BMW 218d – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW 218d

BMW 218d on paitsi tyylikäs, käytännöllinen ja tehokas monikäyttöauto, se kuuluu myös markkinoiden luotettavimpiin BMW-autoihin. Vaikka BMW 218d:llä on paljon positiivisia puolia, siinä on myös vähemmän ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää.

Tässä autossa on ongelmia, kuten EGR-moduulin jäähdyttimen vuoto, öljyvuoto, ohjaustehostimen tuen vika ja paljon muuta. Se on myös melko kallis ylläpitää, aivan kuten muutkin BMW:t. Yleisesti ottaen BMW 218d on erittäin luotettava, eikä se kuluta paljon polttoainetta.

BMW 218d:n historia

BMW 218d kuuluu BMW 2-sarjaan. BMW 2-sarja syntyi, kun BMW päätti monistaa BMW 1-sarjan kaksioviset mallit erilliseksi sarjaksi. Lisäksi 2-sarja lanseerattiin ensin 2-ovisena coupe- ja avoautona, jotka molemmat perustuivat takavetoiseen alustaan.

Vuotta myöhemmin BMW 2-sarjan coupen ja avoauton esittelyn jälkeen esiteltiin myös BMW 2-sarjan Active Tourer eli 218d. Kyseessä on 5-paikkainen kompakti monikäyttöinen tila-auto, joka perustui etuvetoiseen alustaan. Myöhemmin BMW esitteli myös 7-paikkaisen Gran Tourer -korimallin, ja vuonna 2019 mallistoon lisättiin Gran Coupe -paastopohjainen sedan.

BMW 218d on ollut markkinoilla vuodesta 2014 tähän päivään asti. Jos kuitenkin haluat suorituskykyisen 2-sarjan, BMW M2 on paras valinta.

BMW 218d:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 218d on yksinkertainen, mutta tyylikäs pienikokoinen edustusauto. Aikaisemmissa malleissa on pieni munuaisritilä, kun taas uusimmissa malleissa on hieman suurempi munuaisritilä, joka on kahden terävämmän LED-ajovalojen välissä. Lisäksi siinä on LED-takavalot ja hieman piilossa olevat pakoputket.

Lisäksi laatikkomuotoilu saa tämän monikäyttöauton erottumaan kilpailijoistaan ja olemaan käytännöllisempi. Sisätilojen osalta auto on tasokas, vaikkei se olekaan samalla tasolla kuin isommat BMW-sarjat. Sisätiloissa erottuvat muun muassa kangasistuimet perusversiossa, 10,7-tuumainen keskeinen kosketusnäyttö ja 10,25-tuumainen digitaalinen kuljettajan näyttö.

  Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Huomaa, että BMW 218d:ssä on kolme varustevaihtoehtoa, jotka ovat perus Sport-versio, luksusversio ja M Sport-versio, joka on suorituskykyinen versio. Sekä Sport- että Luxury-versiossa on 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, kun taas M Sport -versiossa on 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Suorituskyky

BMW 218d on saatavana kolmella eri trimmillä. Perusmalli on vähiten tehokas, sillä siinä on 2,0-litrainen turboahdettu 16v inline-4-dieselmoottori. Tämä moottori tuottaa enimmillään 150 hv ja 258 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on jopa 132 km/h, ja se kiihtyy 0-100 vain 7,9 sekunnissa.

Jos haluat suorituskykyisimmän varustuksen, kannattaa harkita M Sport -mallin valitsemista, sillä se on käsiteltävyydeltään parempi, nopeampi ja suorituskyvyltään erinomainen.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka BMW 218d on kompakti, se on erittäin käytännöllinen auto. Kiitos tilavan matkustamon ja suuren tavaratilan. Tavaratilaan mahtuu 470 litraa, mikä on valtavasti näin pienelle autolle. Lisäksi tähän autoon mahtuu jopa viisi ihmistä, mikä on erinomaista.

Polttoainetehokkuus

BMW 218d on yksi markkinoiden polttoainetehokkaimmista monikäyttöautoista. Tämän auton kulutus on jopa 49,6 mpg ja CO2-päästöt 149 g/km, mikä tekee siitä yhden parhaista luksusautoista päivittäiseen ajoon.

