BMW 320d – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW 320d

Jos olet BMW 3-sarjan fani, rakastat BMW 320d:tä. BMW 320d on viisiovinen sedan, johon mahtuu viisi matkustajaa. Auto tarjoaa BMW:n parhaan mahdollisen ajokokemuksen, sillä se toimii erinomaisesti ja sitä on helppo ajaa ja käsitellä.

Kaiken lisäksi BMW 320d:ssä on lähes kaikki ominaisuudet, joita ihminen voi toivoa perinteiseltä sedanilta. Se on mukava, tilava, luotettava, käytännöllinen ja polttoainetehokas. Jos rakastat matkustamista paljon, tässä autossa on myös runsaasti tavaratilaa. Lyhyesti sanottuna se on täydellinen päivittäinen kuljettaja tai työsuhdeauto.

BMW 320d:n historia

BMW 320d on osa BMW 3-sarjan mallistoa. Tällä hetkellä BMW 3-sarja on 7. sukupolvessa, kun taas BMW 320d esiteltiin 5. sukupolvessa. Vaikka keskitymmekin BMW 320d:hen, joka on dieselversio, BMW tarjoaa edelleen BMW 320i:tä, joka on bensiiniversio.

Autossa on kaksi moottorivaihtoehtoa: M47D20TU2 ja N47D20. Ensimmäinen BMW 320d valmistettiin 01/2005, kun taas viimeinen malli valmistui 10/2011. Kuten useimmat BMW 320d:n malliston autot, BMW 320d:täkin on saatavana eri korimalleina, joita ovat sedan, coupe ja avoauto.

BMW 320d:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 320d on kauniisti muotoiltu sedan, jonka ulkonäkö on ylellinen mutta yksinkertainen. Siinä on munuaismainen säleikkö, joka on kahden LED-ajovalojen ja neljän LED DRL-valorenkaan välissä. Lisäksi siinä on 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, jotka antavat sille urheilullisen ilmeen.

Sisätilojen osalta tässä autossa on nahkaistuimet, sähköinen kuljettajan istuin muistitoiminnolla, lasinen kattoluukku, nahkainen ohjauspyörä, ympäristövalaistus, istuimen korkeussäätö, säädettävä pääntuki ja paljon muuta. Tällaisten ominaisuuksien ansiosta tunnet itsesi kuninkaaksi tämän saksalaisen koneen sisällä.

  BMW M8 Luotettavuus

Muita merkittäviä ominaisuuksia, joita tässä autossa on, ovat avaimeton sisäänpääsy, Apple CarPlay, vakionopeudensäädin, audiojärjestelmä, navigointijärjestelmä, ilmanvaihtojärjestelmä ja paljon muuta. Siinä on myös elintärkeitä turvallisuusominaisuuksia, kuten lapsilukot, keskuslukitus, suurnopeusvaroitusjärjestelmä, pysäköintiavustin, luistonesto ja paljon muuta.

BMW 320d:n akseliväli on 110,6 tuumaa, pituus 182,4 tuumaa, leveys 71,3 tuumaa ja korkeus 56,3 tuumaa.

Suorituskyky

Luotettavan ja suorituskykyisen BMW:n löytäminen ei ole koskaan helppoa. Mutta BMW 320d:n kohdalla voit olla varma, että saat luotettavan ja suorituskykyisen auton. Tässä autossa on myös kaksi moottorivaihtoehtoa, joten käyttäjät voivat valita tarpeisiinsa sopivan moottorin.

Vuosina 01/2005 – 08/2007 valmistetussa BNW 320d:ssä on M47D20TU2-suoravetoinen nelivetomoottori, joka tuottaa jopa 161 hv ja 250 lb-ft vääntöä. BMW 320d:n toinen versio valmistettiin 03.2010-10/2011. Siinä oli N47D20-suoraketjuinen nelivetomoottori, joka tuottaa enintään 161 hv ja 280 lb-ft vääntöä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on 320d-versio, joka on valmistettu 03/2010 ja 10/2011 välisenä aikana. Tässä versiossa on N47D20-suoraketjuinen nelivetomoottori, joka tuottaa enintään 181 hv ja 280 lb-ft vääntöä.

