BMW 328i VS Audi A4 – kumpi on parempi?

Audi A4:n ja BMW 328i:n välillä valitseminen on yksi haastavimmista asioista. Nämä kompaktit urheilusedanit ovat mukavia, ylellisiä ja suorituskyvyltään erinomaisia. Ne ovat myös korkealla tasolla turvallisuudessa ja tarjoavat laadukasta ajoa. Mutta kumpi auto on parempi?

Vaikka Audi A4:n ja BMW 328i:n välillä ei olekaan suoranaisesti parempaa autoa, voit silti valita toisen toisesta tarpeidesi mukaan. Audi A4 sopii täydellisesti henkilöille, jotka etsivät mukavuutta ja kehittynyttä tekniikkaa. Sitä vastoin BMW 328i sopii ihmisille, jotka haluavat laadukasta ajoa ja poikkeuksellista suorituskykyä.

Molemmat autot ovat kuitenkin erinomaisia mukavuuden, ylellisyyden, kehittyneen teknologian ja suorituskyvyn suhteen. Lisäksi näissä pienikokoisissa sedaneissa on valtava tavaratila, mikä tekee niistä käytännöllisiä ja täydellisiä perheautoja. Lisäksi niihin mahtuu mukavasti jopa 5 matkustajaa, ja niiden takaistuimet voidaan taittaa kokoon tavaratilan lisäämiseksi.

BMW 328i VS Audi A4

Ulkonäkö

Koska molemmat näistä autoista ovat urheiluautoja, ne ovat kauniin näköisiä ja erittäin houkuttelevia silmälle. Siitä huolimatta Audi A4:llä on hieman houkuttelevampi ulkonäkö. Kiitos sen terävämmän ja modernin muotoilun, joka saa sen jättämään BMW 328i:n varjoonsa.

BMW 328i on kuitenkin myös hyvännäköinen, ja jotkut saattavat pitää sitä jopa Audi A4:ää viehättävämpänä. Vaikka A4:llä on siis parempi ulkoinen ulkonäkö, myös BMW 328i on hyvännäköinen.

Sitä paitsi nämä kaksi ovat lähes samankokoisia. BMW 328i:n akseliväli on 110,6 tuumaa, pituus 182,5 tuumaa, leveys 71,3 tuumaa ja korkeus 56,5 tuumaa. Audi A4:n akseliväli on 110,6 tuumaa, pituus 185,1 tuumaa, leveys 71,9 tuumaa ja korkeus 56,2 tuumaa.

  Miksi ei kannata ostaa BMW:tä

Sisätilojen osalta tulet hämmästymään siitä, miten edistyksellisiltä ja moderneilta nämä molemmat autot näyttävät. Audi A4:ssä on myös kehittyneempi ja ylellisempi sisustus kuin BMW 328i:ssä, mutta BMW 328i:ssä on tukevammat istuimet. Siitä huolimatta A4:n sisätilat ovat kehittyneemmät.

Kaiken kaikkiaan BMW 328i:n sisätilat ovat houkuttelevat ja käyttäjäystävälliset, kun taas Audi A4:n sisätilat ovat kauniisti muotoillut ja modernit.

Suorituskyky

Suorituskyvyn kannalta molemmat autot saavat sinut nauttimaan ajamisesta kaupungissa tai maantiellä. Audi A4:ssä on tarkka ohjaus ja Quattro-tekniikka, joka tekee kaarreajosta saumatonta. Toisaalta BMW 328i:ssä on kevyt ja tarkka ohjaus, joka tekee ajamisesta hauskaa.

Kiihtyvyydessä ja nopeudessa BMW 328i on hieman etulyöntiasemassa, sillä siinä on 2,0-litrainen nelisylinterinen rivimoottori, joka tuottaa jopa 240 hevosvoimaa ja 255 hevosvoiman vääntömomentin. Toisaalta Audi A4:ssä on 2,0-litrainen 4-sylinterinen rivimoottori, joka tuottaa enintään 220 hevosvoimaa ja 258 hevosvoiman vääntöä.

Joten vaikka molemmat näistä autoista suoriutuvat poikkeuksellisen hyvin, BMW 328i -autolla on etulyöntiasema. Lisäksi siinä on 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja nelivetojärjestelmä, kun taas Audi A4:ssä on 7-vaihteinen automaattivaihteisto ja myös nelivetojärjestelmä.

