BMW 320d yleiset ongelmat

BMW 320d ongelmat

BMW 3-sarja on yksi markkinoiden suosituimmista BMW-malleista. Tähän mallistoon kuuluu tyylikkäitä, mukavia, suorituskykyisiä ja tyylikkäitä autoja. BMW 320d ei ole poikkeus, sillä se on yksi markkinoiden hienoimmista sedaneista. Mitkä ovat joitakin BMW 320d:n yleisimpiä ongelmia?

BMW 320d:ssä on paljon ongelmia, kuten jäähdytysnestevuoto, ajoketjuvika, takavalojen syttyminen, tehon menetys, auton takaosasta kuuluva kolina, moottoriongelmat ja sähköongelmat. Ongelmasta riippumatta sertifioidut BMW-teknikot selviytyvät kaikesta, mitä eteen heitetään.

Mitkä ovat BMW 320d:n yleiset ongelmat?

Vikaantunut ajoitusketju

Kun BMW 320d -autoa on käytetty pitkään, jotkin osat, kuten ajoitusketju, alkavat antaa periksi kulumisen vuoksi. Tämän seurauksena ajoitusketju venyy liian suuren kireyden vuoksi ja vikaantuu. Kun näin tapahtuu, moottori syttyy huonosti, moottori ei käynnisty ja moottorin tarkastusvalo voi jopa syttyä.

Jos autosi ajoitusketju on vioittunut tai kulunut loppuun, se on parasta vaihtaa. Käy siis BMW-huollossa tai -teknikolla vaihtamassa kulunut ajoitusketju uuteen.

Takavalo syttyy

Toisinaan saatat huomata, että takavalo on syttynyt ilman mitään selitystä. Jos takavalo syttyy ilman mitään syytä, ongelmana voi olla takavalojen sisällä oleva vikaantunut piirilevy. Sinun on vaihdettava vikaantunut piirilevy uuteen.

Jäähdytysnestevuoto

Jäähdytysnestevuoto on myös toinen yleinen ongelma, jonka BMW 320d:n käyttäjät kohtaavat. Tämä ongelma johtuu yleensä vääntyneestä kärkitiivisteestä, vieraasta esineestä jäähdyttimessä tai puhjenneesta jäähdyttimen letkusta. Kun olet ajanut useita kilometrejä, sinun pitäisi tarkistaa jäähdytysjärjestelmä ja varmistaa, ettei mikään osa ole vaurioitunut.

  Pahin BMW käytettynä ostettavaksi

Jos jäähdytysjärjestelmä on vaurioitunut, se voi aiheuttaa jäähdytysnestevuodon, joka vaikuttaa moottorin suorituskykyyn, koska se ylikuumenee ja aiheuttaa lisää ongelmia. Vaihda vaurioituneet tai kuluneet osat vakavien ongelmien välttämiseksi.

Öljyvuoto

Kuten jäähdytysjärjestelmä, myös öljynsuodattimen kotelon tiivisteen vuoto vanhentuu useiden kilometrien jälkeen. Jos tätä osaa ei korjata tai valvota ajoissa, se aiheuttaa öljyvuodon. Jos kyse on tästä, voit yksinkertaisesti vaihtaa öljynsuodattimen tiivisteen uuteen.

Sähköongelmat

BMW:llä on aina ollut ongelmia sen elektroniikan kanssa. Vaikka eri BMW-malleissa on erilaisia sähköongelmia, BMW 320d:ssä on ongelmia avaimen kanssa, joka saattaa lakata toimimasta sytytysvirrassa; näin ollen ohjauslukon merkkivalo kytkeytyy päälle. Tämä ongelma on yleinen vuoden 2005 BMW 320d -malleissa.

Moottorin ongelmat

BMW 320d -mallissa on myös joitakin moottoriongelmia. Useimmissa tapauksissa tämän auton moottoriongelmat liittyvät polttoainepumppuihin ja polttoainesuuttimiin. Kun jokin näistä osista on vaurioitunut tai kulunut, moottori ei toimi optimaalisesti. Tällaiseen ongelmaan on puututtava nopeasti, jotta vältetään ongelman laajeneminen, sillä moottoriongelmat voivat johtaa kalliisiin korjauksiin.

