BMW 328i vs. 320i – kumpi on parempi?

BMW 320i, jossa on 2,0 litran moottori, tuottaa 180 hevosvoimaa ja on noin 20 prosenttia edullisempi kuin BMW 328i, joka on varustettu 2,0 litran moottorilla, jonka huipputeho on 240 hevosvoimaa. Molempiin autoihin on valittavissa 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Jos et kaipaa tehoa, 320i on hintaansa nähden arvokkaampi.

BMW 320i on parempi vastine rahalle.

Riippumatta siitä, valitsetko 320i:n vai 328i:n, satunnaisen tiellä liikkuvan henkilön paljain silmin tuskin erottaa näitä kahta mallia toisistaan. Niissä on mahdollisuus tulla samoilla vanteilla, väreillä ja koriste-elementeillä.
320i on BMW:n valmistama edullisin luksussedan, ja 328i on yksi sarjan myydyimmistä. Mutta kumpi on sinulle parempi valinta?

Moottorin ja vaihteiston vertailu

Molemmissa autoissa on 2,0 litran moottori, mutta 328i on kuitenkin tehokkaampi kuin 320i-kilpailijansa. Samalla 320i:n etuna on SPORT-tila, jolla voidaan optimoida manööverit, kääntyminen ja aggressiivinen kaarreajaminen suurilla nopeuksilla.

BMW 328i on selkeä voittaja moottorivertailun kategoriassa, sillä se tuottaa 258 paunan vääntöä, kun BMW 320i:n vääntö on 200 paunaa. Vain kuljettaja voi päättää, onko lisäteho lisähinnan arvoinen.

Molemmissa autoissa on STEPTRONIC-automaattivaihteisto sekä kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, joista voit valita. Kun puhutaan polttoainetaloudesta, 320i on varma voittaja. Se tuottaa 23 mailia gallonalla kaupunkiliikenteessä ja 35 mailia gallonalla maantiellä, kun taas BMW 328i jää yhden mpg:n verran jälkeen kummassakin luokassa, mikä tekee siitä vähemmän tehokkaan.

  Paras käytetty BMW hatchback

Hintavertailu

Kun tarkastelet kahta ajoneuvoa, jotka kilpailevat rahoistasi, sinun on pidettävä mielessä, kuinka paljon kumpikin auto maksaa ja tuoko jommankumman korkeampi hinta ostajalle paremman vastineen. BMW 320i maksaa keskimäärin 34 000-36 000 dollaria. BMW 328i puolestaan maksaa noin 42 000 dollaria. Onko hintaero sen arvoinen?
Jos valitset 320i:n uutena, säästät 328i:hen verrattuna keskimäärin noin 5000 dollaria. Jos ostat sen käytettynä, saatat saada tarjouksen, joka on vain 3000 dollaria vähemmän kuin 328i:n hinta.

Sisätilat ja ominaisuudet

Molempien autojen sisätilat ovat hyvin samankaltaiset, eikä niissä ole juurikaan eroja. Molemmissa autoissa on BMW:lle tyypillinen kuljettajan istuimen sähkösäätö. Niissä on myös edistyksellinen avainmuisti, jonka avulla kuljettajalle voidaan tallentaa muistiin useampi kuin yksi istuma-asento.
Molemmissa autoissa on kaikissa istuimissa sama SensaTec-verhoilu, joka kestää hyvin kulutusta, tahroja ja useimpia vaurioita.
Toisaalta molempien autojen istuimet on suunniteltu ajamisen iloa eikä pitkiä matkoja varten. Monet kuluttajat ovatkin pitäneet niitä melko epämukavina molemmissa ajoneuvoissa.
Ainoa hyöty, joka BMW 328i:n hankkimisesta muutaman tonnin lisämaksusta tässä tapauksessa on useiden lisävarusteiden, kuten kiiltävien metallisävyjen, Ash Grain -puusisustuksen ja Dakota Original -nahan, saatavuus, joita ei ole saatavana BMW 320i:hen.
320i:n äänentoistojärjestelmä on ensiluokkainen Hi-Fi, joka ulottuu aina 205 wattiin asti ja toimii suoraan HD-radion ja SiriusXM-satelliittiradion kanssa. Jos kuitenkin olet musiikin ystävä, BMW 328i vetoaa sinuun luultavasti enemmän, sillä siinä on hieman parempi äänentoistojärjestelmä kuin 320i:n Harman Kardon.
Muita 328i:n etuja ovat hieman kehittyneemmät tekniset ominaisuudet, kuten parempi huippuluokan GPS, jossa on kosketuslevy 320i:n kaltaisen kosketusnäytön sijaan. Molemmat autot on varustettu erittäin älykkäällä start-stop-tekniikalla, joka parantaa polttoainemäärää kaupungissa.

  Mikä on paras pieni BMW-maasturi?

Onko BMW 320i vai 328i parempi sinulle?

BMW 328i tuo mukanaan joitakin lisäominaisuuksia, mutta se näyttää ulkoisesti aivan samalta kuin 320i, ja useimmat ihmiset erottaisivat sen toisistaan vain katsomalla tekstiä takana. Jos kaipaat lisätehoa ja haluat mielelläsi käyttää muutaman tonnin lisää, 328i on sinulle parempi vaihtoehto.
Toisaalta 320i käyttää yksinkertaisesti 328i:n hieman madallettua moottoria ja pääsee hyötymään kaikesta sen mukanaan tuomasta tekniikasta. Jos valitset 320i xDriven, saat upean neliveto-luksussedanin hyvään hintaan ja paljon paremmalla kilometrilukemalla sekä kaupunkiliikenteessä että maantiellä.

FAQ

Kuinka luotettava BMW 328i on?

BMW 328i:n luotettavuusluokitus on 2,5 viidestä, ja se on siten 30. sijalla 32:sta kokonaisuudesta. Käytetty BMW 328i voi tarjota suuren alennuksen alkuperäisestä hinnasta, mutta se saattaa myös sisältää ylimääräisiä korjattavia ongelmia, mikä johtaa suurempiin omistuskustannuksiin korjausten ja huollon vuoksi.
Mallin keskimääräiset korjauskustannukset ovat 750 dollaria, ja ne vaihtelevat kilometrimäärän, iän ja ongelman mukaan.

Kuinka luotettava BMW 320i on?

BMW 320i on saanut J.D. Powerilta arvosanan 3/5, mikä tekee siitä hieman luotettavamman kuin BMW 328i. Huolimatta siitä, että BMW 320i on luksussedanien markkinoiden lähtötaso, se voi kestää jopa 150 000 tai jopa 200 000 kilometriä, jos sitä huolletaan ja ylläpidetään asianmukaisesti.

  Kumpi neliveto on parempi - BMW vai Mercedes-Benz?

Onko BMW 320i:ssä ja 328i:ssä xDrive-pakettivaihtoehto?

Sekä BMW 320i että BMW 328i tarjoavat mahdollisuuden lisätä autoon xDrive-paketin. BMW:n älykkään nelivetojärjestelmän ansiosta voit ajaa turvallisesti liukkailla teillä ja kylmemmissä ilmasto-olosuhteissa.
BMW xDrive -paketin lisääminen saattaa olla joillekin kallista, mutta se tarjoaa lisäturvallisuutta sekä nopeamman kiihtyvyyden nopeudesta 0-20 km/h, sillä renkaat pyörivät harvemmin ilman kitkaa, kun voima on jaettu oikein.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z