BMW 328i VS Mercedes C300 – kumpi on parempi?

BMW:n ja Mercedes-Benzin välinen kilpailu on jatkunut jo vuosikymmeniä. Vastakkain ovat olleet muun muassa BMW 3-sarja ja Mercedes-Benz C-luokka. Mutta kumpi auto on parempi Mercedes-Benz C300:n ja BMW 328i:n välillä?

BMW 328i ja Mercedes-Benz C300 ovat molemmat kompakteja luksussedaneita, joissa on huippuluokan ominaisuuksia ja huipputekniikkaa. Mercedes-Benz C300 on kuitenkin parempi auto niille, jotka etsivät mukavuutta, suorituskykyä ja ulkonäköä. Toisaalta BMW 328i on edullisempi auto, jossa on parempi käsiteltävyys ja erinomainen ajokokemus.

Valinta näiden kahden luksussedanin välillä ei kuitenkaan ole helppoa, sillä niissä on samankaltaiset ominaisuudet. Molemmissa autoissa on 2,0-litrainen moottori, ja niihin mahtuu jopa 5 matkustajaa. Lisäksi niissä on runsaasti tilaa matkustamossa ja tavaratilassa. Ne ovat siis täydellisiä sedaneita perheelle.

BMW 328i VS Mercedes-Benz C300

Ulkonäkö

Kuten useimmat luksusautot, BMW 328i ja Mercedes-Benz C300 näyttävät tyylikkäiltä ja ylellisiltä. Mercedes-Benz C300 näyttää kuitenkin houkuttelevammalta ja modernimmalta kuin BMW 328i. Jos siis ulkonäkö on se, mitä etsit, Mercedes-Benz on etulyöntiasemassa BMW:hen nähden.

Lisäksi Mercedes-Benz C300 on hieman pidempi kuin BMW 328i. Sen akseliväli on 111,8 tuumaa, pituus 184,5 tuumaa, leveys 71,3 tuumaa ja korkeus 56,8 tuumaa. Toisaalta BMW 328i:n akseliväli on 110,6 tuumaa, pituus 182,5 tuumaa, leveys 71,3 tuumaa ja korkeus 56,5 tuumaa.

Vaikka Mercedes C300 on hieman pidempi, BMW 328i tarjoaa tilavamman matkustamon ja tavaratilan. Sen jalkatila edessä on 42 tuumaa, kun taas C300:n jalkatila edessä on 41,7 tuumaa. C300:n tavaratilan tilavuus on 12,6 kuutiometriä, kun taas 328i:n tilavuus on 13 kuutiometriä.

  Onko Mercedes SLK tyttöauto?

Odotetusti Mercedes C300:ssa on hienostuneemmat ja kehittyneemmät sisätilat kuin BMW 328i:ssä. Lisäksi sen puuverhoilut ja nahka ovat paljon parempia kuin BMW:n. Vaikka molemmissa autoissa on ympäristön valaistus, BMW 328i:n valaistuksessa on vähemmän muokkausmahdollisuuksia.

Suorituskyky

Yksi asia, joka erottaa BMW 328i:n ja Mercedes-Benz C300:n muista luokkansa autoista, on niiden erinomainen suorituskyky. Siitä huolimatta Mercedes-Benz C300:n suorituskyky on hieman parempi kuin BMW 328i:n.

Mercedes-Benz C300 on varustettu 2,0-litraisella nelisylinterisellä rivimoottorilla, joka tuottaa jopa 241 hevosvoimaa ja 273 lb-ft vääntöä. Toisaalta BMW 328i:ssä on myös 2,0-litrainen 4-sylinterinen rivimoottori, joka tuottaa enintään 240 hevosvoimaa ja 255 lbft vääntöä.

Molemmissa autoissa on kuitenkin suorituskykyisiä vaihtoehtoja henkilöille, jotka haluavat enemmän kiihtyvyyttä ja nopeutta. Vaikka Mercedes-Benz C300 on nopeampi ja tehokkaampi, BMW 328I kiihtyy nopeammin kuin C300. Se kiihtyy 0-100:een 5,4 sekunnissa, kun sen toverit tarvitsevat 6,4 sekuntia.

Luotettavuus

Hämmästyttävää kyllä, molempien autojen luotettavuusluokitus on 2,5 5,0:sta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että niiden luotettavuus on keskitasoa, mikä on hyvä asia, sillä useimmat BMW:t ja Mercedekset jäävät hieman alle keskitason luotettavuuden.