Auton takaosan kolina

Aiemmin monet BMW 320d:n käyttäjät ovat raportoineet autonsa moottorista tulevista äänistä. Sen lisäksi voidaan kuulla myös tärinää ja hidasta kolinaa. Tämä on merkki siitä, että jarrupalat ja -levyt ovat kuluneet ja ne on vaihdettava mahdollisimman pian.

  BMW i3 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Ohjaustehostimen menetys

Useat BMW 320d:n käyttäjät raportoivat, että ohjaustehostin lakkasi toimimasta. Useimmissa tapauksissa tämä johtui siitä, että ohjaustehostin oli kulunut eikä toiminut yhtä hyvin. Ratkaisu on vaihtaa vanha ohjaustehostin uuteen.

FAQ

Onko BMW 320d hyvä auto?

Kyllä, BMW 320d on erinomainen auto. Sen lisäksi, että tämä auto on ihastuttavan näköinen ja suorituskyvyltään erinomainen, se on myös käytännöllinen, ja siihen mahtuu mukavasti jopa viisi henkilöä. Se on myös polttoainetehokas ja siinä on runsaasti tavaratilaa. Se ei kuitenkaan ole kovin luotettava, ja sen ylläpitokustannukset ovat melko korkeat.

Kuinka monta kilometriä BMW 320d kestää?

Koska BMW 320d kuuluu yhteen luotettavimmista BWM-sarjoista, se on myös erittäin kestävä. Tämä auto voi kestää jopa 250 000 kilometriä. Jotta autosi kuitenkin keräisi näitä kilometrejä, sinun on huollettava sitä kunnolla ja noudatettava BMW:n määräaikaishuoltoja.

Kumpi BMW-malli on luotettavampi – 320i vai 320d?

Molemmat mallit ovat luotettavia ja tarjoavat poikkeuksellisia ominaisuuksia. BMW 320i, joka on bensiiniversio, on kuitenkin luotettavampi kuin BMW 320d, joka on dieselversio. Lisäksi bensiiniversio on tehokkaampi, kun taas dieselversio on polttoainetehokkaampi.

Kuinka monen kilometrin jälkeen BMW 320d:ssä alkaa esiintyä ongelmia?

Useimmissa BMW-malleissa alkaa esiintyä ongelmia sen jälkeen, kun on ajettu enintään 80 000 kilometriä. Vaikka tämä auto on luotettava, voit alkaa tehdä pieniä korjauksia 60 000-100 000 mailin kohdalla. 100 000 mailin jälkeen korjaukset voivat lisääntyä, sillä useimmat BMW:n osat on valmistettu muovista ja ne alkavat kulua.

  Onko BMW 2.0 turbomoottori luotettava?

Kumman huolto on kalliimpaa – BMW 3-sarjan vai 5-sarjan?

BMW 5-sarja on tietenkin kalliimpi ylläpitää kuin BMW 3-sarja. Sen lisäksi, että 5-sarja on suurempi auto, siinä on myös kehittyneempi järjestelmä, mikä tarkoittaa enemmän ongelmia. Koska sen osat ovat lisäksi kalliimpia kuin 3-sarjan, voit odottaa maksavasi enemmän korjaus- ja huoltokuluista.

Loppupäätelmät

Ajoneuvosi huoltokustannusten suunnittelu voi olla pelottava tehtävä, jos et tiedä, mitä odottaa. Mutta jos omistat BMW 320d:n tai aiot hankkia sellaisen, voit suunnitella itsesi sen mukaisesti, kun tiedät, mitä ongelmia voit odottaa auton ikääntyessä.

Kun sinulla on edellä esitetyt tiedot BMW 320d:n yleisimmistä ongelmista, sinun ei enää tarvitse arvailla, mitä ongelmia autosi kohtaa tulevaisuudessa. Itse asiassa voit korjata ja huoltaa autosi oikein, jotta sinun ei tarvitse tehdä kalliita korjauksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z