksi tätä autoa on saatavana kahtena vaihtoehtona, 5-ovisena viistoperäisenä E87 ja 2-ovisena coupé E82. Toisin kuin E87-viistoperä, BMW esitteli 118d Coupén vuonna 2007. BMW kuitenkin lopetti molempien autojen tuotannon vuonna 2013 ja korvasi ne uudemmilla ja paremmilla malleilla.

BMW 118d:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 118d on yksi markkinoiden komeimmista pikkuautoista. Ei ole väliä, valitsetko coupen vai hatchbackin, ne erottuvat silti kilpailijoista. Kiitos sen ainutlaatuisen ulkomuodon ja ylellisten ominaisuuksien, jotka ovat erittäin houkuttelevia.

Lisäksi 118d-viistoperässä on huippuluokan sisätilat, jotka huokuvat ylellisyyttä ja runsautta. Se ylpeilee muun muassa kromikoristeilla, automaattisella ilmastointijärjestelmällä, mustalla Sensatec-verhoilulla, Velor-merkkisillä lattiamatoilla ja käsinojalla edessä.

Kaiken kaikkiaan se näyttää tyylikkäältä sekä sisältä että ulkoa. Sen akseliväli on 105 tuumaa, pituus 170 tuumaa, leveys 71 tuumaa ja korkeus 56,5 tuumaa. Se ei ehkä ole markkinoiden suurin kompakti viistoperä, mutta se täyttää tehtävänsä erittäin hyvin.

  BMW X3 yleiset ongelmat

Suorituskyky

Tämä auto toimii myös erinomaisesti. Siinä on kaksi moottorivaihtoehtoa, jotka ovat 2004-2007 2,0-litrainen M47-rivinelosmoottori ja 2007-2013 2,0-litrainen N47-rivinelosmoottori. Ensimmäinen moottori tuottaa jopa 121 hv ja 207 lb-ft vääntöä, kun taas toinen moottori tuottaa enintään 141 hv ja 221 lb-ft vääntöä.

Uusin moottori oli siis tehokkaampi kuin edellinen moottori. Kaiken kaikkiaan molemmat moottorit toimivat erinomaisesti ja olivat kilpailijoitaan tehokkaampia.

Mukavuus ja tavaratila

BMW 118d voi olla kompakti viistoperä, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi tilava tai mukava. Tässä autossa on iso matkustamo, joka on varustettu myös huippuluokan ja ylellisillä ominaisuuksilla. Siihen mahtuu jopa viisi henkilöä, joista kaksi istuu edessä ja kolme takana.

Lisäksi siinä on paljon tavaratilaa, sillä sen viistoperäisen rakenteen ansiosta takaistuimet voidaan taittaa kokoon, jolloin tavaratilaa saadaan lisää. Tavaratilaa on 13,42 toisen rivin istuimen takana. Mutta kun taitat tämän istuimen, voit säilyttää enemmän matkatavaroita, kunhan takana ei ole ketään.

Polttoainetehokkuus

BMW on yksi markkinoiden polttoainetehokkaimmista luksusautoista. Sitä paitsi BMW 118d on vielä tehokkaampi, sillä se kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin isommat sisaruksensa. Kiitos pienemmän moottorin, joka siinä on. Sen EPA-luokitus on myös 50,4 mpg – 58,9 mpg, mikä on poikkeuksellista.

Hinta

Koska uusia BMW 118d:tä ei valmisteta, suuntaat todennäköisesti käytettyjen autojen markkinoille hankkimaan 118d:n. Siitä huolimatta on tärkeää ostaa auto, joka on hyvin huollettu ja hyvässä kunnossa. Laadukas käytetty 118ed maksaa noin 30 000 dollaria.

  Yleisiä ongelmia BMW 645ci -mallissa

FAQ

Onko BMW 118d ostamisen arvoinen?

Jos etsit kompaktia ja ylellistä autoa, jota voit ajaa kaupungissa paljon helpommin ja mukavammin, BMW 118d on hyvä valinta. Mutta jos et ole valmis käyttämään paljon rahaa ylellisen auton korjaamiseen ja ylläpitoon, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Onko BMW 118d luotettava?

Kyllä, BMW 118d on luotettava, kun sitä verrataan muihin BMW 1-sarjan autoihin tai vastaaviin luksusautoihin luokassaan. Se raportoi myös vähemmän ongelmia, ja siksi useimmat luotettavuuslaitokset ovat arvioineet sen hieman keskimääräistä paremmaksi. Korjaus- ja huoltokustannukset ovat kuitenkin edelleen korkeat verrattuna kilpailijoihinsa.

Mitkä ovat BMW 118d:n yleiset ongelmat?

BMW 118d:ssä voi olla urheilullinen ja tyylikäs muotoilu, mutta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tiedostaa. Joitakin näistä ongelmista ovat muun muassa ajoitusketjun vikaantuminen, tehottomat jarrut, vaihteisto-ongelmat, turboahtimen ongelmat, ovenkahvojen ongelmat, moottorin sammuminen ja paljon muuta.

Huolimatta siitä, että BMW 118d:ssä on vuosien varrella ilmennyt useita ongelmia, useimmat niistä voidaan korjata BMW-huollossa erittäin helposti. Ja asianmukaisella huollolla suurinta osaa näistä ongelmista ei enää koeta.

Onko BMW 118d:n huolto kallista?

Kyllä, BMW 118d on kallis ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että tämä auto hajoaa useammin kuin sen kilpailijat. Tämä tarkoittaa siis enemmän käyntejä ja menoja mekaanikolla. Lisäksi BMW:n varaosat ovat markkinoiden kalleimpia, mikä tarkoittaa, että korjaus- ja huoltokustannukset nousevat.

  Mikä on BMW Alpina?

Kumpi auto on parempi – BMW 118d vai 116d?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat tehokkaamman ja suorituskykyisemmän BMW 1-sarjan, BMW 118d on paras valinta. Mutta jos haluat taloudellisemman, tehokkaamman ja edullisemman hatchbackin, BMW 116d on ihanteellinen vaihtoehto.

Johtopäätös

BMW 118d on kompakti, luotettava, mukava ja ylellinen hatchback. Tämä auto on myös polttoainetaloudellinen, turvallinen ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, kuten polttoainepumpun vika, vaihteisto-ongelmia, ovenkahvaongelmia, tehottomat jarrut ja paljon muuta.

Kaiken kaikkiaan se on erinomainen auto, jonka ostaja voi valita coupen ja hatchbackin välillä. Viistoperä on kuitenkin paras valinta, koska se tarjoaa enemmän matkustamo- ja tavaratilaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z