BMW 216D Active Tourer ongelmat

BMW 216D

BMW 216d 2-sarjan Active Tourer on BMW:n valmistama kaksirivinen pienikokoinen Executive MPV. Tämä pienikokoinen auto on tyylikäs, luotettava, tehokas, ylellinen ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää. Mutta mitkä ovat BMW 216d active tourerin ongelmat?

BMW 216d active tourerin yleisiä ongelmia ovat öljyvuodot, sähköongelmat, ajoketjun kiristimen vika ja polttoainepumpun vika. Tämän lisäksi muut käyttäjät ovat raportoineet vaihteisto-ongelmista, jousitusongelmista ja viallisista ovista.

Mitkä ovat BMW 216D Active Tourer -mallin yleiset ongelmat?

Öljyvuodot

Vaikka BMW 216d:ssä on useita ongelmia, öljyvuoto on yleisin ongelma. BMW 216d:n öljyvuoto voi johtua moottorin vioittuneista, vaurioituneista tai kuluneista osista, kuten vaurioituneista tiivisteistä tai vaurioituneista pulteista. Öljyvuodot voivat aiheuttaa useita ongelmia, kuten polttoaineen käytön lisääntymisen, moottorin suorituskyvyn heikkenemisen ja moottorin osien mahdollisen vaurioitumisen.

Vaikka on useita osia, jotka voivat aiheuttaa öljyvuotoja BMW 216d:ssä, ensimmäinen paikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on venttiilikannen tiiviste. Siitä huolimatta on tärkeää tehdä diagnoosi autosta ennen ongelman korjaamista.

Ajastusketjun kiristimen vika

Ajastusketjun kiristimen tehtävänä on ohjata kampiakselin ketjupyörän ja nokka-akselin ketjupyörän ympärillä olevan ajastusketjun kireyttä. Jonkin ajan käytön jälkeen ajoitusketjun kiristin voi kuitenkin vioittua. Tämä voi johtaa moottorin suorituskyvyn heikkenemiseen ja moottorivaurioon.

Joitakin merkkejä ajoitusketjun kiristimen vikaantumisesta ovat moottorista kuuluva kolahteleva tai koliseva ääni. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava huono ajoitusketjun kiristin ja sen taustalla olevat ongelmat.

  Onko BMW M440i hyvä auto?

Vaihteisto-ongelmat

Sen lisäksi, että BMW 216d -mallin käyttäjät ovat kirjanneet useita moottoriongelmia, he ovat kirjanneet myös useita vaihteisto-ongelmia. Vaikuttavimmat mallit on valmistettu vuosina 2018-2021. Joitakin raportoituja vaihteisto-ongelmia ovat auton nykiminen vaihdettaessa, vaihteen jumittuminen ja vaihteen viivästynyt kytkeytyminen.

Ongelman korjaamiseksi teet autosi diagnoosin ammattitaitoisella BMW-mekaanikolla tai BMW-huoltokeskuksesta. Vaihteisto-ongelmat johtuvat yleensä viallisesta anturista, vaihteistonesteestä tai alipaineesta.

Sähköongelmat

Myös BMW 216d -käyttäjät ovat raportoineet sähköongelmista. Suurin osa sähköongelmista on johtunut akun tyhjenemisestä, jonka vuoksi auto ei käynnisty ja se tarvitsee käynnistyksen. Muissa tapauksissa sähköongelmat ovat johtuneet iDrive-järjestelmän toimintahäiriöstä, joka ohjaa kyseisen auton infotainment- ja navigointijärjestelmiä.

BMW 216d:n sähköongelmien korjaamiseksi auto on diagnosoitava ja ongelman syy on selvitettävä ammattitaitoisella mekaanikolla.

Polttoainepumpun vika

Polttoainepumpun vikaantuminen ja muut polttoaineeseen liittyvät ongelmat ovat yleisiä vanhemmassa BMW 216d:ssä. Jos omistat vuosien 2014 ja 2017 välillä valmistetun BMW 216d:n, tämä ongelma on hyvin todennäköisesti kyseessä. Polttoainepumpun vika voi aiheuttaa auton pysähtymisen tai jopa tehon menetyksen.

Jos polttoainepumppu ei toimi tai autossasi on polttoainesuuttimen ongelma, on ratkaisevan tärkeää vaihtaa vialliset, vaurioituneet tai kuluneet osat.