Luotettavuus

Kuten useimmat luksusautot, Audi ja BMW eivät ole luotettavuuslistalla korkealla. Tämä ei ole toisin BMW 328i:n ja Audi A4:n kohdalla. BMW sijoittuu kuitenkin useimmilla luotettavuusluetteloilla alimmalle sijalle, kun taas Audi sijoittuu hieman alle keskiarvon. Tämä johtuu pääasiassa edistyksellisestä tekniikasta, jolla nämä autot on varustettu.

  BMW Z4 Luotettavuus

Ennen kuin investoit johonkin näistä autoista, sinun on siis varauduttava siihen, että korjauksiin ja huoltoon kuluu enemmän rahaa kuin Hondan, Fordin ja Toyotan kaltaisiin valtavirta-autoihin. Mutta jos haluat luotettavamman auton BMW 328i:n ja Audi A4:n väliltä, Audu on hieman parempi.

Turvallisuus

Yksi niistä ominaisuuksista, jotka nostavat luksusautot valtavirta-autojen yläpuolelle, on niiden sisältämät turvallisuusominaisuudet. Sekä Audi A4:ssä että BMW 328i:ssä on huippuluokan turvatoiminnot, jotka pitävät kuljettajan ja matkustajat turvassa törmäyksen sattuessa.

Joitakin näistä luksussedanien huippuluokan turvallisuusominaisuuksista ovat lukkiutumisenestojärjestelmä sekä kuljettajan turvatyyny, turvatyyny, verhoturvatyynyt ja etusivuturvatyynyt.

FAQ

Kumpi auto on parempi Audin ja BMW:n välillä?

Tämä on hyvin subjektiivinen kysymys, sillä eri ihmisillä on erilainen maku. Jos haluat edistyksellisiä ominaisuuksia ja mukavuutta, Audi on parempi auto. Mutta jos haluat nopeutta, suorituskykyä ja erinomaista ajo-ominaisuuksia, BMW 328i vie voiton.

Kumpi auto on kalliimpi ylläpitää – Audi A4 vai BMW 328i?

Vaikka molemmat autot ovat kalliita ylläpitää, BMW 328i on hieman kalliimpi ylläpitää. Sen lisäksi, että BMW 328i:n osat ovat kalliimpia hankkia, tässä autossa ilmenee myös enemmän ongelmia kuin Audi A4:ssä. Joudut siis maksamaan enemmän verrattuna Audi A4:ään, joka on hieman luotettavampi.

Kumpi auto on kalliimpi – BMW 328i vai Audi A4?

BMW 328i on tietysti kalliimpi kuin Audi A4. Sitä paitsi BMW tarjoaa useita eri malleja, kun taas Audilla on rajoitetusti malleja. Silti BMW-autot ovat kalliita ostaa ja ylläpitää. Jos siis etsit edullisempaa kompaktia urheilusedania, Audi A4:n pitäisi olla listasi kärjessä.

  Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi – BMW 328i vai Audi A4?

Jos haluat säästää rahaa polttoainekuluissa tai jopa säästää ympäristöä, polttoainetehokkaan auton valitseminen on aina hyvä veto. Audi A4:n ja BMW 328i:n välillä Audi A4 on polttoainetehokkaampi. Sen EPA-polttoainetaloudellisuus on 33 maantiellä ja 22 kaupungissa, kun taas BMW 328i:n polttoainetaloudellisuus on 31 maantiellä ja 22 kaupungissa.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät, mistä kukin auto koostuu, huomaat, että toisen valitseminen on hieman haastavaa. Lopullinen valinta riippuu siis siitä, mistä pidät eniten. Jos haluat huipputeknologiaa ja mukavuutta, Audi A4 on sinun autosi. Mutta jos haluat suorituskykyä ja erinomaista ajo-ominaisuuksia, BMW 328i on paras auto.

Kaiken kaikkiaan molemmat autot ovat mukavia, käytännöllisiä, ylellisiä ja suorituskyvyltään erinomaisia. Luotettavuuden kannalta Audi A4 on luotettavampi auto. Joten ehkä sillä pitäisi olla pieni etu BMW 328i:hen nähden.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z