Hinta

Tämä auto on erittäin edullinen ja jopa halvempi kuin bensiinikäyttöinen vastineensa. Sen hinta vaihtelee 22 000 ja 38 000 dollarin välillä.

FAQ

Kuinka luotettava BMW 218d on?

BMW:t ovat tunnetusti epäluotettavia autoja. Kaikki BMW:t eivät kuitenkaan ole epäluotettavia, sillä jotkin mallit, kuten BMW 3-sarja ja 2-sarja, tarjoavat luotettavia malleja. BMW 218d ei ole poikkeus, sillä se on yksi luokkansa luotettavimmista autoista.

  Miksi BMW-kuljettajilla on huono maine?

Consumer Report arvioi BMW 218d:n luotettavuuden keskinkertaiseksi, kun taas J.D. Power arvioi saman auton luotettavuuden keskimääräistä paremmaksi. Tämän auton ylläpitokustannukset ovat kuitenkin edelleen korkeat, sillä BMW:n osat ovat hieman kalliimpia kuin useimpien sen kilpailijoiden.

Mitkä ovat BMW 218d:n yleiset ongelmat?

Jos aiot ostaa BMW 218d:n, sinun on selvitettävä joitakin autoosi liittyviä ongelmia. BMW 218d:n yleisiä ongelmia ovat muun muassa EGR-moduulin jäähdyttimen vuoto, sähköviat, ilmastointiongelmat, turbon puhkeaminen, kytkinongelmat ja öljyvuodot.

Huomaa, että osa edellä mainituista ongelmista tuli auton mukana, kun taas toiset, kuten öljyvuoto ja puhallettu turbo, ovat seurausta auton jatkuvasta käytöstä. Ennen kuin siis maksat laadukkaasta käytetystä BMW 218d:stä, varmista, että otat selvää, onko auton vuosimallia koskeva takaisinkutsu tehty ja onko ongelmat korjattu.

Kuinka nopea BMW 218d Active Tourer on?

BMW 218d ei ole autoista kaikkein nopein, sillä se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 8,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 129 km/h. Kiitos 2,0-litraisen turboahdetun 16v-sisävytteisen nelosdieselmoottorin, joka tuottaa maksimissaan 148 hevosvoimaa.

Nopeudessa ja suorituskyvyssä BMW 218d Active Tourer on melko vailla kilpailijoihinsa verrattuna. Jos siis etsit suorituskykyistä BMW 2-sarjan mallia, kannattaa harkita M2-mallia, joka on nopeampi ja suorituskykyisempi.

Mikä on BMW:n Active Tourerin ja Gran Tourerin tärkein ero?

Vaikka näissä kahdessa autossa on samanlaiset ominaisuudet, ne ovat hyvin erilaisia. Gran Tourer on esimerkiksi korkeampi kuin Active Tourer. Tärkein ero on kuitenkin se, että Active Tourer on viisipaikkainen monikäyttöauto, kun taas Gran Tourer on seitsemänpaikkainen auto, jossa on pitkä akseliväli.

  Miksi BMW:n ohjauspyörä on jäykkä

Kuinka monta kilometriä BMW 218d kestää?

BMW 218d kestää keskimäärin 150 000-200 000 kilometriä. Jos auto on kuitenkin hyvin huollettu, se voi kestää yli 200 000 kilometriä. Lisäksi tässä autossa alkaa esiintyä vakavia ongelmia, kun se saavuttaa 100 000 mailia. Mutta kun sitä huolletaan hyvin ja ajetaan oikealla tavalla, se voi kestää yli 15 vuotta.

Johtopäätös

Jos etsit kompaktia, luotettavaa, käytännöllistä ja edullista luksus-MPV:tä, BMW 218d on täydellinen auto sinulle. Se on myös tyylikäs, tyylikäs ja luotettavampi kuin useimmat luksusautot. Siinä on kuitenkin useita seikkoja, jotka kiinnostuneiden ostajien on syytä tiedostaa ennen siihen sijoittamista. Kaiken kaikkiaan se on erinomainen pienikokoinen luksusauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z