Jousitusongelmat

Polttoainepumpun vian lisäksi jotkut vuosien 2014-2017 BMW 216d:n käyttäjät ovat valittaneet myös jousitusongelmista. Useimmat käyttäjät valittivat jousituksesta lähtevästä melusta, jonka epäiltiin johtuvan kuluneista tai vaurioituneista jousituksen osista.

Jousitusongelmien korjaamiseksi käyttäjän tulisi tarkastuttaa jousituksen osat, kuten pallonivelet, holkit ja ohjausvarret. Jos jokin näistä osista on vaurioitunut tai kulunut, ne on vaihdettava.

  Onko BMW ix hyvä auto?

Viallinen ovi

Tämä on yksi niistä ongelmista, jotka saivat BMW:n kutsumaan takaisin BMW 216d 2-sarjan aktiivitourerin. Tämä ongelma esiintyy BMW 216d -mallissa 2022. Valmistaja totesi, että ovi saattaa avautua tahattomasti sivutörmäyksessä. Tämän seurauksena tämä lisäsi auton matkustajien loukkaantumisvaaraa toisessa törmäyksessä tai sitä seuraavassa kaatumisessa.

Hyvä uutinen on, että kyseiset autot kutsuttiin takaisin ja ongelma ratkaistiin. Mutta jos olet ostamassa käytettyä BMW 216d -autoa, on tärkeää tarkistaa, onko omistaja korjannut ongelman.

FAQ

Onko BMW 216d luotettava auto?

BMW 216d -malli kuuluu luotettavimpiin BMW-malleihin. Tämä johtuu siitä, että useimmat luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille keskimääräistä paremmat luotettavuusarvosanat. Esimerkiksi J.D. Power on antanut BMW 216d -mallille arvosanan 83 pistettä 100:sta, kun taas muut luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille arvosanan 85 pistettä 100:sta.

Kuinka kauan BMW 2-sarja kestää?

BMW saattaa olla yksi markkinoiden epäluotettavimmista automalleista, mutta asianmukaisella hoidolla ja huollolla BMW 216d voi kestää pitkään. Useimmat BMW 216d:n käyttäjät ovat rekisteröineet 150 000-200 000 kilometriä. Huomaa, että tämä on kansallisen keskiarvon ollessa 13 500 kilometriä vuodessa. Omistajan tulisi siis odottaa ajavansa tällä autolla vähintään 10 vuotta.

Onko BMW 216d:n huolto kallista?

Kuten useimmat BMW:t, myös BMW 2-sarja on erittäin kallis ylläpitää. Noin 10 vuodessa käyttäjän on maksettava noin 13 780 dollaria, mikä on enemmän kuin alalla keskimäärin. Huomaa, että ensimmäisten 5 vuoden aikana käyttäjän on maksettava noin 3 612 dollaria korjaus- ja huoltokuluihin.

  BMW iX3:n yleiset ongelmat

Miksi käytetty BMW 216d on halpa?

Käytetyt BMW 216d ovat halpoja, koska niiden korjaaminen maksaa paljon. Lisäksi markkinat ovat ylikyllästyneet käytetyistä BMW-autoista. Lisäksi ne ovat halpoja, koska niiden jäännösarvo on alhainen ja ne kilpailevat myös uusien BMW:n hintakannustimien kanssa.

Onko BMW 216d active tourer polttoainetehokas?

BMW 216d active tourer on yksi markkinoiden polttoainetehokkaimmista BMW-malleista. Tämä auto kuluttaa 4,3 litraa polttoainetta 100 kilometrillä. Lisäksi sen yhdistetty polttoaineenkulutus kaupungissa ja maantiellä on noin 23,3 km litraa kohden. Tällaisen tehokkuuden ansiosta tämän auton käyttäjät eivät kuluta paljon polttoaineeseen verrattuna useimpiin sen kilpailijoihin.

Johtopäätös

BMW 216d on yksi markkinoiden hienoimmista pienikokoisista BMW-malleista. Se on tehokas, luotettava, ylellinen, turvallinen ja mukava. Mutta kuten useimmissa BMW-malleissa, myös tässä autossa on useita ongelmia, kuten edellä on käsitelty. Jos omistaja kuitenkin pitää autosta hyvää huolta, se voi kestää hyvin pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z