Mukavuus ja tavaratila

Tämä auto, johon mahtuu enintään viisi matkustajaa, on erittäin tilava, ja siinä on harkitusti jalka- ja pääntilaa. Siinä on myös enintään 480 litran tavaratila, joka riittää hyvin matkoille tai piknikille, sillä siihen mahtuu riittävästi matkatavaroita.

Polttoainetehokkuus

Kuten aiemmin todettiin, BMW:t ovat markkinoiden tehokkaimpia luksusautoja. Lisäksi BMW 320d on erittäin tehokas, sillä se kuluttaa vähän polttoainetta kilpailijoihinsa verrattuna. Et siis kuluta paljon polttoaineeseen ja säästät hieman käteistä.

  2022 Mercedes GLA vs. BMW X1

Hinta

Laadukkaan käytetyn BMW 320d:n hinta vaihtelee 21 000 ja 44 400 dollarin välillä. Vaikka hinta on hieman korkea, se on jokaisen käytetyn dollarin arvoinen, sillä siinä on poikkeukselliset ominaisuudet ja suorituskyky.

FAQ

Onko BMW 320d ostamisen arvoinen?

Totta kai kannattaa. Se riippuu kuitenkin myös siitä, mitä etsit. Jos haluat mukavuutta, ylellisyyttä, korkeaa suorituskykyä ja teknistä edistystä, 320d on hyvä auto sinulle. Mutta jos haluat luotettavuutta, alhaisia aloituskustannuksia ja alhaisia ylläpitokustannuksia, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Onko BMW 320d luotettava?

Kyllä, BMW 320d on erittäin luotettava auto. Toisin kuin BMW 5-sarjassa tai 6-sarjassa, BMW 3-sarjassa on vähiten ongelmia. Lisäksi bensiiniversio eli BMW 320i on jopa luotettavampi kuin diesel-versio. Siitä huolimatta molemmissa on samanlaisia ongelmia.

Mitkä ovat BMW 320d:n yleiset ongelmat?

BMW 320d on luotettava, mukava, käytännöllinen ja polttoainetaloudellinen. Siitä huolimatta siinä on myös joitakin ongelmia, jotka käyttäjien pitäisi tietää, jotta he voivat käsitellä niitä paremmin tulevaisuudessa. Joitakin yleisimpiä ongelmia ovat öljyvuoto, vikaantunut ajoketju, jäähdytysnestevuoto, sähköongelmat ja moottoriongelmat.

Huomaa, että useimmat näistä ongelmista esiintyvät vain tietyissä vuosimalleissa. Lisäksi suurin osa ongelmista on helppo korjata, kunhan käyt sertifioidun BMW-teknikon luona.

Onko BMW 320d:n huolto kallista?

BMW 320d kuuluu BMW-malliston luotettavimpiin sedaneihin. Siitä huolimatta sen ylläpito on kallista varaosien ja BMW-huoltojen korkeiden kustannusten vuoksi. Lisäksi tämä auto rekisteröi hieman enemmän ongelmia kuin alalla keskimäärin. Tämä siis lisää huollon kokonaiskustannuksia.

  Mikä on paras vanha BMW ostettavaksi?

Mikä on BMW 320d:n korkea kilometrimäärä?

Jos aiot ostaa käytetyn BMW 320d:n, on erittäin tärkeää tarkistaa auton mittarilukema. Se kertoo nimittäin, tuleeko auton ylläpito jatkossa kalliiksi vai ei. Kaikissa BMW 320d -malleissa, joissa on yli 150 000 kilometriä, on paljon kilometrejä. Tämä johtuu siitä, että BMW 3-sarjan autoihin alkaa tulla vakavia ongelmia 100 000-150 000 kilometrin välillä.

Bottom line

Jos olet etsinyt täydellistä autoa päivittäiseen ajoon tai työsuhdeautoksi, BMW 320d on poikkeuksellinen vaihtoehto. Tämä auto on tyylikkäästi rakennettu, tilava, mukava, käytännöllinen ja polttoainetehokas. Siitä huolimatta siinä on myös joitakin yleisiä ongelmia, jotka sinun on hyvä tietää, kuten jäähdytysnestevuoto, vikaantunut ajoketju, moottoriongelmat ja paljon muuta.

Kaiken kaikkiaan BMW 320d on mukava auto, ja se on luotettavampi kuin useimmat BMW-mallit. Tämän auton omistamisen suurin haaste on sen korkeat korjaus- ja huoltokustannukset. Sen lisäksi se on mukava auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z