Tärkein ratkaiseva tekijä on siis se, kumpi auto on halvempi ylläpitää. Kyllä, molemmat autot ovat kalliimpia ylläpitää kuin tavalliset autot, mutta BMW 328i on hieman kalliimpi. Lisäksi BMW 328i:ssä ilmenee enemmän ongelmia matkan varrella kuin BMW 328i:ssä. On tärkeää huomata, että tämä voi vaihdella myös mallivuosien mukaan.

  Missä Mercedeksessä on twin-turbo

Turvallisuus

BMW ja Mercedes on varustettu markkinoiden parhaimmilla turvallisuusominaisuuksilla. Nämä autot kukoistivat myös törmäystesteissä, mikä tarkoittaa, että ne ovat turvallisia törmäyksen sattuessa. Joitakin näiden autojen huipputurvallisuusominaisuuksia ovat ajonvakautusjärjestelmä, kaistavahti, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja jarruavustin.

FAQ

Ajaako BMW paremmin kuin Mercedes-Benz?

Kyllä, jos haluat täydellisen ajokokemuksen, BMW on paras auto sinulle. Se ei ainoastaan suoriudu hieman paremmin kuin Mercedes, vaan siinä on myös erinomainen kaarreajo- ja käsiteltävyys. Siksi BMW on suosittu auto nuoren sukupolven keskuudessa.

Kumpi auto on nopeampi – Mercedes vai BMW?

Mitä nopeuteen tulee, sekä Mercedeksellä että BMW:llä on todella nopeita autoja. BMW M8 Gran Coupe on kuitenkin hieman nopeampi kuin Mercedes-AMG GT63. Se kiihtyy 0-100:een 3,1 sekunnissa, kun taas GT63:lla se kestää 3,3 sekuntia. Kaiken lisäksi M8 Gran Coupen huippunopeus on 190 kilometriä tunnissa, kun taas GT63:n huippunopeus on 196 kilometriä tunnissa.

Vaikka BMW M8 Gran Coupe kiihtyykin nopeammin kuin Mercedes-AMG GT63, jälkimmäisen nopeus on siis parempi. Siksi pitkää matkaa ajettaessa GT63 on nopeampi auto.

Kumman auton ylläpito on kalliimpaa Mercedeksen ja BMW:n välillä?

Sekä Mercedes että BMW ovat erittäin kalliita ylläpitää. Koska BMW:ssä raportoidaan kuitenkin enemmän ongelmia kuin Mercedes-Benzissä, joudut käyttämään enemmän rahaa BMW:n kuin Mercedes-Benzin ylläpitoon. Lisäksi BMW:n varaosien löytäminen on hieman haastavampaa kuin Mercedeksen varaosien löytäminen.

  Mikä on BMW Alpina?

Mikä auto kestää pisimpään?

Jos etsit kestävyyttä, Mercedes on paras vaihtoehto. Mercedeksen autojen tiedetään kestävän yli 300 000 kilometriä, kun taas vain kourallinen BMW:tä kestää yhtä kauan. Auton yleinen kestävyys riippuu kuitenkin kuljettajan ajotavoista ja siitä, miten hyvin hän huoltaa autoa.

Onko BMW kalliimpi kuin Mercedes?

Ei, Mercedes on kalliimpi kuin BMW. Tämä on kuitenkin hyvä asia, sillä Mercedeksessä on kehittyneempiä ominaisuuksia ja tekniikkaa kuin BMW:ssä. Jos siis haluat säästää muutaman dollarin, BMW on sinulle paras valinta.

Yhteenveto

BMW 328i ja Mercedes-Benz C300 ovat kaksi erinomaista kompaktia luksussedaania. Tässä vertailussa on kuitenkin selvää, että Mercedes-Benz C300 on BMW 328i:tä edellä monissa luokissa. Se on siis parempi auto. Jos kuitenkin haluat säästää hieman rahaa ja nauttia silti mukavasta ja laadukkaasta ajosta, BMW 328i on edelleen täydellinen vaihtoehto.

Mercedes-Benz C300 erottuu edukseen tehokkaan moottorinsa, kauniin muotoilunsa, pitkälle kehitetyn tekniikkansa ja ylellisten sisätilojensa ansiosta. Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan tule ilmaiseksi, sillä tämä auto on kalliimpi kuin BMW 328i.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z