BMW 325i sähköiset ongelmat

BMW 325i perustuu E30-alustaan. Se on myös ensimmäinen BMW 3-sarja, jota valmistetaan 4-ovisena sedan- ja vaunu-/pesävaunu-korimallina. Lisäksi tämä auto on tyylikäs, kestävä, luotettava ja hauska ajaa.

Mutta kuten useimmissa BMW:ssä, myös BMW 325i:ssä on erilaisia ongelmia; yksi niistä on sähköongelmat. Mitkä ovat kuitenkin BMW 325i -mallin yleiset sähköongelmat?

BMW 325i -mallin yleisiä sähköongelmia ovat akkuongelmat, palanut sulake, johdotusongelmat, säätimen vikaantuminen, syöpyneet akun liittimet, sytytysongelmat, katkennut hammashihna ja vaihtovirtageneraattorin toimintahäiriö. Huomaa, että useimmat näistä ongelmista voidaan korjata käymällä BMW-huollossa tai ammattitaitoisella mekaanikolla.

Mitkä ovat BMW 325i:n yleiset sähköongelmat?

Akkuongelmat

Tämä ongelma on yleinen useimmissa BMW-malleissa. Tämä johtuu siitä, että monet ihmiset unohtavat sammuttaa valot tai muut auton sähköosat. Tämän seurauksena akku tyhjenee nopeammin, ja auton käynnistämisestä tulee ongelma. Joissakin tapauksissa akkuongelmat voivat johtua vanhasta akusta.

Varmista, että sammutat aina autosi sähköosat ja valot, jotta akun käyttöikä pitenee. Lisäksi on tärkeää vaihtaa vanha akku uuteen ja tehokkaaseen akkuun 3-5 vuoden käytön välillä.

Palanut sulake

Sulake on yksi BMW 325i -autosi sähköjärjestelmän tärkeimmistä osista. Tämä osa on tehty räjähtämään, jotta se suojaa sinua hengenvaarallisilta sähköongelmilta. Jos siis huomaat, että autossasi on sähköongelmia, kannattaa aloittaa sulakkeen tarkistamisesta. Varmista, että vaihdat puhjenneet tai vaurioituneet sulakkeet, sillä ne suojaavat muita sähköosia.

  Onko Volvo halvempi ylläpitää kuin BMW?

Sytytysongelmat

Toinen huomiotta jäänyt ongelma 325i-mallissa on sytytysongelmat. Yksi yleisimmistä sytytysongelmista on sytytyskytkin. Jos kytkin ei toimi kunnolla, sinulla voi olla ongelmia auton käynnistämisessä. Jos kytkimessä on ongelmia, älä siis pakota autoa käynnistymään, sillä saatat vain pahentaa ongelmaa.

Päinvastoin, sinun pitäisi pyytää ammattitaitoista mekaanikkoa tarkastamaan kytkimesi ja selvittämään, onko siinä ongelma.

Johdotusongelmat

Jos sinulla on johdotusongelmia ja sulake ja akku ovat kunnossa, johdot ovat suurella todennäköisyydellä vaurioituneet tai irronneet. Useimmat ihmiset keskittyvät sulakkeeseen ja muihin sähköongelmiin unohtaen johdot, jotka yhdistävät ne. Tarkista vaurioituneet tai irronneet johdot, varsinkin jos sinulla on valaistusongelmia.

Vaihtovirtageneraattorin toimintahäiriö

Vaihtovirtageneraattori auttaa antamaan virtaa autosi elektronisille osille ajon aikana tai joutokäynnillä. Joitakin näistä osista ovat ajovalot, tuulilasinpyyhkimet, kojelaudan mittarit, sähköinen ohjaus ja radio. Jos siis BMW 325i -autosi valot himmenevät tai radio ei toimi, pyydä mekaanikkoa tarkistamaan vaihtovirtageneraattori.

Rikkinäinen serpentiinihihna

Serpentiinihihna auttaa käyttämään autosi järjestelmiä, mukaan lukien vaihtovirtageneraattorin, ohjauspumpun ja ilmastoinnin voimanlähteen. Jos serpentiinihihna on siis rikki, vaihtovirtageneraattori ei toimi ja vaikuttaa autosi sähkökomponentteihin. Vaihdata rikkoutunut serpentiinihihna.

Vikaantunut säädin

Autossasi oleva säädin auttaa pitämään ihanteellisen määrän sähkövirtaa jatkuvasti virtaamassa auton tiettyihin osiin. Jos sähkösäädin on siis rikki tai vikaantuu, sähköjärjestelmät eivät välttämättä toimi hyvin tai eivät toimi kokonaan. Vie auto ammattitaitoiselle mekaanikolle vaihtamaan huono säädin.

  BMW M2 Luotettavuus

Syövyttyneet akun liittimet

Akun liittimien tehtävänä on siirtää virta akusta sähkökomponentteihin akkukaapeleiden avulla. Akun liittimet voivat kuitenkin syöpyä, jos niitä ei huolleta kunnolla. Jos korroosio on kuitenkin riistäytynyt käsistä, sinun on ehkä vaihdettava koko akku napojen puhdistamisen sijasta.

FAQ

Mitkä ovat BMW 3-sarjan sähköongelmien tärkeimmät syyt?

Tärkein syy BMW 3-sarjan sähköongelmiin on tyhjä akku, huono tai vaurioitunut johdotus tai palanut sähköinen sulake. Jos BMW 3-sarjassasi on sähköongelmia, nämä ovat siis ensimmäiset asiat, jotka sinun tulisi tutkia. Jos et ole varma, mikä aiheuttaa autossasi sähköongelmia, käy ammattitaitoisella mekaanikolla.

Onko BMW 325i luotettava auto?

Kyllä, BMW 325i kuuluu markkinoiden luotettavimpiin BMW-malleihin. Kiitos BMW N52 -moottorin, jota pidetään yhtenä markkinoiden luotettavimmista BMW-moottoreista. Jos siis olet hankkimassa käytettyä BMW 325i:tä, voit luottaa siihen, että tämä auto kestää pidempään, jos huollat sitä asianmukaisesti.

Mitkä ovat BMW 325i:n yleiset ongelmat?

Kuten useimmissa BMW-malleissa, myös BMW 325i:ssä on erilaisia ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tai käyttäjien on hyvä tietää. Sen lisäksi, että tässä autossa on sähköongelmia, siinä esiintyy myös viallinen takaikkunan säädin, öljyvuotoja moottorin alaosasta, useita ohjaustehostinongelmia, puhaltimen loppuvaiheen puhallinvastuksen vikaantuminen, jäähdytysnesteen menetys ja viallinen takaikkunan säädin.

Onko BMW 325i:n sähköongelmien korjaaminen kallista?

Ei, BMW 325i:n sähköongelmien korjaaminen ei ole yhtä kallista kuin vaihteisto-, jousitus- tai moottoriongelmien korjaaminen. Keskimäärin sähköongelmien korjaamisen työkustannukset ovat noin 95 dollaria. Tämä kuitenkin vaihtelee sijainnin ja sähköongelman vakavuuden mukaan.

  BMW E60 vaihteisto ongelmat

Kuinka kauan BMW 325i kestää?

Jos BMW 325i on hyvin huollettu, tämä auto voi kestää yli 250 000 kilometriä. Jos sitä ei kuitenkaan huolleta hyvin, yli 150 000 kilometrin ajaminen voi olla haastavaa. Ja koska BMW lopetti BMW 325i:n tuotannon, laadukkaan käytetyn mallin löytäminen on elintärkeää, jos haluat sen kestävän pitkään.

Loppupäätelmät

BMW:t ovat pitkälle suunniteltuja autoja, joissa on paljon kikkoja. Tämän vuoksi niiden on helpompi mennä rikki kuin useimpien valtavirta-autojen. Ja yksi yleisimmistä BMW:n ongelmista liittyy sähköjärjestelmään. Oikealla hoidolla ja huollolla voit kuitenkin välttää useimmat BMW 325i -mallin sähköongelmat.

Kaiken kaikkiaan BMW 325i on klassinen auto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia ja muotoilua. Se on myös luotettava ja hauska ajaa. Tämän auton pitäminen tiellä edellyttää kuitenkin hyvää huoltoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z